Miért a zsidók a mai napig a választott nép, ha I-ten megfosztotta őket ezen joguktól? Kik kapták utána pontosan, és velük mi lett?
Nem ismerem annyira a történetet, de azt tudom, hogy ez így van. Amúgy ez nem antiszemita stb. kérdés, csak teljesen reális hozzáállással tettem fel.
Nagyon érdekelne, ha valaki megválaszolná, előre is nagyon köszönöm! :)
Elozonek.
Sakkozo valoban jol fogalmaz, te viszont nem olvasol jol.
Sakkozo ezt irta:
"
Sokan ott kezdenek tévedni amikor a Bibliában leírt „szemmel nem megfigyelhető” Izraelt azonosítják a materialista jelenlegi Izraellel.
"
Magyarul ez azt jelenti, hogy a mai Izrael nem az oszovetsegi Izrael "folyomanya".
Na most errol tok mindegy, hogy mit gondolnak MASOK, a lenyeg, hogy Izrael nepe sajat nemzeti multjat latja az Oszovetsegben.
Egyebkent valoban az is.
31 igen,ez igaz, de az utolsó mondatra írtam, ami végül is a kérdés lényeghez kapcsolódik: ma már mindenki kiválasztott (egyes úgy érzik, hogy kiválasztottabbak, a kínaiak, az ősmagyarkodók, stb.)
de ma már NEM genetikai a kiválasztottság, hanem a Logoszhoz kapcsolódóan kizárólag szellemi: ezt bizonyítja, hogy a szavakkal való beszéd, a Szóval való gondolkodás NEM genetikai/anyagi/testi. Ha egy szabolcsi gyerek pár hetesen egy japán császári udvarba kerül: Pont úgy fogja ezt a képességét kibontakoztatni, mint egy japán gyerek, és viszont. (A nevelők, a környezet feladata és felelőssége óriási!)
Szabad erők ezek. A megtestesült Logosz ezt tanította. ezét jó sakkozó utolsó mondata.
Hazugsag, hogy nincs genetikai kivalasztottsag. Ez megint antiszemita interpretacio. Nemzeti szinten fog Izrael megterni. Egyreszt azert mert Isten igeretei es ajandekai visszavonhatatlanok, masreszt mert Pal is errol irt: "Róm 11:26 És így az egész Izrael megtartatik, amint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat"
Ezelotti mondatban pedig azt irja, hogy Isten csak "RESZLEGESEN VALT ERZEKETLENNE IZRAEL FELE". Addig amig a poganyok maradeka bemegy. Az evamgelium nem csak egyenileg szemelyes szinten, hanem etnikailag is tartalmaz aldasokat a poganyok fele es Izrael fele is.
Nem értem, hogy az ilyenek mint a 84%-os miért kötöszködnek. Én nem is vagyok keresztény de mégis ismerem annyira a Bibliát, hogy tudjam, hogy téved.
Itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..
"Hazugsag, hogy nincs genetikai kivalasztottsag. Ez megint antiszemita interpretacio. "
Tévedsz. És rágalmazol az idióta antiszemitázással. Állítsd le magad.
Felőlem hidd azt, amit akarsz. Tespedj egy fotelba, mert szuper génjeid vannak, majd az mindent megold - helyetted. Elég érthetően megmagyaráztam, mit értek azon, hogy miben és hogy NEM SZÁMÍTANAK A GÉNEK. Pont.
Neked a biblia hivatkozasi alap, vagy csak az aniszemtizmusod miatt kotyogsz bele? Akkor tamaszd ala az Ujszovetseggel az allitasod, vagy cafold meg amit most idezni fogok belole:
Róm 9:3 Mert kívánnám, hogy én magam átok legyek, [elszakasztva] a Krisztustól az én atyámfiaiért, akik rokonaim test szerint;
Róm 9:4 Akik izraeliták, akiké a fiúság és a dicsőség és a szövetségek, meg a törvényadás és az isteni tisztelet és az ígéretek;
Na? Tudod ertelmezni ami ide van irva? Leirom: Izraele a fiusag, vagyis a zsidok tovabbra is Isten gyermekei, es Izraele az igeretek, igy folyamatos jelen ideju igevel a gorog szovegben is. Karoli nem forditotta felre. A zsidok tovabbra is valasztott nep, a behelyettesitesi teologia hazugsag...
37-38 jól van öreg, leülhetsz, nem vagyok antiszemita.
Nem baj, folytasd, rágalmazz csak, hozsannázz népekért, majd ott állsz Krisztus előtt a halál pillanatában és számot adsz minden szavadért, tettedért.
A gondolkodást pedig egy genetikailag zsidó embertől tanultam, aki bölcs és hiszi Jézus Krisztust, a megtestesült Logoszt.
Te látom Németh Sanyitól tanulsz.
De ahogy a szanszkrit közmondás tartja: Oroszlánnak oroszlán, sakálnak sakál a mestere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!