Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtudnátok győzni, hogy...

Megtudnátok győzni, hogy higgyek Istenben?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy vaskalapos ateista és nem vagyok Istent tagadó sem, de még életemben nem tapasztaltam semmi olyat, ami/aki meggyőzött volna arról, hogy van Isten.
2016. febr. 26. 08:25
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
29%
Mondok egy nehezebb feladatot: Győzz meg arról, hogy ne higgyek. :)
2016. febr. 26. 13:03
 12/38 anonim ***** válasza:
29%

Na jó, az előző válaszom kicsit cinikus volt, bocsánat...

Tekintve hogy nem tudsz semmit se Istenről (tehát nem tudod hogy mi az amiben hinni vagy nem hinni szeretnél) nem érdemes erről vitázni. Nem lehet valakit arról meggyőzni amiről nem tudja hogy micsoda, mit akar tőle, milyen vele a kapcsolata.

Ha érdekel a téma akkor kérj meg egy a vallásban nagyon járatos keresztyént (akár engem is, de írásban nem annyi jó ilyen témákról beszélni) hogy mondja el neked az Evangéliumot, és beszéljen neked a vallásról. Aztán ha egészében látod, hogy miről van szó, akkor már más a helyzet...

2016. febr. 26. 13:08
 13/38 anonim ***** válasza:
Szerintem ateistából nem nagyon lehet hívő az ember, ez leginkább fordítva működik. Az ateisták agya ugyanis általában úgy működik, hogy nem hisznek el semmit bizonyíték hiányában. Mivel bizonyítékot Isten létére senki nem tud szolgáltatni, ezért te sem fogsz hinni. Én régebben nagyon nagy hívő voltam, aztán agnosztikus teista lettem. A következő lépés az agnosztikus ateista lenne, de van néhány elgondolkodtató dolog, ami miatt nem tudok teljes mértékben átlendülni az ateizmus oldalára. Most konkrétan ezekre a csodákra gondoltam: [link] Az a helyzet, hogy ezek a bibliai dolgok nagyon nem férnek bele a mai tudományos világképbe, de nem születtek még ezekre a csodákra (tudtommal) kielégítő magyarázatok.
2016. febr. 26. 14:07
 14/38 anonim ***** válasza:
Ákos, rengeteg olyan embert ismerek aki ateistából lett keresztyén.
2016. febr. 26. 14:24
 15/38 Andizsuzsi ***** válasza:

"Szerintem ateistából nem nagyon lehet hívő az ember, ez leginkább fordítva működik."

Lehet. Nekem elhiheted.

2016. febr. 26. 14:59
 16/38 anonim ***** válasza:
Aki ateistából lett hívő, az nem volt ateista valójában, csak nem tartozott egyik felekezethez sem. Esetleg nem foglalkozott addig Isten kérdésével. De az ilyen emberek biztosan nem voltak meggyőződéses ateisták. Vagyis igazatok van, nagyon régen ez még nem volt elképzelhetetlen, de ma már az ateisták a tudományra építik nemhitüket, a tudomány pedig bizonyítékokra épül, a Biblia nagy részének igazságát pedig erősen kizárja. Úgyhogy ha ma előfordul megtért ateista, minimum járatlan volt a tudományban, márpedig a mai ateisták zöme jártas bennük.
2016. febr. 26. 15:32
 17/38 anonim ***** válasza:
*pedig
2016. febr. 26. 15:34
 18/38 anonim ***** válasza:
61%

le kéne szokni kedves Ákos a tudomány túlmisztifikálásáról. A hit nem tudomány: a hit Istenről, az Eredetről, a Kezdetről, az életről, halálról a halál túlélésről szól - és erről szól minden nagy világvallás. A tudomány a gyógyításról, az élet meghosszabbításáról stb - és az egész más. Vagy nem mindegy egy ateistának, hogy 70 vagy 80 évig él? hogy 10 évvel hosszabb ideig lesz halott? Ha nem abban hisz valaki, hogy Istenhez, az istenihez közelít - akkor mindegy.

Jak 4.8

Közeledjetek az Istenhez, s majd ő is közeledik hozzátok.

2016. febr. 26. 15:40
 19/38 A kérdező kommentje:

# 11 Mondok egy nehezebb feladatot: Győzz meg arról, hogy ne higgyek. :)

Pár éve is van már, hogy egyszer a fenti témáról fél éjszakán keresztül beszélgettem egy gyakorló katolikus pappal...

2 hónap múlva hallottam, hogy kiugrott a reverendából és a civil életben folytatta a pályafutását.

("Rossz nyelvek szerint" én voltam a felbujtó, aki miatt kiugrott...)

2016. febr. 26. 16:02
 20/38 anonim ***** válasza:
hű,azannyát,de nagy vagy:D
2016. febr. 26. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!