Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Adventistáknak Ellen G....

Az Adventistáknak Ellen G. White mit jelent? Mennyire fontos? Az Adventisták tényleg hisznek abban, hogy ő próféta volt és élnek ma is köztünk próféták?

Figyelt kérdés

2013. júl. 3. 18:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%
Mennyire fontos nekik? NAGYON! Be se merítkezhetsz náluk, ha nem fogadod el Jézus mellett őt is!
2013. júl. 3. 21:34
 2/11 anonim ***** válasza:
46%

Igen, igaza van az előttem szólónak, csak akkor merítenek ott be, ha elfogadod az adventista egyház hitvallását, aminek az az egyik pontja, hogy White igaz próféta volt, és elfogadod a tanításait.

Ajánlanám olvasásra:

[link]

[link]

[link]

2013. júl. 3. 22:28
 3/11 anonim ***** válasza:
47%

White szerint mindenki elkárhozik, aki nem tart szombatot (Jehova Tanúi is, akik szerint viszont ők maradnak csak meg, na mindegy, van itt kavarodás):

"A szombat kérdése lesz a vitapont a végső nagy ütközetben, amelyben az egész világ részt vesz." 6T 352. o.

"Az egész világot ellenségeskedésre izgatják a h. n. adventisták ellen, mert ők nem akarnak hódolni a pápaságnak a vasárnap tisztelete által, mely az antikrisztus hatalmának intézménye." TM 37. o.

"E két nagy tévedéssel - a lélek halhatatlanságával és a vasárnap szentségével - fogja Sátán az embereket csalásainak foglyává tenni. Míg az előbbi a spiritizmus alapját rakja le, az utóbbi Rómával hozza közös nevezőre az embereket." GC 523. o.

"János egy népet látott elkülönítve azoktól, akik a hét első napjának megtartása által imádják a fenevadat vagy képét. E napnak a megünneplése a fenevad bélyege." TM 133. o.

"A fenevad bélyege a pápai szombat." Ev 234. o.

"Amikor eljön a próba, világosan kitűnik, mi a fenevad bélyege. Az a vasárnap megtartása." 7BC 980. o.

"Isten jele vagy pecsétje ki van nyilatkoztatva a hetedik napi szombat, az Úr teremtése emlékének megtartásában. A fenevad bélyege ennek ellentéte, a hét első napjának megtartása." 8T 117. o

2013. júl. 3. 22:59
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Azt amit a Jehova tanuinak az Ortorony,vagyis mindent.
2013. júl. 3. 23:48
 5/11 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne ez az Ellen G. White, egész jó dolog lenne az Adventistaság, de így...
2013. júl. 4. 07:06
 6/11 anonim ***** válasza:
57%

Szia!

Ellen G. White már 95 éve meghalt, és ahogy a mondás tartja halottról jót vagy semmit. Természetesen mindenki, aki olvasta az írásait - és nem csak a róla szóló kritikákat - bizonyára tud róla véleményt mondani. Én a helyedben az eddigi véleményeket alapból elvetném, mert ezek a hozzászólók soha nem olvasták el egyetlen könyvét sem, sőt az életéről szóló irodalmat sem, így a véleményük csupán "plagizálás" - hogy stílusos legyek - mert másolgatni mások írásait ész nélkül lehet ugyan, de szerintem ennek semmi értelme nincs.

A közvélekedéssel ellentétben Ellen G. White nem alapított semmilyen egyházat, az adventisták nem hirdetik a cselekedetekből való üdvözülés tanát, nem kutyulják össze a bibliai szövetségeket, nem "White testvérnő" hívei, nem hiszik, hogy ők lennének az egyedül üdvözítő egyház, és több adventista közösség is van aki nem tulajdonít egyáltalán jelentőséget E.G. White-nak...

Nos én olvastam jónéhány könyvét, és az életéről szóló könyvet is és ez alapján azt tudom mondani, hogy bizonyára Isten egyik különlegesen kiválasztott embere volt, aki bizonyos értelemben prófétai munkát végzett azért, hogy segítsen az embereknek közelebb kerülni Istenhez. Aki olvasta a bibliai történelemről szóló 5 kötetes munkáját, az tudja, hogy igen jól ismerte a Bibliát, és nem csak felületesen, hanem igen mélyen értette azt az üzenetet, amit Isten ezáltal a könyv által akar az emberekkel megismertetni.

Én az 5. kötettel kezdtem, ez volt az első könyv Ellen White-tól amit a kezembe vettem, emlékszem, hogy egy délutáni olvasásnak indult és éjjel 4-ig nem tudtam abbahagyni, annyira tetszett, akkor is csak a fáradság akadályozott meg a továbbolvasásban. Ennek a könyvnek a végén olyan dolgokat is leír, amelyek a jövőről szólnak. A megírása óta már több mint 120 év eltelt, így mindenki ellenőrizheti, hogy teljesednek-e azok amiket ott olvashat...

Engem meggyőzött... ;-)

Üdv: Péter

2013. júl. 4. 08:59
 7/11 anonim ***** válasza:
48%

Ellen G. White nélkül se jó az adventizmus. Jézust kell követni, nem a törvényt és a parancsolatokat!

Nézd meg ezt a videót:

http://www.youtube.com/watch?v=LDvxc0C_d3k

Isten áldjon!

2013. júl. 4. 15:33
 8/11 anonim ***** válasza:
32%

Azért írod ezeket, mert nem ismered a Bibliát - valld be, hogy csak provokálni jársz ide Te is és sokan mások is. Ha nem így lenne, miért szólnátok hozzá - ahhoz egyébként, amit nem is ismertek. Vagy esetleg olvastál Ellen G. White-tól könyvet? Ha nem, akkor milyen alapon ítéled meg azt, hogy az írásai milyenek? Ez nagyon érdekelne.

Aki pedig azt írta, hogy nélküle egész jó lenne az adventizmus, gondolkodjon el róla, hogy egy személy miatt nem kutatja azt, hogy az adventisták milyen emberek, miért ismerik annyira jól a Szentírást, miért élnek kimagaslóan hosszú életet, hogyan táplálkoznak és miért van olyan igazi, mély, mindent Istenre bízó hitük....

Péter, nagyon tetszik a fogalmazásod és a hozzászólásod.

Azt hiszem, ezen az oldalon nem leszünk, nem vagyunk

rokonszenvesek. Annyi mindent tudnék ajánlani, amiből annyira egyértelmű, hogy igaz, amit hiszünk és vallunk - de nem is teszem, mert falba ütközöm, pedig... egyszer mindenkinek oda kell állni az Isten ítélőszéke elé, ami pedig véleményünk szerint nem lesz olyan soká, sőt...csak meg kell nézni a Föld állapotát...

2013. júl. 4. 17:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Itt egy újabb nulla %-osra ítélt válasz :)

Aki tud angolul, ezt érdemes megnéznie:

http://www.youtube.com/watch?v=Fs_vZW__6eA

Üdv.

2013. júl. 5. 13:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Én adventista voltam, olvastam rengeteg White-ot, de azoknak van igaza, akik ellene beszélnek. Jól ítéltetek Testvérek. Ráadásul White sok "látomást" lopott az apokrifekből. Énók könyvéből rengeteget. Ott a Biblia, van Szent Szellem, aki tanít, Isten adott ajándékul tanítókat, mi kell még. Minden Jézus, ebbe White nem fér bele. Mi a helyzet White szerinti vizsgálati ítélettel, ami 1844 óta tart? Nagy hazugság
2015. jún. 30. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!