Keresztények hogy döntenétek? Fegyvert fognál és harcolnál vagy vállalnád a vértanúságot?
Ha kimondottan a hited miatt volnál veszélyben.
Más kérdés hogy ezerféle szituáció van, most ezt hagyjuk, meg a bibliai idézeteket is!
Hogy álltok hozzá ehhez a kérdéshez?
Életét adja a barátaiért"
Igen életét adja, nem mások életét veszi el.
# 11
Te nyugodt szívvel hagynád, hogy ezeket a keresztény gyerekeket lemészárolják. Eszedbe sem jutna, hogy megpróbáld megvédeni őket.
Pedig ti még a túlvilágban sem hisztek, te azt sem mondhatod, hogy ott majd jobb lesz nekik.
De az életemet adom a gyermekekért, úgy hogy nem veszem el a más életét.
inkább vállalom a halált, hogy a gyermekeket engedjék szabadon.
de ilyen magyarázattal nem oltom ki más életét, mert hiszem a feltámadást, hogy Isten vissza adja az életemet.
Ki mondta, hogy nem hiszünk a feltámadásban?
csak nem úgy ahogy Te gondolod.
# 13
"inkább vállalom a halált, hogy a gyermekeket engedjék szabadon"
De fogd már fel, hogy nem engedik szabadon!
Nézd csak meg a képet még egyszer.
mindent meg tennék a békés megoldás-ért,de ha nem volna más megoldás,igen bátran Fegyvert ragadnék,ha ezzel életeket mentenék.
(bár nem tudnék ki oltani egy életet,de adott helyzetek szerintem bármit kihozhatnak az emberből).
és az egyik legnagyobb bűn a gyilkosság.
és ha egyszer már gyilkoltam,az akármilyen okkal is történt szerintem az akkor is csak gyilkosság.
tehát ezt mindenféleképpen elakarnám kerülni.
kérdező,
Szeretném teljesen Istenre bízni magamat.
ha ezt megteszed akkor minden rendben lesz,mert ez a tökéletes döntés ha Isten útját választod,és akkor ő soha nem hagy el.
mert Isten megtartja minden ígéretét.
"Ha kimondottan a hited miatt volnál veszélyben."
Ebben az esetben nincs kérdés. A Római birodalomban voltak időszakok amikor "sportot" csináltak a keresztyének kivégzéséből. De nincs feljegyzés arról, hogy ez ellen bárki fegyvert ragadott volna. A keresztyén hit ott kezdődik, hogy tudsz-e énekelve szembemenni az oroszlánokkal. Nem te keresed a halált, de ha a "hatalom" nem ad más választást: vagy vállalod a hited vagy meghalsz, akkor elválik a búza a polyvától, hívő a vallásostól, ki gondolja komolyan, és ki nem. És a legfontosabb ebben a kérdésben: önmagától senki sem képes mártírrá lenni. Isten tesz erre képessé, ha ezt várja tőled. És ezért is értelmetlen a kérdésfelvetése ebben a formában. Én ma nem lennék képes meghalni a hitemért. De ezt ma nem is várja el tőlem senki. Akkor meg minek kellene hozzá erő Istentől? Majd ha a szituáció valóság lesz, Isten is ott lesz, és képessé fog tenni, hogy vállalni tudjam érte. Ebben hiszek. Meg abban, hogy Isten azoknak a problémáknak a megoldásában van a segítségemre, amelyek ma valóságosak az életemben.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!