Ortodox keresztények! Isten válasza lenne ez imáimra? (többi lent)
Római katolikus vagyok, komolyan veszem a vallásomat,
az utóbbi hónapokban nagyon sokat imádkoztam, elmélyült a kapcsolatom Istennel, kértem hogy mutassa meg akaratát.
Közben elkezdtem nagyon vonzódni az ortodoxia felé (ez már régebben is felmerült bennem, csak nem foglalkoztam vele).
Lehet hogy ez lenne a válsz imáimra?
Nincs semmi egyéb okom egyébként hogy elhagyjam a katolikus egyházat. Szerintetek?
Mindenképpen lehet ez válasz az imákra, de akár egy egyszerű érzelmi fellángolás is lehet. Ha kitartasz az imában és ez a vonzalom még inkább elmélyül, akkor biztos, hogy nem csak egy fellángolásról van szó.
Nem kell siettetni semmit, nem kell erőltetni semmit, te csak imádkozzál, a Jóisten meg majd vezetni fog. A bizonytalannak tűnő időszakok ne zavarjanak, az Isten előbb-utóbb úgyis egyértelművé fogja tenni, hogy mit szánt neked.
egyet értek szerintem is lehetséges, én református voltam régen :)
ismerd meg jobban az ortodoxiát, még ne siesd el a dolgot hogy biztosan a jó döntést tudd meghozni
az érzelmek melett intelektuálisan is át kell gondolnod, hogy vajon valóban za ortodox kereszténység e a kereszténység legeredetibb arca, én úgy gondolom igen, ezért lettem ortodox, holott még járok a korábbi református közösségembe is, és nem hagytam el az ottani barátaimat sem
miközben tanulmányozod az ortodoxiát vedd figyelembe, hogy az elméletet érdemes tanulmányozni, sajnos nálunk is vannak rosszarc papok, korrupt emberek és egyéb negatív dolgok, épp úgy mint minden egyházban, ha én nem találom meg tök véletlen a közösséget ahova a mai napig járok, talán kiábrándultam volna az ortodoxiából mert pont egy rossz közösségbe kerültem először
Sziasztok!
Olvastam a témát és ha megengeditek egy kérdést tennék fel itt én is ! Budapesti vagyok és engem is érdekel sok szempontból az ortodoxia! Az a kérdésem annak kapcsán, amit feljebb említettek, hogy hol van, ill. melyik az a jó ortodox közösség (amire véletlenül találtál rá)? Az sem baj, ha nem Bpesten van, csak érdekel !
Előre is köszi !
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!