Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tehetek, ha hiszek Istenbe...

Mit tehetek, ha hiszek Istenben, de a Biblia számomra egy mese?

Figyelt kérdés

35 éves vagyok, gyerek korom óta érzem és tudom, hogy létezik Isten, hiszek benne, de folyamatosan harcolok magamban a Bibliában leírtakkal és elnézést, de az ésszerűséggel. Nem hiszem el, ami ott le van írva, számomra az egész egy kitalált, továbbgondolt mese.

Vannak gyülekezetbe járó ismerőseim is, de ők annyira távol állnak az én világomtól, a szerénységükkel, a mindenkiben csak a jót és szépet látásukkal számomra ők elmebetegek és teljesen ellentétben állnak az emberi ösztönökkel és a világban helyt állással.

Hogyan kell értelmezni helyesen a Biblia tanításait?

Miért higgyem el azok írásait, akik akár Jézus halála után 50 évvel lekörmölték, ami épp eszükbe jutott?

Sokan már arra sem emlékeznek vissza tisztán, mi volt 1-2 éve, nemhogy még régebben. Az emberi fantázia meg határtalan.

Pont tegnap olvastam a kislányomnak Noé bárkájáról szóló történetet egy gyerekeknek íródott mesekönyvből, de már az 5 évesem is megkérdezi, hogy volt ideje Noénak minden állatot összeszednie és elhelyeznie?

Erre még én sem tudok neki válaszolni, mert bennem is ugyanezek a kérdések fogalmazódnak meg.

2016. jan. 24. 01:04
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
32%

ezzel nem vagy egyedül

Isten véleményem szerint is lehetséges, hogy létezik lehet, hogy nem ezt csak a halálunk után tudhatjuk meg De a Biblia egy része mese habbal a másik része meg történelem és útmutatás

2016. jan. 24. 01:13
 2/25 anonim ***** válasza:
7%
A Bibliát értelmezheted a saját módodon is. Vagy keresgélhetsz a különböző protestáns vallások között.
2016. jan. 24. 01:17
 3/25 A kérdező kommentje:
eddig is sokat foglalkoztatott, de most már a kislányom is egyre többet kérdez, amire nem tudok mindig értelmes válaszokat adni, bármennyire is szeretnék. Egyébként én református vagyok, jártunk is egy időben Istentiszteletre, de sajnos azt kell, hogy mondjam, 10% volt, ami számomra új és érdekes volt, de mégis volt valahol bennem egy rossz érzés, egy "ráerőltetés" szagú dolog mind hitben, mind anyagilag, ami nagyon nem tetszett.
2016. jan. 24. 01:24
 4/25 anonim ***** válasza:

Heló!

Az én meglátásom röviden: a Biblia és egyéb vallások tanai, írásai... arra valók, hogy szelektívaen, gondolkodva fogadjuk be őket. Ezek mind elméletielg arra szolgálnának, hogy jól boldoguljunk az életben. Namármost, a legtöbb tlee van nonszensz, elavult, kétes értelm részekkel. Ezért is nyitott szemmel, értőn kell foglalkozni velük.

Ezek példáuk, tanítások... arra , hogy útmutatóként szolgáljanak, de osakt megtépázott az idő, levertek, rossz felé mtuatott, szóval helyén kell kezelni őket.

2016. jan. 24. 01:30
 5/25 anonim ***** válasza:
Koncentrálj a tanulságra és arra ami fontos az életeben és nem bizonytalan.
2016. jan. 24. 02:15
 6/25 anonim ***** válasza:
31%

Hát akkor te egy nem keresztény hívő vagy. Vagy keresel más szervezett vallást, pl. buddhizmus, vagy keresel más nem vallásos de "spiritualista" csoportot, vagy simán sehova nem tartozó hívő leszel, egy a több millióból szerte a világban. Nincs ezzel semmi baj, nem kell vele semmit csinálnod. Ez nem egy megoldandó probléma, teljesen nyugodtan lehetsz hívő a Biblia nélkül is.

Én bátorítanálak, hogy nézz egy kicsit utána az istennel kapcsolatos érveknek és ellenérveknek, mert elég gyorsan rájöhetsz, hogy ez az egész isten dolog nem olyan jól megalapozott mint gondolnád. Egész konkrétan a vallásos érvek palettáján nincs egy meggyőző sem. De csak halkan, mert a véleményem kimondása állítólag "intoleráns", "erőszakos" és "sértő".

2016. jan. 24. 02:26
 7/25 anonim ***** válasza:
Ha nem tűnt volna fel, vannak más vallások is.
2016. jan. 24. 07:40
 8/25 anonim ***** válasza:
45%
Nehéz a kérdés. Ez alapján nem hiszel Istenben, csak istenben. Mivel Istenről tudomást a Biblia nélkül nem szereztél volna. Ha azt mesének tartod, akkor Isten is az. Ellenben isten létezhet, azt mondod érzed és tudod (bár ez nem igaz, hazugság, de ne vesszünk el a részletekben). Ne keverd őket. Tenni csak annyit tudsz, hogy kitalálsz egy saját mesét (ami tényszerűen mese lesz, nem lehet igaz), ha a többi nem tetszik.
2016. jan. 24. 08:49
 9/25 anonim ***** válasza:
9%

Javaslom a "Biblia - Isten szava, vagy emberé? "c" könyvet

jw.org honlap.

2016. jan. 24. 09:44
 10/25 Jézus szolgája ***** válasza:
100%

a tíz parancsolat ne csak egy kőbe véset írás legyen,hanem a szívetekbe véset cselekedet.

valójában az számít amit a szívedben érzel,ami abban van.

ha mát tudod hogy van Isten.

és ha tudod hogy van,azt is tudnod kel hogy a biblia az ő üzenete.

mely igaz nem pontos,mivel egy párszor átírták,sőt vannak akik ki is forgassák.

de ez nem jelenti azt hogy minden ami benne van mese.

Miért higgyem el azok írásait, akik akár Jézus halála után 50 évvel lekörmölték, ami épp eszükbe jutott?.

ez nem teljesen így van.

van olyan ember is aki írta,aki Jézussal evet ívott aludt,tehát szem tanúja volt a tetteinek.

az évek során változtathattak rajta,de nem hatalmas eltéréssel.

hogy volt ideje Noénak minden állatot összeszednie és elhelyeznie?

Erre még én sem tudok neki válaszolni, mert bennem is ugyanezek a kérdések fogalmazódnak meg.

pedig ez egyszerű,Isten munkája volt benne.....

az állatok maguktól mentek a bárkára,és betartották a szabályt melyet Isten parancsolt nekik.

ki ki a maga helyére ment,és nem bánthatták egymást,szót fogattak Mózesnek is,mert tudták hogy Isten ő általa menti meg őket is.

ha hiszel Istenben nem szabad a bibliát elutasítani,hisz ha nem is már 100%-ban Isten szava,de szerintem legalább 80%-ban az.

2016. jan. 24. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!