Mi a véleményetek azokról, akik elhagyják az egyházukat vagy felekezetüket és másik egyházhoz/felekezethez vagy esetleg szektához csatlakoznak?
Ha valaki elhagyja az egyházat, nem jár többet templomba akkor arra az emberre azt mondják hogy "te most a másik oldalon vagy". Egyesek szerint már nem ugyanaz mert megváltozott a gondolkodása!
Ha viszont "csak" templomot/imaházat stb. cserél valaki
akkor mi a baj?
Mert lehet érezni a különbséget! :) Nem?
Szerintetek?
Csak akkor van megértés egy csoporton belül ha mindenki "pont" ugyanazt hiszi, cselekszi, gondolja, még a vallásos emberek között is?
"Egyesek szerint már nem ugyanaz mert megváltozott a gondolkodása!"
Hát bizony, akinek megváltozik a gondolkodása, akkor az már nem az az ember, mint aki előtte volt.
Például évekig jársz egy gyülibe, ahol arról prédikálnak, hogy a pápa az antikrisztus, és akkor egyszer csak elkezdesz járni katolikus templomba, ahol meg azt prédikálják, hogy a pápa Krisztus földi helytartója.
Ez azért elég nagy változás, nem gondolod? :)
Esetleg azt kellene nézni hogy mi az ami összeköt és nem
ami elválaszt!
"Esetleg azt kellene nézni hogy mi az ami összeköt és nem ami elválaszt!"
Jó, megnéztük, hogy mi köt össze. Kiderült, hogy nem sok. És most akkor mi van? Hogyan tovább?
te itt 3 dolgot is felvázoltál, az egyik hogy csak az adott gyülekezettől lép le, szerintem az ilyet megszólni kb nettó trógerság
van az aki ateista lesz/vallást cserél, na ez szomorú eset
van aki felekezetet csak, ez esetfüggő ha pl egy katolikus lesz jehova tanúja az egy mélyen elkeserító dolog ha egy jehova tanúja lesz katolikus az egy csodálatos dolog, ha katolikusból református vagy reformátusból katolikus lesz az semleges(katolicizmus csak példa, én református vagyok)
nagyon sokszor a felekezetváltás inkáb a szokások és nem a mély meggyőződés mentén történik, pl katolikusoknak tetszik a reformátusok hosszú prédikációja, reformátusoknak a katolicizmus színes szertartásossága, de vannak olyanok is mint pl én akik járnak egy másik felekezethez is (vagy már csak oda) mert az nagyon tetszik nekik, de a teológiai megyőződésük miatt nem térnek át
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!