Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Adventistáknak Ellen G....

Az Adventistáknak Ellen G. White mit jelent? Mennyire fontos? Az Adventisták tényleg hisznek abban, hogy ő próféta volt és élnek ma is köztünk próféták?

Figyelt kérdés

2013. júl. 3. 18:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én pedig református voltam, mégis tisztelettel veszem kézbe mind a mai napig Kálvin írásait...

Ez a fajta ítélkezés szerintem egyszerű butaság. Szívesen olvasok konkrétumot, ha tudnál írni ezekről a "lopott próféciákról", addig ez egy kacsa. Aki valóban olvasott E. G. White műveket az pontosan tudja, hogy ezek nem helyettesítik a Szentírást, sem a Szent Lélek munkáját, ugyanolyan eszközök lehetnek az igazság mélyebb megismerésében, mint bármelyik más írásmagyarázó műve, akár Kálvin, Barth, vagy akár Luther.

A csalódott adventista nem adventista. Soha nem is volt az. Mint ahogyan nem üdvözít egyetlen egyház vagy felekezet sem, egyedül a Jézus Krisztusba vetett hit. Én azt gondolom, hogy lehet fikázni a múltat, a másként gondolkodókat, de nem érdemes...

Üdv. Péter

2015. jún. 30. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!