Hit Gyülekezete - Vidám Vasárnap - mi a véleményetek róla és a tagok megbízhatóságáról? Régóta barátkozom egy hölggyel aki a gyülekezet tagja. Az utóbbi néhány évben viszont furcsán viselkedik.
Ateista vagyok. Az egyik barátnőm már egy ideje a gyülekezet tagja. Ő könyvelő, a férje vállalkozó, jól szituált emberek. Én is anyagilag jól állok.
Az SZJA bevallásom elkészítését az utóbbi években erre a barátnőmre bíztam, mivel könyvelő. Elkészítette, de minden alkalommal erőszakosan próbálkozott azzal, hogy a bevallást elektronikusan elküldje a NAV-nak, az ügyfélkapun keresztül. Az ügyfélkapu jelszavamat kérte azzal, hogy - majd ő belép oda, megírja és elküldi a bevallást. Nekem ez nem tetszett, ezért óvatosan elmondtam, hogy szeretném inkább feladni a postán. Meglepetésemre, az egyébként nagyon kedves, segítőkész barátnőm - nagyon ingerült és erőszakos lett.
Hiába, mert nem voltam hajlandó megadni neki a jelszót!
Sajnos, már 4. éve, 4. alkalommal újra próbálkozik.
Szerintem, nem véletlen, hogy ezt csinálja.
Azzal is erőszakosan próbálkozik, hogy az adó 1%-át a Hit Gyülekezetnek adjam, annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos.
És persze, az is zavarja, hogy nem vagyok vallásos, mert szerinte, ha a Hit Gyülekezete tagja lennék, akkor biztos, hogy a sorsom még jobb lenne.
Megjegyzem, hogy nem vagyok zsidó, és amit már megírtam - ateista vagyok.
Önök mit gondolnak a leírtakról? Elképzelhető, hogy valamilyen hátsó szándék miatt szeretné megszerezni az ügyfélkapu regisztrációs jelszavamat?
Kedves Kérdező!
Szerintem nem, de ha megadja neki, akkor elképzelhető, hogy az 1-1%-ot a Hit Gyülekezetnek, és a hozzá tartozó alapítványnak adná, hacsak ezt Ön előre ki nem köti, hogy nem teheti.
De ha biztosra akar menni, akkor ne adja meg.
Üdv. Péter
Ez a fajta viselkedési mód tipikus azoknál a vallásos embereknél, akik ugyan gyakorolják a vallásukat, de sem szellemileg, sem erkölcsileg mégsem fejlődnek.
A HIT gyülekezete is egy olyan vallási közösség, ahol el-el bódulnak a nagy "vallásosságban" de igazából nem is ismerik és értik Jézust.
Majd figyeld meg, kedves kérdező, hogy akkor milyen agresszív lesz, ha esetleg erre a hibájára felhívod szeretettel a figyelmét, és esetleg még összefüggésbe is hozod a HIT gyülekezetének téves gyakorlatával.
Ilyenkor mindig "lehull a lepel" a fennkölt viselkedésekről, és mindjárt kiderül, hogy amit vallanak, az csak egy külső máz, amely gyorsan lekopik, és előtűnik az igazi arcuk (tisztelet a kivételeknek, mert azért találkoztam ilyennel is).
"Nem csodálkozom azokon akik benne nem hisznek, és nem fogadják el, mert nem mindenki kiválasztott"
Ez egy remek megfogalmazása a szektásodás veszélyének. Pontosan ezzel érnek el sikereket a mai individualista világban, hogy ezzel legyezgetik a tagok az egójukat, hogy ők a kiválasztottak, és ha valaki nem érti az ő magyarázataikat, akkor azok nem kiválasztottak. Ez a kiválasztottság tudat az, amivel mérgezik a szekták az embereket, és ez az ami teljesen ellentétben áll Krisztus tanításával, aki minden ember Megváltója és mindenkit üdvözíteni akar.
Egyébként a kérdésre válaszolva, szerintem jobb nem megadni semmiféle jelszót, mert ki tudja... De ez nem a vallástól függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!