Mi a véleményetek azokról, akik elhagyják az egyházukat vagy felekezetüket és másik egyházhoz/felekezethez vagy esetleg szektához csatlakoznak?
Ha azért nem jár többet, mert testvéreivel van gondja, vagy bűnbe esett, és még sorolhatnám, akkor utána kell nyúlni és segíteni kell a talpra állásban. Láttam már ilyet. Ilyenkor a testvéreknek kötelessége az, hogy mankók legyenek.
Ha más templomba kezd járni, akkor valószínűleg ott találta meg az ő közösségét vagy Isten oda vezette.
Ha szekta tag lesz, akkor is van menekvés, akkor is utána kell nyúlni, mert elfordulhat, hogy összezavarták és tisztázni kell a szektás hazugságokat,de hiszem, hogy Isten mindent a kezében tart, hogy mindennek van oka és a legrosszabb helyzetet és döntést is áldássá tudja alakítani.
Nem hiszem, hogy nekünk kötelességünk lenne véleményt formálni, ez nincs benne a két nagy parancsban, mert egyértelműen szeretetet kell mutatni, nem pedig azt, hogy ha valaki nem egyezik a saját véleményünkkel, akkor azt megvetjük.
#12.:
"Jézus pogánynak született, mégis keresztény lett."
Azért ez nem ugyanaz, mint amiről a kérdés szól.
Meg aztán, nehéz is lett volna neki kereszténynek születni, mikor ő ( illetve első követői) alapították meg a kereszténységet.
szerintem ha nem hisz az adott vallás tanaiban akkor jobb ha vallást vált mint ha például magát katolikusnak titulálná csak mert szülei katolikusok voltak, közben meg nem is hisz Istenben
sőt de személy szerint pozitív dolognak tartom ha valaki megváltoztatja vallását mert az azt jelenti hogy nem csak vakon hiszi azt amit bemeséltek neki hanem gondolkodik is
# 14.és 15.
Köszi a pozitív válaszotokat!
Még nem mentem át a másik egyházba, de folyamatban van.
Viszont ismerőseim részéről már egyfajta változást tapasztalok vagy sajnálkozást, vagy szó nélkül meghallgatták, vélemény nélkül.
Komolyan mondom ebből a szempontból még az ateisták a legjobb fejek, mert őket nem érdekli az egész.
Sejtettem hogy ez lesz, megváltoznak a kapcsolatok, pedig ugyan az az ember maradok, max. nem pont oda járok majd templomba!
Attól függ...
Én olyan vagyok aki elhagyta a gyülekezetét ,SŐT a vallását és egy másikhoz tértbe és azokon belül is úgymond "vándoroltam" az irányzatokon belül ,de most már megtaláltam a helyemet.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!