Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az adventista egyház egész...

Az adventista egyház egész pontosan mire alapozzák azt, hogy Ellen White próféta volt?

Figyelt kérdés
Olvastam egy pár könyvét, de ebből nekem inkább az jön le, hogy egy tisztességes, mélyen hívő ember volt. Azt elhiszem, hogy Isten kezében lehetett egy eszköz az embereknek a Jézushoz való vezetésében, de talán túlzásnak tartom a próféta jelzőt.
2016. jan. 3. 14:58
1 2 3 4
 11/36 KZitus ***** válasza:
0%
Te tényleg azt gondolod(hiszed), hogy a Mt. 24:5,24 az előbbi, míg Jóel 2:28-29 Ellen White-ra vonatkozik?
2016. jan. 3. 18:38
 12/36 A kérdező kommentje:

Kzitus!

Megkérlek, hogy hagyd el ezt a topikot.

A Jehova Tanúi ne azzal foglalkozzanak, hogy más vallásokat, személyeket bírálgassanak, hanem azzal, hogy rátaláljanak végre az Istenre. Hamis tanításaitok miatt is - amely több esetben tudatos - nincs jogotok mások tanítását kétségbe vonni.

Szóval Kzitus sepregess csak a saját házad portáján, hidd el van mit, elég szemét lerakódott oda.

2016. jan. 3. 18:58
 13/36 anonim ***** válasza:

# Péter

"Úgy tűnik, hogy akkor a Biblia nem is nekünk szól?"

Neked szól, de nem rólad szól. A kettő nem ugyanaz. Remélem azt azért nem gondolod magadról, hogy te is próféta vagy :)

2016. jan. 3. 19:07
 14/36 anonim ***** válasza:
40%
A Biblia azt írja, hogy amelyik próféta nem tévedhetetlen, az nem Istentől van, tehát nem próféta. Azt írja Péter, hogy Ellen White nem volt tévedhetetlen, tehát akkor nem is volt próféta. A Biblia megadja a választ erre a kérdésre is.
2016. jan. 3. 20:42
 15/36 A kérdező kommentje:

Péter, így igaz, nem ismerem Ellen White összes írását, hiszen az az 50 000 oldal nem jelent meg magyar nyelven. Ennyi erővel azonban egy átlagos, magyar adventista sem ismeri, és nem is tudja megvizsgálni a White irodalmat teljes terjedelmében, kivéve persze, ha tud angolul, és beszerzi azt az 50 000 oldalt. Tehát ha jól értem, White-ot az adventista egyház a jövőbeli kijelentései miatt tartja prófétának? Akkor azt sem szabad elfelejteni, hogy voltak olyan kijelentései, amik viszont nem teljesedtek be.

Ettől függetlenül értem az álláspontot, de én magam elfogadni nem tudom. De azért köszi a választ.

2016. jan. 3. 21:21
 16/36 Kései Sirató ***** válasza:
44%
Kedves Kérdező! Ellen White konkrétan megjövendölte a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadást, a tornyok ledölését, a tűzoltást, a tűzoltók halálát egészen pontosan AZ utolsó napok eseményei című könyvében. Ez csak egy példa, de ha jól tudom , másik 3 jövendölése is teljesült már. Érdemes lenne utánanézned..
2016. jan. 4. 12:12
 17/36 anonim ***** válasza:
Miért nem másolod be?
2016. jan. 4. 13:10
 18/36 anonim ***** válasza:

Azért kérdezem, hogy miért nem másolod be, mert hogy online elérhető az említett mű, de ott nem találok ilyen beteljesült jóslatot.

[link]

2016. jan. 4. 13:13
 19/36 anonim ***** válasza:

Ja, és ha valakinek azt hazudta volna bármelyik adventista, hogy a vasárnapot nem a fenevad bélyegének tekintik (mert itt is volt már ilyen), akkor itt az oldal, csak hogy felvállalják már végre:

[link]

2016. jan. 4. 13:15
 20/36 anonim ***** válasza:

De közben meglett, hogy mire gondolt Kései Sirató, szerinte a beteljesült prófécia így néz ki:

"NEW YORK VÁROS

Isten nem hajtotta végre haragját kegyelem nélkül. Keze még ki van nyújtva. Üzenetét közölni kell New Yorkkal. Az embereknek meg kell mutatni: Isten számára lehetséges, hogy keze érintésével elpusztítsa a vagyont, amit összegyűjtöttek az utolsó napokra. - 3MR 310, 311 (1902).

Nincs részletes világosságom New Yorkra vonatkozóan, csak tudom, egy napon a nagy épületek Isten hatalma által rommá válnak és összedőlnek... Halál jön minden helyre. Amiért oly nagyon aggódom városainkért az az, hogy figyelmeztetve legyenek. - RH July 5, 1906.

Egy alkalommal, New York városban éjszaka idején felszólítottak, hogy nézzem az épületeket, amelyekben emelet emelet után tört az ég felé. Ezek az épületek szavatoltan tűzbiztosak voltak, és ezeket azért emelték, hogy dicsőítsék tulajdonosaikat és építőiket...

Azután tűzjelzést láttam, az emberek a magas és feltehetően tűzbiztos épületekre néztek, és azt mondták: "Ezek tökéletesen biztosak. " De ezek az épületek elpusztultak, mintha szurokból készültek volna. A tűzoltó-fecskendők semmit sem tudtak tenni a pusztulás megakadályozására. A tűzoltók képtelenek voltak működtetni a fecskendőket. - 9T 12, 13 (1909).

"

Ez minden, csak nem prófécia és ha már ennyire biblikusnak tetszenek magukat gondolni, akkor jó lenne tudomásul venni, hogy aki nem tartja magát tévedhetetlennek, az nem Isten szavát szólja, a Biblia nagyon is világos ez ügyben: hamis próféta a neve! Ha lepontoztok, ha nem, a Bibliával mentek szembe. Viszlát.

2016. jan. 4. 13:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!