Keresztények hogy döntenétek? Fegyvert fognál és harcolnál vagy vállalnád a vértanúságot?
Figyelt kérdés
Ha kimondottan a hited miatt volnál veszélyben.
Más kérdés hogy ezerféle szituáció van, most ezt hagyjuk, meg a bibliai idézeteket is!
Hogy álltok hozzá ehhez a kérdéshez?
2016. jan. 3. 22:13
21/25 anonim válasza:
Vértanúság.Isten adta az életet hát ő is vegye el
22/25 anonim válasza:
Jó a kérdés! :) Szerintem nem lehet így leszűkíteni a lehetőségeket: én egy középutat próbálnék választani. Tehát nem fognék fegyvert, soha nem ölnék semmilyen cél érdekében (a cél nem szentesíti az eszközt - szerintem) de nem is sétálnék az ellenség elébe, nem adnám meg magamat!! Elmenekülnék, ill. menekítenék vagy trükkösen átverném őket. :D :D (többet ésszel, mint erővel - ez nem bibliai idézet!)
23/25 anonim válasza:
21: De nem Isten venné el az életedet, hanem az ellenség, akik helyett inkább te halnál meg, és a kereszténység ellenségeiért áldoznád fel az életedet.
24/25 anonim válasza:
Én semiképpen nem ölnék embert, mivel Isten a Tíz parancsolatban ezt mondja Ne ölj s én Isten parancsa ellen nem cselekszem.
25/25 anonim válasza:
Nem tudom. Ha egyből megölnek akkor lehet meghalnak a hitemért de ha kinhalál lenne nem tudnám vállalni. Ha olyan volna hogy a szüleimet ölnek meg ha nem tagadom meg a hitem akkor megtagadnám hogy ne öljék meg őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!