Ortodox - református esküvőt hogyan lehet lebonyolítani? (egyikünk sem akar áttérni a másik felekezethez, és nem várjuk el a másiktól)
Figyelt kérdés
2015. júl. 23. 00:16
1/3 anonim válasza:
Szia!
Nekem van egy ismerősöm aki ugyan ebben a helyzetben volt, végűl úgy oldották meg, hogy mindkét templomban volt szertartás.
Én magam is voltam az esküvőn.
Elmentünk előbb az ortodoxokhoz, persze meg volt beszélve, hogy ne legyen olyan hosszú mint áltában a esketés, miután itt megvolt át mentünk a reformátusokhoz és 11 óráig le volt tudva minden.
Mai napig boldog házasságban élnek.
Én ezt tudom mondani mert tanúja voltam egy ilyen esküvőnek.
2/3 anonim válasza:
Nem szükséges áttérni. Az előző válaszoló is írja, lehet külön-külön is esküvőt tartani mindkét templomban.
3/3 anonim válasza:
Az ortodox egyházban csak ortodox módon lehet esküdni, nincs lehetőség olyan vegyes megoldásra, mint a római katolikusoknál az ökumenikus szertartás.
Viszont elég ha az egyik fél ortodox, nem kell a másik félnek áttérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!