Tudsz nekem jobb egyházat/felekezetet/gyülekezetet ajánlani a Jehova tanúinál? Indokaidat kérlek támaszd alá a Bibliából.
Így hírtelen csak jobbakat tudok. Hírtelen fel se tudom sorolni hogy hány sebből véreznek... Az a taktikájuk, hogy vesznek egy igehelyet a Bibliából, és a szőrszálat is felhasogatják rajta. Például Mózes könyvében amikor a kóser étkezés kapcsán szóbajött hogy nem szabad vért enni, akkor a mai napig halálos dolognak tartják a vértranszfúziót.
Legnagyobb baj velük szerintem az, hogy Jézus isteni mivoltát nem fogadják el.
E kapcsán íme, jó kutatást az igehelyekben:
Nem a teste nem létezett, hanem nem volt élő állapotban.
"És az Élő; pedig halott /nekrosz/ valék, és íme élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai." J 1,18
Isten soha nem nekrosz, mindörökké él. "az ő angyalaik a mennyekben mindenkor látják az én mennyei Atyám orcáját." Mt 18,10
„Aki nem Isten, az viszont nem bocsáthat meg bűnöket Isten helyett .”
Erről mi a véleményed?
„És mikor ezt mondta, rájuk lehelle, és monda nekik: Vegyetek Szent Lelket:
Akiknek bűneit megbocsátjátok, megbocsáttatnak azoknak; akikéit megtartjátok, megtartatnak.” (Jn 20,22-23)
"Nem a teste nem létezett, hanem nem volt élő állapotban."
Tehát szerinted épp nem létezett. Ne terelj már, olyan gyerekes. Mivel a tanításotok szerint a test halála után az ember nincs, maximum feltámadás után emlékezik meg róla a jehova szó, ezért azt állítod, hogy Jézus nem létezett éppen.
Ami azért hibás, mert tudjuk, hogy Jézus született már emberré válása előtt is, tehát akár szellemi formában létezett és csupán emberi testet vett fel, hogy a bűneink árát ki tudja fizetni úgy, ahogy kell. Erre jössz te és közlöd, hogy aki a kezdet és a vég, az alfa és az omega épp nem létezett. Akkor hun volt a szelleme? De én nem akarlak győzködni, jó helyen vagy, ahol vagy. És gondolom Istent még véletlenül sem kérdezted meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!