Keresztények hogy döntenétek? Fegyvert fognál és harcolnál vagy vállalnád a vértanúságot?
Ha kimondottan a hited miatt volnál veszélyben.
Más kérdés hogy ezerféle szituáció van, most ezt hagyjuk, meg a bibliai idézeteket is!
Hogy álltok hozzá ehhez a kérdéshez?
Konkrét választ csak konkrét kérdésre lehet adni.
Az ezerféle szituációból hétszáz esetben elmenekülnék, kétszáz esetben harcolnék, száz esetben pedig nem harcolnék. Attól függ, hogy konkrétan melyik esetre vagy kíváncsi.
a hitemet Istenben sosem adnám fel,lehet hogy el kellene titkolnom de a szívemből sosem tudnák kitépni.
de ez csak a vallásra szól.
Jézus nem adott válaszutat.
Vagy vele vagy ellene, harmadik lehetőség nincs.
Isten a legfelsőbb hatalom, s ilyenkor bizonyíthatja egy keresztény, hogy valóban az-e, amikor válasz út előtt áll.
Semmiképpen nem mennék szembe Jézussal, vállalom a halált.
Ez az ezerféle szituáció alapvetően két esetre redukálható:
1. Ha a saját életedről van szó.
Ilyenkor az a keresztényi magatartás, ha az ember nem harcol, nem tagadja meg Krisztus-hitét, és ha kell, vállalja a vértanúságot.
(kopt keresztény vértanúk, 2015.)
2. Ha más élete is fenyegetve van.
Ilyenkor az a keresztényi magatartás, hogy a másikat minden áron megvéded. Ha kell, feláldozod a személyes lelki békédet és fegyvert ragadsz, hogy a másikat megvédd. És ha kell, nem csak a lelki békédet, de az életedet is feláldozod a másikért.
https://www.youtube.com/watch?v=eVA4bxW6Xrg
(az ISIS terroristái ellen harcoló asszír keresztény katonák, 2015.)
Nem tudom adott helyzetben én tudnék-e helyesen dönteni. De ahogy a linkek mutatják, sokan vannak azok a keresztények, akik a szélsőséges helyzetekben is keresztényhez méltóan döntenek.
Szituációfüggő.
Ha olyan a helyzet, akkor meg kell védeni a társainkat, hiszen Jézus azt tanította, hogy nagyobb szeretete senkinek nincs annál, mint aki életét adja a barátaiért. A legtöbb esetben szerintem fegyvert fognék és egyben vállalnám a vértnúságot, ha Isten ezt a sorsot szánja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!