Mit tehetek, ha hiszek Istenben, de a Biblia számomra egy mese?
35 éves vagyok, gyerek korom óta érzem és tudom, hogy létezik Isten, hiszek benne, de folyamatosan harcolok magamban a Bibliában leírtakkal és elnézést, de az ésszerűséggel. Nem hiszem el, ami ott le van írva, számomra az egész egy kitalált, továbbgondolt mese.
Vannak gyülekezetbe járó ismerőseim is, de ők annyira távol állnak az én világomtól, a szerénységükkel, a mindenkiben csak a jót és szépet látásukkal számomra ők elmebetegek és teljesen ellentétben állnak az emberi ösztönökkel és a világban helyt állással.
Hogyan kell értelmezni helyesen a Biblia tanításait?
Miért higgyem el azok írásait, akik akár Jézus halála után 50 évvel lekörmölték, ami épp eszükbe jutott?
Sokan már arra sem emlékeznek vissza tisztán, mi volt 1-2 éve, nemhogy még régebben. Az emberi fantázia meg határtalan.
Pont tegnap olvastam a kislányomnak Noé bárkájáról szóló történetet egy gyerekeknek íródott mesekönyvből, de már az 5 évesem is megkérdezi, hogy volt ideje Noénak minden állatot összeszednie és elhelyeznie?
Erre még én sem tudok neki válaszolni, mert bennem is ugyanezek a kérdések fogalmazódnak meg.
Ha újra a Noé történetét kell olvasnod a gyermekednek, nyugodtan mondhatod neki, hogy Isten segített beterelni az állatokat:-)
Mert ez az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!