Tudsz nekem jobb egyházat/felekezetet/gyülekezetet ajánlani a Jehova tanúinál? Indokaidat kérlek támaszd alá a Bibliából.
"Akkor hun volt a szelleme?"
Ha halott volt, akkor semmilyen része nem volt élő, különben nem volt nekrosz.
"Mert nincs emlékezés rólad a halálban, a seolban kicsoda dicsőít téged?" (Zs 6,6)
"Valamit hatalmadban van cselekedni erőd szerint, azt cselekedjed; mert semmi cselekedet, okoskodás, tudomány és bölcsesség nincs a Seolban, ahová menendő vagy." (Pr 9:12)

Szerintetek Jézus csak angyal volt, ezek a versek pedig kizárólag emberekre értendőek. Én azt mondtam, hogy a Bibliából mutasd meg, hogy a szellem lények se léteznek, épp a földi testük meghal. Ne terelj és ne másolj olyan verset, ami nem ide való.
A kérdésedre pedig még mindig azt mondom, hogy kérdezd Istent, ahelyett, hogy egy földi szervezet elmebeteg tanításait véded. Ha tiszta a szíved, és őszintén akarod a válasz, akkor válaszol. De pont ezért nem is csodálkozom azon, hogy ti egyáltalán nem vagytok személyes kapcsolatban vele.
„Szerintetek Jézus csak angyal volt,”
- a Biblia Legfelségesebb Istene ÖRÖKTŐL FOGVA MINDÖRÖKKÉ létezik (Zs 90:2),
„Az örökkévaló királynak pedig, a halhatatlan / - APHTHARTÓ -lényegét vagy folytonosságát tekintve meg nem romló/, láthatatlan, egyedül bölcs Istennek tisztesség és dicsőség örökkön örökké! Ámen.” (1Tim 1:17 )
Jézus létezése meg fel volt függesztve, az életét halálra adta. „ Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért.” (Jn 10:11)
Én azt mondtam, hogy Jézus azért nem lehet az Isten, mivel Isten halhatatlan, de Jézus meghalt. A kettő üti egymást. Ezt azzal kell kiegészíteni, hogy bár Isten valóban sosem halhat meg, mert eleve halhatatlan, de a fiú meghalhat és utána kapja a halhatatlanságot. Ez meg Istenről nem mondható el, úgy hogy a különbség valóban fennáll!
Ennélfogva Isten nem lehet angyal, viszont Jézus igen.
„úgy fogadtatok, mint Istennek angyalát, mint Krisztus Jézust.” (Gal 4:14)
„Ezt a Mózest, akit megtagadának, mondván: Ki tett téged fejedelemmé és bíróvá? ezt az Isten fejedelmül és szabadítóul küldé angyal /Jézus/ keze által, aki megjelent neki a csipkebokorban.” (Csel 7:35)
„ezek a versek pedig kizárólag emberekre értendőek.” (Zs 6,6) (Pr 9:12)
Hogy a seolban/hádeszban levés kizárólag emberekre vonatkozna?
„Mert nem hagyod az én lelkemet a sírban, és nem engeded, hogy a te szented rothadást lásson.” (Cs 2,27; vö. Zs 16,10)
Jézus is a hádeszben volt, és nem csak életének a testi részét adta halálra. Nevetséges, hogy csak félig halt volna meg – emberként, de Istenként nem. Ezt sehol nem tanítja a Biblia. Az Isten soha nem adta az életét, különben nem létezhetne öröktől fogva mindörökké. (Zs 90:2) Általános iskolai szinten megérthetően kijelentett tanítás. Neked miért magas mégis?
„Ne terelj és ne másolj olyan verset, ami nem ide való.„
- Mondod te, a filozófus. Pontosan odavaló, mert sehol nem mondja a szöveg, hogy a hádeszben levés jellegzetességei csak az emberekre vonatkoznának, ilyen kitétel nincsen ezekben a versekben!
„egy földi szervezet elmebeteg tanításait véded. … ti egyáltalán nem vagytok személyes kapcsolatban vele.„
Pontosan idéztem a bibliaverseket: az Isten soha nem hal meg – Jézus az életét halálra adta = ergo nem Jézus az Isten!
Az elmebetegség felhozása nem tartozik a témához, hogy mégis felhoztad, azt mutatja, hogy gonosz a szíved:
„A jó ember az ő szívének jó kincseiből hozza elő a jókat; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincseiből hozza elő a gonoszokat.” (Máté 12:35)
„Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, HAMIS TANÚBIZONYSÁGOK, KÁROMLÁSOK.” (Máté 15:19)

A teste halt meg. És még mindig nem válaszoltál a Biblia alapján, hogy az élete fel lett függesztve. Veled ellentétben nekem az őrtorony egyáltalán nem hiteles, nekem a Bibliából kell a válasz:
Jézus szellemi testével a testi halála után mi lett? Hol írja a Biblia, hogy ő nem létezett abban a pár napban? Hol írja a Biblia, hogy újra lett teremtve? Hol írja a Biblia, hogy Jézus teremtett lény? Mi kell ahhoz, hogy felfogd: Jézusnak az ember teste halt meg, a szelleme nem? Te vajon vele lennél még ma a paradicsomban, ha ma meghalna a tested? Egy hazugságot védesz és ez a saját sötétséged bizonyítja. Az hogy nem hagyom ezt a hazugságot szó nélkül, az nem gonoszság, de hogy te annak veszed, csak mert kritizálom az őrtorony elmebeteg hazugságát és ezért annak látod a másikat, amilyen te magad vagy, az a te bajod. Össze vissza beszélsz, mert egy hazugságot nem lehet megvédeni, csak ha teljesen azonosulsz vele. Ne aggódj, jó úton vagy.

Üdv kedves kérdező, egyetlen világon bejegyzett vallás sem felel meg Isten kritériumainak, Krisztus sohasem mondta, hogy a követői majd hozzanak létre névhez kötött gyülekezeteket, és ott mutassanak be imádatot az Atyának, egyetlen igaz gyülekezet van azon emberek csoportja akik már megszabadultak a világ egyházaitól /Katolikus, Református, Baptista, Evangélista, Jehova Tanú, stb stb stb/ az igazi gyülekezet az Eklézsia a kiváltak csoportja akik többé nem részei a világ gyülekezetének, Bibliában megtalálod az igehelyeket, sajnos Jehova Tanúi az egyik jelenleg létező legnagyobb képviselője a Sátánnak. Bizonyíték? Szalai András könyveit ajánlom, valamint
https://www.youtube.com/watch?v=sW5qCM_6dBU

Csak egy van jó,az maga Jézus Krisztus!
Mivel a Jehova Tanú ,nem Jézus tanúi,mint ahogy a nevük is írja,ezért sokkal jobb a Krisztus teste gyülekezet ,amibe minden Krisztus hívő beletartozik a világon.
És ezekböl vanak a városokban falvakban,kis helyi közösségek,akik teresztyének,pld babtisták,stb..
Az egész Biblia Jézusrol szól,már csak ez is EGY indok ,hogy ne a jehova tanúi ,mivel ők levannak maradva vagy 3000évet.
83.zsoltárban olvassuk ,Isten nevét,mint Jehovát,Na de mit is jelent a Jehova név?Mint közismert, a Jehova név a héber JHVH szó torzított formája. Formai módon hibás a megszólítás kérdéséhez közelíteni, mivel több Istennév is szerepel az Igében: a már említett JHVH ezen kívül az Elohim (Oltalom), Él (Erős), É1-Saddáj (Mindenható), Él-Ejon (Magasságos), Adonáj (Úr) nevek.
MINDEN NÉV JÉZUS RA MUTAT MINT SZABADÍTÓRA.
Azért mert a Bibliát használják ,még lehet egy szekta a szervezetük.És hogy nagyon terjeszkednek?Az influenza vírus is nagyon terjeszkedik ,mégsem jó dolog.
"Jehova Tanúi az egyik jelenleg létező legnagyobb képviselője a Sátánnak. Bizonyíték? Szalai András könyveit ajánlom,"
Ismerem az írásait, sok benne a tévelygés. Inkább ő van Sátán karmaiban!
- Na ebből a társaságból egy szikrányit sem kérek! Egy nem keresztény társaság az inkompetens jolijokerrel. Na ne nevettess!!!!!!!!!!!!

""Jehova Tanúi az egyik jelenleg létező legnagyobb képviselője a Sátánnak. Bizonyíték? Szalai András könyveit ajánlom,"
Ismerem az írásait, sok benne a tévelygés. Inkább ő van Sátán karmaiban!"
Kiragadtad a Szalai Andrást a 4 általam feltüntetett forrásból, ez rögtön az első olyan cselekedeted, amit a Jehova Tanúk vezető testülete, te és társaddal téves értelmezésben, információként, tényként ad el, jelenleg ennek a rendkívül káros tanulási folyamatnak az eredményeként képviseled a Sátán zsinagógájának egyik szervezetét, nem kell Szalai Andrást elfogadnod, bár a feltevésed miszerint inkább ő a Sátán szolgálja, végtelenül nevetséges, hiszen neki írásos bizonyítékai vannak és nem saját maga által kitalált hazugságokat próbál eladni.
Nem tudom kedves Jehova Tanúja kérdező tudtad, e, hogy már jelenleg köztudott minden ember számára akit érdekel a Tanúk tanulmányozási időszakának hipnotikus, és egy régi kínai akkoriban agymosásnak, most gondolatformálásnak nevezett magas szintű technikáról már teljes tanulmány készült, te is nyugodtan utána tudsz nézni, hogy külön felépített, előre megtervezett lépésekkel érik el azt az állapotot, aminek jelenleg te is a részese vagy, jól bizonyítja az is, hogy Szalai Andrást és társait, a Jehova Tanúi felső vezetői rétege már előre beiktatott Sátáni terjesztőnek vetítik ki a Tanúknak, hogy az esetlegesen olyan Tanúk akik véletlen elkezdenek bizonytalanok lenni és lelkiismeret furdalásukban azt érzik, hogy talán még is rossz helyre kerültek, azok automatikusan az összes információs forrást ami a tanúknak a leleplezését szolgálja, teljesen mindegy milyen forrás azt a Sátáni befolyásolás külső rendszerének van beiktatva a Tanúk elméjében. Ugye milyen furcsa? Például ha írok egy tanúnak egy átfogó bizonyítékokkal alátámasztott elméletet, akkor előre fogom tudni, hogy egyes pontokra hogyan fog reagálni, és nem is kell személyesen ismernem, tudod miért van ez? A fentebb említett teljes gondolatátalakítás eredményeképp.
Mint fentebb írtam, teljesen mindegy mennyire erőlködsz te és leginkább a vezető testület tagjai, már legalább 15 éve teljesen átfogó leleplező bizonyítékokat lehet több száz oldalban a szervezetről olvasni, több ezer embert sikerült már kimenteni tőletek, és az összes volt Tanú egyértelműen lelki életében hihetetlen pozitív változáson esett át, amint szakított a Tanúkkal való kapcsolattal. De tudom ám előre, hogy mit fogsz mondani, ez azért van, mert a Sátán csábította el tőletek? Pál apostol szavai? Viszkető fül? Ugye?
Mivel egyetlen egy világi szervezetet sem képviselek, az általam leírtakban senki sem befolyásolt, így nem volt részrehajló sem, pusztán egy Tanúkról szóló kérdésben illik a Tanúkról írni, de természetesen, mint mondtam egyetlen igazi gyülekezet van az eklézsia a kiváltak csoportja, akik nem tartoznak egyetlen ember által nevezett gyülekezetben sem. Az Atya legyen irgalmas mindannyiunkért. Ámen.
Szalai András szerint Jézus sohasem volt kisebb Istennél, csakhogy Jézus imádhatta volna az Ördögöt, míg Isten soha nem kísérthető meg. Ennyit a Szalai hitelességéről /?/
Aki az igazságot tanítja az a Bibliát használja és a sok süket szöveg az agymosásról nem bibliailag alátámasztott, hanem negyedosztályú rágalom. A hústest gyűlöletéből fogant.
Hogy ezen felül miket hordasz össze arról, hogy Jézus valójában túlélte a saját halálát, no ehhez kellett agymosásban részesülnöd, hogy tagadd a váltságáldozat értékét. Mint Sátán, akit szolgálsz.
"De mondom nektek: Minden hivalkodó beszédért, amit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.
Mert a te beszédeidből ismertetel igaznak, és a te beszédeidből ismertetel hamisnak." (Mt 12,36-37)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!