Miért hisznek az emberek Istenben?
Igen az "ártatlan jó emberek szenvednek a legjobban."
Van aki eljátsza,hogy hisz az Istenben,hogy mindennap legyen mit gyónnia.
Közel sem hisz mindenki.
Tudod, az "emberek" fiatal korban még a Fogtündérben is hisznek. A többségük aztán ezt kinövi.
A vallások isteneivel ez kicsit nehezebben megy - de egy gondolkodó felnőttnek sikerülhet.
azért hisznek istenben (vagy istenekben; vagy bármi felsőbb hatalomban, erőben) mert jó, ha van egy ilyen mentőszál
mint ahogy a kisgyerek tudja, hogy az anyukája ott van neki, bármikor segít, akkor is ha más nem, vagy egy jó munkahelyen a dolgozó ha elbizonytalanodik akkor a főnök vagy mentor segíti (ideális helyen; szóval nem nálunk :D neem amúgy nálunk is vannak ilyenek), így nem érzi magát elveszve
mondhatni egy Plan B ha nem sikerülne valami
+ a világegyetem teremtésének meg ezeknek a fizikai, tudományos magyarázata borzalmasan nehezen emészthető, így könnyebb elfogadni egy szervező felsőbb hatalom meglétét, mint ezeket végigvenni
+ a haláltól való félelmet is csökkenti, mivel az ember nem tudja elviselni, és elfogadni a "semmit", a nem létet, így ez egy tök jó kapaszkodó, hogy de hát ott lesz valami, mert isten ott van és a túlvilág és de süti lesz az egész
az ártatlan jó emberek szenvedését meg a vallásosok jó része pont "vizsgának" veszi, hogy azért ők szenvednek hogy bizonyítsák, hogy mennybe valók
én nem hiszek istenben, meg felsőbb hatalomban, vallásban, meg ilyenek, de ezeket tapasztaltam, meg ezeket sugallja maga az ember bizonytalanság elkerülő kényszere is
ha te szeretnél hinni istenben, akkor úgy higgy, hogy azok akik szenvednek, rossz nekik, azok később ennek többszörösét kapják majd meg pozitívan
míg akiknek jól megy annak ellenére hogy rosszak, örök kárhozat vár rájuk (oda vissza karma)
esetleg beszélj erről egy helyi pappal (vagy melyik az amelyik a mezei templomokban is van :D), vagy hitközösségbéli vezetővel, tuti segít
A Bibliában továbbra sem szerepel, hogy a Földön minden fenékig tejfölnek kéne lennie, tehát a kettő egymásnak nem mond ellent. Ez alól akkor se mentesülsz ha hiszel Istenben, sőt Jézust is teljesen ártatlanul végezték ki, Saul Jézus követő gyilkolászta, az apostolok is voltak börtönben, stb stb stb...
Azt tanácsolom, hogy beszélgess vallásban az átlagosban jóval járatos emberekkel (akár nekem is írhatsz nyugodtan, de élőben jobb ilyen témákról beszélni). Ismerd meg az Evangéliumot, tehát hogy milyen az az Isten akiről a Biblia ír, és ne az alapján gondolkodj hogy szerinted milyennek kéne Istennek lennie!
@23:43
Sőt a Biblia kiváltképp pedig az Ószövetség azt támasztja alá hogy az un. "Isten" micsoda egy vérszomjas pszichopata.
Nem pont, de aki áldozattípus, az inkább... De nem lehet ilyen sommásan kijelenteni, hogy a jó ember szenved inkább. Amúgyis mi a jó? Nem olyan egyszerű ez.
De Istennek mi köze van ehhez? Az embernek szabad akarata van, az emberek maguk rontja el egymás életét, Isten miért avatkozna bele felülről? Ez nem így működik.
Sok okból hisznek az emberek Istenben. Nyilván elég tipikus a kapaszkodó, ennek köze nincs semmihez, simán lehet önbecsapás, a lényeg, hogy jobban érezze magát az ember. Kijöhet jól is, pl. a megváltoztathatatlanon minek parázni és kikészülni, illetve ha a saját bölcsebb tudatalattijában bízik valaki, azt gondolva, hogy az isteni sugallat, az is OK.
Van, aki beleszületik és nem kételkedik.
S nyilván sok embert nem elégítenek ki a magyarázatok. Érzi, hogy valami több van a világban, mint a materiális dolgok, s ő nem pusztul el a fizikai teste halálával. S ebbe keveredik be valamilyen istenfogalom. Nem kell személyesnek sem lennie. Én valami efféle volnék. Saját világképet építgetek, a vallások közül a Buddhizmus és a spirituális sátánizmus szimpatikus, de azért én külön vagyok tőlük.
A hit pont attól hit, hogy nincs rá bizonyíték.
Ha Isten létezésére lenne bizonyíték, akkor már nem hinne benne senki, hanem tudnánk, hogy létezik.
Mária és József állnak Betlehemben, a jászol előtt.
- De gyönyörű gyermekünk született József. Szerinted mi legyen a neve?
- Szerintem nevezzük el Boborjánnak.
- Jézus!
- Hm, az sem hangzik rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!