Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit Gyülekezete - Vidám...

Hit Gyülekezete - Vidám Vasárnap - mi a véleményetek róla és a tagok megbízhatóságáról? Régóta barátkozom egy hölggyel aki a gyülekezet tagja. Az utóbbi néhány évben viszont furcsán viselkedik.

Figyelt kérdés

Ateista vagyok. Az egyik barátnőm már egy ideje a gyülekezet tagja. Ő könyvelő, a férje vállalkozó, jól szituált emberek. Én is anyagilag jól állok.

Az SZJA bevallásom elkészítését az utóbbi években erre a barátnőmre bíztam, mivel könyvelő. Elkészítette, de minden alkalommal erőszakosan próbálkozott azzal, hogy a bevallást elektronikusan elküldje a NAV-nak, az ügyfélkapun keresztül. Az ügyfélkapu jelszavamat kérte azzal, hogy - majd ő belép oda, megírja és elküldi a bevallást. Nekem ez nem tetszett, ezért óvatosan elmondtam, hogy szeretném inkább feladni a postán. Meglepetésemre, az egyébként nagyon kedves, segítőkész barátnőm - nagyon ingerült és erőszakos lett.

Hiába, mert nem voltam hajlandó megadni neki a jelszót!

Sajnos, már 4. éve, 4. alkalommal újra próbálkozik.

Szerintem, nem véletlen, hogy ezt csinálja.

Azzal is erőszakosan próbálkozik, hogy az adó 1%-át a Hit Gyülekezetnek adjam, annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos.

És persze, az is zavarja, hogy nem vagyok vallásos, mert szerinte, ha a Hit Gyülekezete tagja lennék, akkor biztos, hogy a sorsom még jobb lenne.

Megjegyzem, hogy nem vagyok zsidó, és amit már megírtam - ateista vagyok.

Önök mit gondolnak a leírtakról? Elképzelhető, hogy valamilyen hátsó szándék miatt szeretné megszerezni az ügyfélkapu regisztrációs jelszavamat?

2016. febr. 19. 09:44
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Mindenkinek joga van a véleményhez, az én véleményem az, hogy nem léteznek "kiválasztott" emberek. Ha valaki nem így gondolja, az engem nem zavar.

De, úgy gondolom, hogy egyszerű, tudatlan bunkók ne nevezzék magukat "kiválasztott" személyeknek, mert az mindenkit zavar, attól függetlenül, hogy vallásos-e vagy nem.

2016. febr. 19. 12:10
 12/21 anonim ***** válasza:
10%

Kérdező! Az a válaszoló az eleve elrendelés elvére akart kilyukadni. Csak egyrészt kicsikét keverni a szezont a fazonnal, másrészt semmi köze a kérdéshez, harmadrészt gyakorin elég kevés ember rendelkezik olyan teológiai ismeretekkel hogy meg lehessen vitatni hogy miről is szól ez az elv, mivel elég elvont...

Amúgy a kérdésre válaszolva vannak rendes hitgyülisek is (bár a teológiájukkal nem értek egyet de hát ez van). Mondjuk ha semmi közöd a hitgyülihez, akkor nem tudom miért hiszi hogy nekik akarod adni az adód 1%-át.

2016. febr. 19. 13:13
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

"Önök mit gondolnak a leírtakról?"

Az interneten vagyunk, a netikett szerint inkább tegeződjünk. Amúgy is én vagyok az idősebb. Ezt látatlanul is ki merem jelenteni. :)

"Elképzelhető, hogy valamilyen hátsó szándék miatt szeretné megszerezni az ügyfélkapu regisztrációs jelszavamat?""

Elképzelhető. Nem feltétlenül biztos, de nagyon is elképzelhető.

Ne gondold azt, hogy a barátnőd csak szerelemből van melletted. Nyilván szerelemből is, de azzal a reménnyel, hogy téged is megtéríthet.

Abban a pillanatban, amint rádöbben arra, hogy téged SOHA sem fog megtéríteni, rögtön szakítani fog. Vagy pedig tényleg megtérsz. De TÉNYLEG, mert az ilyen sztorikban nincsenek félmegoldások.

2016. febr. 19. 13:56
 14/21 Whispering Tree válasza:
49%

Őszinte választ szeretne vagy illedelmeset?

Az illedelmes az lenne, hogy a Hit Gyülekezete egy veszélyes, rosszindulatú, pénzéhes szekta, amit kerülni kell messziről.

Az őszinte pedig az, hogy megérdemlik egymást. Ön a barátnőjét, a barátnője a Hit Gyülekezetét. A jó anyagi helyzetükről pedig annyit, hogy nem sokáig lesz az, mert a HitGyüli le fogja szépen nyúlni, amiért is egyiküket sem tudom sajnálni, így látatlanban sem.

Az megfordult bármelyikük fejében is az életük alatt, hogy ha ilyen jól állnak anyagilag, akkor akár felelősséget is tudnának vállalni Magyarországért vagy a magyarságért, nem csak az SZJA bevallás és ügyfélkapu szintjéig jutni? Naná, hogy nem.

Egyébként magam is könyvelő lennék, ezért szívből azt tanácsolom, hogy fogják a jó anyagi szituációjukat, és tegyenek vele igazi jót, minden hátsó szándék nélkül. Rohadófélben van az ország, szóval van hol segíteni. Erre talán még egy ateista is képes. Bár itt is szerintem van fogalmi zavar, mert a vallásos máz hiánya nem feltétlenül hitetlenség vagy ateizmus.

2016. febr. 20. 16:00
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg furcsa a viselkedése, keresni kell egy másik könyvelőt! Én sem adnám oda neki a jelszavamat, nem véletlenül van mindenkinek saját!
2016. febr. 20. 20:30
 16/21 anonim ***** válasza:
33%

"Megjegyzem, hogy nem vagyok zsidó, és amit már megírtam - ateista vagyok."

A hit gyülekezete sem.

Ami a bevallást illeti egyet értek az 1-essel.

Ami a gyülekezetet ,egy szekta (röviden).

Üdv: egy volt tag

2016. febr. 21. 11:50
 17/21 anonim ***** válasza:
41%

Én 1992 óta a Hit Gyülibe járok, de senkinek sem adom meg a jelszavaimat, a PIN kódomat, vagy Zion belépési kódját, és másnak sem javaslom. Ez egyébként nem tartozik hozzá a Hit Gyülekezete általánosan bevett gyakorlatába, szerintem az illető magánkezdeményezése, amit nem igazán tudok értelmezni, bár szívesen olvasnám az ő interpretációját is, az "audiatur et altera pars!" alapelve szerint.

Amúgy az a véleményem, hogy a GYK alkalmatlan az ilyen kérdések tisztázására. Olyan, mintha a Mónika Show-ban érdeklődne az ember.

2016. febr. 21. 12:24
 18/21 anonim ***** válasza:
33%
Kedves tizenhármas, gondolod, hogy Marika36 ugyanúgy értette a barátnőt, mint te? Ha úgy gondolta volna, akkor több szempontból volna aggályos és hiteltelen, de szerintem félreértetted a dolgot.
2016. febr. 21. 12:32
 19/21 anonim ***** válasza:
41%

A vallásosság egy elmevírus. Önálló felnőtt embereket képes megfertőzni, akik így végül agy mosottként szolgálnak egy rendszert.

ÉLJEN AZ ATEIZMUS!!

2016. febr. 23. 20:30
 20/21 anonim ***** válasza:
17%

Éljen - száraz kenyéren és vízen...A korombeliek tudnának mondani ezt-azt az ateista rendszer szolgálatáról. Te is ennek vagy a terméke, Mr. Individuum, függetlenül attól, amit erről tudni vélsz. Együtt úszol a döglött halakkal, azt teszed, abban hiszel, amit a megkérdezésed nélkül határoztak el helyetted. Én legalább felnőtt fejjel, felelősségem teljes tudatában választottam két lehetőség közül, és hoztam egy döntést Jézus Krisztus mellett, nem pedig anyatej helyett adagolták, de nem is társadalmi nyomásra tettem, hanem erős ellenszélben. Sokkal könnyebb lett volna máshogy döntenem, ahogy azóta is sokkal könnyebb lenne meggondolnom magam. Neked esélyed sincs arra, hogy bebizonyítsd az önállóságodat, az átlagember beszél belőled.

[link]

2016. febr. 24. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!