Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk ti mind ilyenek vagytok?

Tanúk ti mind ilyenek vagytok?

Figyelt kérdés

A tavaly kértem Bibliatanulmányozást, jártam királyságterembe, szinte minden Vasárnap ott voltam.

Hétköznap nem tudtam menni a munkám miatt, a Bibliatanulmányozást is úgy tudtuk megoldani, hogy néha elég késő este tartottuk meg.

A lényeg az, hogy amint beállt a tél vissza kellett mondanom a tanulmányozást, meg a királyságtermet is hanyagolnom kellett mert tényleg elég nehéz fizikai munkát végzek és muszáj pihennem amikor csak tehetem. Vannak szabadnapjaim mint például a mai meg a holnapi nap de ez csak két nap a honapból.

Szóval azt tapasztalom már kb egy hónapja, hogy haragszanak rám azok az emberek akikkel én úgy gondolom, hogy elég jóban voltunk.

Pl ma ki voltam menve bevásárolni és találkoztam 2 ismerőssel, de amint megláttak inkább átmentek az út testen és még a köszönésemet sem fogadták.

Nem tudom mit tettem, hogy ennyire "fertőzővé" váltam a számukra.

Az a gondom, hogy ez a fajta viselkedés valahol bánt és fájdalmat okoz nekem mert nem tettem semmi olyant amivel ezt kiérdemelném.

Most nem tudom, az lenne az oka, hogy már nem járok a gyülekezetbe?-de hát nem is voltam megkeresztelve alámerítkezve, és megigértem, hogy ha javul a helyzetem akkor folytatjuk a tanulmányozást, de addig amíg ez van addig egyszerűen nem megy mert úgysem menne mert egyszerűen álomba merülnék.

Azt szeretném tudni, hogy minden tanú így viselkedik ha valaki esetleg meggondolja magát, vagy talán egy időre visszalép?

És meg szeretném érteni azt is, hogy miért.

Köszönöm!

2016. febr. 16. 14:25
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
10%

Mit csodálkozol? Ez egy ilyen közösség, itt ezek a háziszabályok: ha nem vagy elég aktív, neheztelnek rád, mert többet várnak el tőled.

Miért nem keresel toleránsabb közösséget magadnak? Kismilliót találhatnál. Csak rajtad múlik.

2016. febr. 16. 14:36
 2/27 anonim ***** válasza:
53%

Akkor te úgy jártál, mint az az angol lány, aki ugyanígy csak tanulmányozott és eljárt a királyság terembe, de amikor kérdéseket tett fel, kiközösítették. :DDDD

Csak pislogott, mert nem értette, hogy ha be sincs merítkezve, és sosem volt jehova tanúja, akkor hogy tudják kiközösíteni? :)))

Tagadják ezt az eljárást, de létezik. Most a megvonás történik éppen, hatnak majd a lelkiismeretedre és erődön felül igyekszel majd NEKIK megfelelni. Ne tedd. Inkább imádkozva olvasd a Bibliát. Mondjuk egy Károlit. Imádkozz, imádkozz és imádkozz. Ne olvass mást, csak a Bibliát. És szüntelenül imádkozz!

2016. febr. 16. 14:43
 3/27 Clark Kent.. ***** válasza:
54%

Én csak annyit szólnék ehhez a kérdéshez hozzá, hogy amit te csináltál a Tanúkkal, az nem "bibliatanulmányozás" volt, hanem az Őrtorony szervezet tanításait ismertették meg veled a Biblia önkényes értelmezésével.

A bibliatanulmányozás ugyanis nem úgy néz ki, ahogy a Tanúk csinálják. A szentírási könyveknek ugyanis meg kell vizsgálni a keletkezési idejét, szerzőségét, műfaját. A Tanúk ehhez totál amatőrök, hiszen fundamentalisták, így elvetik a modern bibliatudományt is.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy néz ki egy igényes bibliatanulmányozás, akkor figyelmedbe ajánlom Binszki József katolikus pap előadásait, aki tudományos igényességgel ismerteti a Szentírást a nagyközönséggel:

https://www.youtube.com/watch?v=twoIYJxgyVs

https://www.youtube.com/watch?v=OwknTYo7Yq8

2016. febr. 16. 14:48
 4/27 anonim ***** válasza:
69%
Igen,amig tanulmányoztak veled addig a barátjuk voltál,mert gyüjthették a pontokat,most már nincs rád szükségük.Mihelyt bejelented,hogy ismét tanulmányozni akarsz akkor ismét felteszik az álarcot.Mikor alámeritkezel csak azután ismered meg igazán,hogy kik is ők valójában.
2016. febr. 16. 15:00
 5/27 anonim ***** válasza:
58%

Vidiripi

Kérdező!

Ne lepődj meg hogy kerülnek! Természetesen a tanúk között is sokféle ember van. De csak kevesen vannak azok közölük akik kevésbé sarkosan gondolkodnak. S még nem is tartunk a Bibliánál.

A viselkedésük elsősorban az Őrtorony által közvetített elvárásokat tükrözi. Mivel Jehova tanúinak az Őrtorony társulat Vezető Testülete a tanítója így a viselkedésük nem meglepő!

Jézus megértően viselkedett az emberekkel és együtt érzett velük.

Igen mivel keveset vagy egyáltalán nem jársz az összejövetelekre így nem számítasz megbízható személynek. Pl. az a kereszteletlen hírnök vagy hírnök (aki már megkeresztelt) nem ad le óraszámot rendszeresen azzal elbeszélgetnek a vének. Meg van határozva az óraszámok mértéke az óraszámok mennyisége alapján van egy rangsorolás így érhetsz el titulust a gyülekezeten belül. Persze ez önmagában még nem biztos hogy elég. Felmerülhetnek más követelmények is.

Ami a Biblia tanulmányozást illeti csak egyet tudok érteni Clark Kent nevű személlyel!

Te nem a Bibliát tanulmányoztad a tanúkkal.

Most gondolj vissza az ilyen alkalmakra amikor tanulmányoztatok. Mi volt a kezedben? Egy sárga színű Őrtornyos kiadvány vagy a Biblia? Tehát akkor mit is tanulmányoztál valójában?

2016. febr. 16. 15:13
 6/27 anonim ***** válasza:
71%

Szia az első, dolog, hogy amin részt vettél, az nem Biblia tanulmányozás, a nevében is benne van, hogy pontosan mit kellene takarnia, a Mi tanít a Biblia kis könyv, az nagyon távol áll a Bibliától, arról nem is beszélve, hogy a szervezet tanításait teljes primátusba helyezi, és ha figyelmesen olvasod, és külső forrásokból utána jársz, akkor hamar látni fogod, hogy rendkívül sok ellentmondás, hazugság, és felmagasztaltatás van benne, ez egyébként magára a szervezetre is tökéletesen is ráillik, egy példa. Mikor hallotta valaki is azt, hogy a tanúk nagy örömmel hirdetik azt, hogy például a Református, Katolikus, Ortodox, stb egyházak mennyi Bibliát terjesztettek szét a világban, és mennyit nyomtattattak le? Ezzel szemben a tanúk előszeretettel hangoztatják, hogy ők milyen sok Bibliát nyomtattak le, és hogy egyedül ők azok akik a próféciákat beteljesítik, ez persze valahol igaz is, csak ők nem a pozitív részét teljesítik be.

"Ha egy próféta az ÚR nevében mond egy igét, de az nem történik meg, nem teljesedik be: azt az igét nem az ÚR mondotta, hanem a próféta mondta elbizakodottságában; ne félj tőle!" Mózes 5. 18. rész

Megszámlálhatatlan világvége jóslat fűződik a Jehova Tanúihoz, a fentebb említett ige magáért beszél.

Szóval, én őszintén mondom neked, gondold át még egyszer, azt, hogy biztos Jehova Tanúihoz akarsz e majd egykoron csatlakozni, saját bőrödön is tapasztalhattad, hogy működik a szervezet. /A báránybőrbe bújt farkas/

2016. febr. 16. 16:20
 7/27 Clark Kent.. ***** válasza:
70%

Így van, Vidiripi jól leírta.

Tulajdonképpen már azt is nevetségesnek tartom, hogy Jehova Tanúi "tanítani" akarnak.

Mit akarnak ezek tanítani? Elutasítják a kereszténység 2000 éves hagyományát, a "fordításuk" készítői pedig még az eredeti nyelveket sem beszélik. Ha utána nézel Kérdező, akkor láthatod, hogy az újvilág "fordítás" (vagyis inkább "ferdítés") készítői amatőrök voltak, többségük nem tanult bibliai nyelveket.

[link]

Szerinted ezek tudnak téged rendesen tanítani a Bibliáról? Arról nem is beszélve, hogy hamisítják az Írást, még a Magyar Bibliatársulat is elhatárolódott ettől a fércműtől:

[link]

Én inkább azt mondom, hogy adj hálát a Jó Istennek, hogy megszabadultál ezektől az amatőröktől.

2016. febr. 16. 16:33
 8/27 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

eddig hét írást kaptál, egyet sem tanútól. Túl van fűtve mind "keresztényi szeretettel". Csak birjad elviselni.

Én mint tanú, azt taanácsolnám neked, hogy ha még egyszer ezt tapasztallod, nyugodtan menjél oda hozzájuk, hogy eloszlasd az esetleges félreértéseket.

Mert teljjesen bizonyos, hogy félreértésről van szó.

De persze te döntöd el, mit teszel:-)

Egyébként Jehovával is megbeszélheted ezt a tégedet nyugtalanító dolgot.

Eddig az egyetlen tanú válaszát olvasod:-)

2016. febr. 16. 18:05
 9/27 KZitus ***** válasza:
bocsi a hibákért, de sietek:-)
2016. febr. 16. 18:06
 10/27 anonim ***** válasza:
60%

"Szia

eddig hét írást kaptál, egyet sem tanútól. Túl van fűtve mind "keresztényi szeretettel". Csak birjad elviselni.

Én mint tanú, azt taanácsolnám neked, hogy ha még egyszer ezt tapasztallod, nyugodtan menjél oda hozzájuk, hogy eloszlasd az esetleges félreértéseket.

Mert teljjesen bizonyos, hogy félreértésről van szó.

De persze te döntöd el, mit teszel:-)

Egyébként Jehovával is megbeszélheted ezt a tégedet nyugtalanító dolgot.

Eddig az egyetlen tanú válaszát olvasod:-)"

Krisztus konkrétan ráborította az asztalt a képmutatókra, szóval mielőtt keresztényi hozzá állásról beszélnénk, had kérdezzelek meg, ha tudnád, hogy emberek sokasága teszi az életét tönkre egy ártó, a kérdező által is jól vázolt, emberek által képviselt szervezetben, akkor te külső szemlélőként aki szolgálni akarod az Atyát mit tennél? Mivel teljesen át van mosva az agyad, így minden külső információt hazugságnak tartasz Raymond Franz a vezető testület volt tagjának könyvét ajánlom minden embernek, Kzitus és a társai évtizedeken keresztül itták a szavát az őrtornyon keresztül, és a kiadványokon keresztül, majd Raymond úr nem bírta tovább a rengeteg Istentelenséget a szervezetben, és teljesen lebuktatta őket, az Őrtorony teljesen védtelen volt a bizonyítékokkal szemben, és természetesen esélyt sem adtak Raymond úrnak, hogy szembesítse a vezető testület többi tagját, egyetlen esélyük volt a meg maradt tagoknak, hogy kihátráltak a beszélgetésből, és vissza utasítottak minden egyes felkérést ami Raymund úrtól jött. Kedves Zitus messze vagy, ahhoz, hogy Raymund Franz a szervezetre való tökéletes rálátással rendelkezz, hiszen ő téged is irányított évtizedeken keresztül, ő látott mindent amit te nem, és tudott mindent amit nektek nem mondtak el, mivel tudom, hogy egyáltalán nem fog érdekelni amit írók, így annyit tudok mondani, hogy emberek ezerei menekültek meg azóta Raymond úr könyvének hatására, és szabadultak meg a béklyóitól, ne aggódj, egy nap talán majd te is belátod a hibádat. Még egy dolog, nagyon el vagy tévedve a keresztényi szeretet, és alázatosság fogalmával.

2016. febr. 16. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!