Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk ti mind ilyenek vagytok?

Tanúk ti mind ilyenek vagytok?

Figyelt kérdés

A tavaly kértem Bibliatanulmányozást, jártam királyságterembe, szinte minden Vasárnap ott voltam.

Hétköznap nem tudtam menni a munkám miatt, a Bibliatanulmányozást is úgy tudtuk megoldani, hogy néha elég késő este tartottuk meg.

A lényeg az, hogy amint beállt a tél vissza kellett mondanom a tanulmányozást, meg a királyságtermet is hanyagolnom kellett mert tényleg elég nehéz fizikai munkát végzek és muszáj pihennem amikor csak tehetem. Vannak szabadnapjaim mint például a mai meg a holnapi nap de ez csak két nap a honapból.

Szóval azt tapasztalom már kb egy hónapja, hogy haragszanak rám azok az emberek akikkel én úgy gondolom, hogy elég jóban voltunk.

Pl ma ki voltam menve bevásárolni és találkoztam 2 ismerőssel, de amint megláttak inkább átmentek az út testen és még a köszönésemet sem fogadták.

Nem tudom mit tettem, hogy ennyire "fertőzővé" váltam a számukra.

Az a gondom, hogy ez a fajta viselkedés valahol bánt és fájdalmat okoz nekem mert nem tettem semmi olyant amivel ezt kiérdemelném.

Most nem tudom, az lenne az oka, hogy már nem járok a gyülekezetbe?-de hát nem is voltam megkeresztelve alámerítkezve, és megigértem, hogy ha javul a helyzetem akkor folytatjuk a tanulmányozást, de addig amíg ez van addig egyszerűen nem megy mert úgysem menne mert egyszerűen álomba merülnék.

Azt szeretném tudni, hogy minden tanú így viselkedik ha valaki esetleg meggondolja magát, vagy talán egy időre visszalép?

És meg szeretném érteni azt is, hogy miért.

Köszönöm!

2016. febr. 16. 14:25
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

"Ha kíváncsi vagy rá, hogy néz ki egy igényes bibliatanulmányozás, akkor figyelmedbe ajánlom Binszki József katolikus pap előadásait, aki tudományos igényességgel ismerteti a Szentírást a nagyközönséggel: "

És miket ad elő, hogy hogyan kell a Szűzanyához 3/4 óráig egyfolytában imádkozni az imamalomban, amikor már régen nem szűz, ráadásul Jézus az Atyához tanított imádkozni /Mt 6:9/?! Most te vak vagy, vagy süket vagy, vagy totál nem ismered a Bibliát, hogy egy ilyen antikrisztusi oktatásról áradozol ás ajánlgatod azt másoknak?

2016. febr. 16. 19:30
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

"Pl ma ki voltam menve bevásárolni és találkoztam 2 ismerőssel, de amint megláttak inkább átmentek az út testen és még a köszönésemet sem fogadták."

Szerintem amit mondasz, az nem az igazság. Mivel nem voltál alámerített tanú, inkább segíteni próbálnak, hogy megerősödjél a hitben.A kiközösítettekkel nem tartanak szellemi kapcsolatot.

A te írásod inkább mesterségesnek tűnik, ami a lejáratási kampányhoz igazodik, mintsem a valósághoz.

Ha én ismerek valakit, aki abbahagyja vagy felfüggeszti a tanulmányozást, kedvesen megkérdezem, hogy miben tudnék segíteni, és nem elfordítom a fejem!

2016. febr. 16. 19:36
 13/27 anonim ***** válasza:
0%

""Ha egy próféta az ÚR nevében mond egy igét, de az nem történik meg, nem teljesedik be: azt az igét nem az ÚR mondotta, hanem a próféta mondta elbizakodottságában; ne félj tőle!" Mózes 5. 18. rész

Megszámlálhatatlan világvége jóslat fűződik a Jehova Tanúihoz, a fentebb említett ige magáért beszél. "

Miért nem idézed Jézust, te Simon mágus?

"Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak majd és hatalmas jeleket és csodákat mutogatnak, hogy félrevezessék, ha lehetséges, a választottakat is" (Mt 24:24)

Az Usz-ben a hamis próféták ördögi csodákat tesznek, de J. tanúi nem tesznek csodákat!

Pál apostol is a saját életében várta a világ végét, akkor ő is hamis próféta volt?

Hanem te vagy egy gonosz, rosszindulatú ember, és majd az Istentől megkapod a jutalmadat. Te beszélsz, hogy mi a bibliatanulmányozás, amikor sohasem csinálsz ilyesmit, hanem csak vádaskodsz, ebből áll a létezésed!

2016. febr. 16. 19:41
 14/27 Clark Kent.. ***** válasza:
78%

"És miket ad elő, hogy hogyan kell a Szűzanyához 3/4 óráig egyfolytában imádkozni az imamalomban, amikor már régen nem szűz, ráadásul Jézus az Atyához tanított imádkozni /Mt 6:9/?! Most te vak vagy, vagy süket vagy, vagy totál nem ismered a Bibliát, hogy egy ilyen antikrisztusi oktatásról áradozol ás ajánlgatod azt másoknak?"

-->Vak és süket éppenséggel te vagy, a Bibliára való hivatkozásod meg egyenesen nevetséges. Annyira át van mosva az agyad az Őrtorony tanításokkal, hogy semmiféle kritikai érzéked nem maradt már.

Az ilyenek, mint amilyen te vagy, még a Tanúk közül is a legveszélyesebbek.

2016. febr. 16. 20:07
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

"Az ilyenek, mint amilyen te vagy, ... a legveszélyesebbek.

"

Pont ilyeneket mondtak a vallásvezetők is Jézusról annak idején. A különbség annyi, hogy te nem vagy vallásvezető, hanem egy sima gyalog. Mint sakkban a paraszt. Amit mondasz, annak a súlya is olyan, mintha nem is volna. A valóságban nincs is.

2016. febr. 16. 20:14
 16/27 anonim ***** válasza:
Pál a testi halálát várta vankó, hogy mehessen Jézushoz.
2016. febr. 16. 20:50
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

"

Miért nem idézed Jézust, te Simon mágus? "

Te normális vagy ember, az egész szervezetet amit képviselsz, maga a vezető testület tagja buktatta le, ő mindent látott, hallott, tudott, amivel a fejeteket etetik, Franz úr maga írja le, hogyan befolyásoltak, és befolyásolnak minden Jehova Tanút. Hogy gondolod, hogy rágalmazol engemet? Mi az, hogy Simon mágus, ezt tanítják neked az őrtoronyba, ez az a Krisztusi szelídség amivel képviselitek az "Isten" szervezetét? Soha életemben nem aláztak még meg így, mint itt, és ezt egy Jehova Tanújától kaptam.

2016. febr. 16. 21:11
 18/27 Clark Kent.. ***** válasza:
100%

A 16%-os Tanúnak:

"...Most te vak vagy, vagy süket vagy,...egy ilyen antikrisztusi oktatásról áradozol..."

"Hanem te vagy egy gonosz, rosszindulatú ember, és majd az Istentől megkapod a jutalmadat..."

"...te nem vagy vallásvezető, hanem egy sima gyalog. Mint sakkban a paraszt"

Remélem jól szórakozol Tanú, amikor ezeket a sorokat visszaolvasod, na ebből kifolyólag tartalak én téged veszélyesnek. Mert ugye, amikor házról-házra jársz az Őrtorony tanításokat terjeszteni, akkor bizonyára úriember módjára viselkedsz, kedvesen mosolyogsz, akkor is, amikor kint álltok a kiadványaitokkal. És íme, itt az igazság, hogy milyenek is belül a Tanúk. Azért mondom többes számban, mert nem te vagy az egyetlen, aki a www.gyakorikerdesek.hu-n ilyen stílusban írogat, keress csak rá a például a 23%-os Vankó írásaira, vagy Révai Ildikóéra, aki már azóta nem vállalja a nevét. Aki normálisabb köztetek, annak talán előbb-utóbb felnyílik a szeme ugyanis, és kilép a szervezetből.

Az előző kommentedben védekezésképpen hivatkozol Jézus Krisztusra. Ez egyrészt azért értelmetlen, mert ti tanításaitok Jézusról hamisak, hiszen teremtménynek tartjátok. Amit ti mondtok Jézusról, az egész egyszerűen nem igaz, ellenkezik a kb. 2000 éves apostoli hagyománnyal, amely Istennek tartja Őt. Ott vannak ennek alátámasztására az ókeresztény dokumentumok, amely még a kereszténység elején íródtak, és meg van bennük vallva Krisztus istensége. Ezek után te komolyan gondolod, hogy az Őrtorony jobban értelmezi a Bibliát, és jobban ért a kereszténységhez, mint mondjuk Antiochiai Szent Ignác - aki a wikipédia szerint János apostol tanítványa volt, és megvallotta Krisztust Istennek? Vagy mondjuk Tatianosz, akit néhány évtized választott el az utolsó apostoltól? Ugyan kinek képzeli magát az Őrtorony, hogy e korai keresztények fölé helyezi magát? Avagy hitelesebb-e az Őrtorony, mint az apostolok tanítványai, és utódai? Nyilvánvalóan nem.

A másik meg az, hogy nem csak krisztológiai kérdésekben vannak veletek gondok hanem például ott vannak az Őrtorony számláján olyan dolgok, mint a tárgyalótermi hazugság, az ENSZ botrány, a beteljesületlen jóslatok, a molesztálási ügyek, a Biblia meghamisítása, aztán a szervezet hamis szentírás-értelmezése miatt pedig több Tanú is meghalt, mert megtiltottátok a vértranszfúziót. Ezek tények, - és még ki tudja, miket nem említettem - csak rá kell keresni a neten. Pontosan azért tartom a Tanúkat agymosottnak, mert ilyen tények mellett is ragaszkodnak a szervezethez, illetve mert a kritikai érzékük egyenlő a nullával. Mindenesetre abban hiszek, hogy ott is vannak őszinte emberek, de azokat Isten ki is hozza majd onnan.

És a fent említett tények mellett mersz fenyegetőzni Isten ítéletével, és hivatkozol Jézusra? Krisztus kötélből ostort font, felborította a képmutatók asztalait, és úgy tisztította meg a templomot, ahogy az egyik válaszoló is hasonlóképpen írta. Még a végére a Bibliáról: Te nem a Bibliát hirdeted, mivel nem is ismered azt, az egyetlen dolog amit ismersz belőle, az az Őrtorony magyarázat. A Szentírás ugyanis nem egyéni értelmezés kérdése. Az ókorban azt az apostolok utódaiként fennmaradt püspökök értelmezték. A katolikus teológia pedig jóval megalapozottabb, mint te hinnéd, na de most komolyan... Ortodoxok, katolikusok, protestánsok több dologban is vitatkoznak, de a legalapvetőbb keresztény tanításokban - mint a Szentháromság - megegyeznek. Ti pedig ezt tagadjátok, arianizmust hirdettek, amit az Egyház már 1700 éve elítélt, mint eretnekséget.

Nem tudom, te voltál-e az aki levelet írtál nekem - ha igen, letiltottalak, mert nem érdekelsz. És ez volt az utolsó, én nem fogom rád vesztegetni az időmet, mert felesleges. Azt gondolom ezzel én a Jehova Tanúival minden szálat elvarrtam ezzel.

2016. febr. 16. 23:27
 19/27 Clark Kent.. ***** válasza:
100%

20:50:

Ja, hogy ő a vankó? Hűha... Ha tudom, akkor le sem írom a fentebbit.

2016. febr. 16. 23:30
 20/27 anonim ***** válasza:

"Azt gondolom ezzel én a Jehova Tanúival minden szálat elvarrtam ezzel."

Amikor azt hiszem, hogy minden tanú le van végre tiltva, akkor mindig jön egy újabb, aki bepróbálkozik. Tényleg sáskák, tényleg kínozzák az embert, próféciai beteljesülés, csak ők azt hiszik, hogy abaddon, a mélység angyala maga Krisztus, mivel Jézust CSAK EGY angyallá alázták le. Viszont ha az igazságot nézzük, hogy Jézus Isten, a Háromság egyik tagja, akkor láthatjuk, hogy abadonnak semmi köze a jóhoz, így a tanúknak SEM.

Szerencsétleneket ezért hülyítik ezzel, hogy benne maradjanak abaddon csapdájában, így több lelket nyer.

2016. febr. 17. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!