Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Segít nekem Isten, ha imádkozom?

KZitus kérdése:

Segít nekem Isten, ha imádkozom?

Figyelt kérdés

gen, Isten segít azoknak, akik őszintén kérnek tőle olyasmit, ami összhangban van az akaratával.

Ez az én véleményem.

De érdekelme mások mit gondolnak erről. Talán ez az időszak különösen aktuális az imára.

2015. dec. 23. 19:27
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"Az írásod nyíltan tagadja(vagy támadja) a szabad akarat Istentől kapott ajándékát."

Tévedés. Hozok egy kézzel fogható példát: adott egy programozó, aki létrehoz egy játékot, ingyenes, bárki által elérhető. A játék eltér a valóságtól, támadó migráns hordákat kell ölni benne. Te eldöntöd, hogy játszod a játékát. Megölsz egy halom migránst, de mindezzel a valóságban nem követtél el bűnt, mert a valóság szempontjából mindez nem számít.

Szabad akaratodból döntöttél a migránsölő játék mellett, a játék keretein belül szabadon mozoghattál.

Most képzeld el, hogy a játék az élet.

Nagyjából erről van szó. A szabad akaratod duplán érvényesíthetted (egyszer, hogy eldöntötted, hogy EZT a játékot játszod, másodszor meg a játék szabályai szerint szabadon megtehettél bármit). A játékban történtekért nem kell felelősséget vállalnod, szabadon tehetsz, amit akarsz, a programozó nem fog felelősségre vonni, hiszen azért készítette neked ezt a világot, hogy jól szórakozz vele.

2016. jan. 13. 23:59
 22/35 anonim ***** válasza:

Drága Zitus!

Most nézem a válaszod. Hát, hogy miért nem segít mindenkinek nem tudom, talán a "nem jól kéritek" lehet a válasz.

De eszembe jutott egy másik sztori. Munkahelyemen megloptak, és kértem Istent, hogy aki ezt csinálta, annak menjen tönkre az összes elektromos háztartási készüléke. És lám jött egy munkatársam, hogy villám csapott a házukba, és tönkrement minden. Pedig kérdeztem ki volt, nem akarták megmondani. Hát kiderült. Istennek jó a humora, meg nekem is. Tehát elmondható, hogy segít Isten.

2016. jan. 15. 06:53
 23/35 A kérdező kommentje:

Kedves Karlowy:-)

Ezt komolyan gondolod? Azóta milyen a kapcsolatod azzal a szegény munkatársaddal?

2016. jan. 15. 17:02
 24/35 A kérdező kommentje:

Kedves 20-as

Köszönöm, hogy kifejtetted az érzéseidet, gondolataidat. Szépen fogalmaztad meg a lányeget, egyetértek veled, én is így tanultam a Bibliából:-)

2016. jan. 15. 17:08
 25/35 anonim ***** válasza:

Drága Zitus!

Nem szoktam hazudni (olyan sűrün).

De mi kivetnivaló van benne. Egyébként gondolkodtam a kérdéseden, úgy is lehet értelmezni, hogy ha másnak nem segít Isten, akkor miért pont nekem. Ez meg nekem furcsa.

Szeretettel ölellek.

2016. jan. 15. 21:07
 26/35 anonim ***** válasza:
Most nézem: milyen a kapcsolatom azzal a szegény (tolvaj) munkatársammal? Már nem dolgozom ott, meg ő sem. Várom kérdésedet.
2016. jan. 16. 09:46
 27/35 Titusztitusz ***** válasza:
Igen,segít...De csak akkor, ha RENDSZERESEN, és GYAKRAN imádkozol...És hosszú időn keresztül...Éveken-évtizedeken át...
2016. jan. 16. 13:24
 28/35 anonim ***** válasza:
Sőt, a szegény munkatárs dumát úgy is lehet értelmezni, hogy Te a tolvajjal érzel együtt, nem a meglopottal. Ez hasonlít a Jézus-Barabás történetre, és akkor Te vagy az ördög ügyvédje. Ez azt jelenti, hogy Neked vagy az eszed, vagy a szíved nincs még a helyén. Arra mit mondasz, amikor az egyik munkatársam fizetését ellopták (250ezer), és kértük a katolikus munkatársammal Istent, hogy aki tette, annak törjön el a keze. Mit ad Isten, valakinek eltört. Az is szegény munkatárs? Vagy az a szegény, akinek ellopták a fizetését, és nem tudott mit hazavinni a családjának? Várom válaszod. Ölellek.
2016. jan. 18. 07:20
 29/35 A kérdező kommentje:

Szervusz Karlowy

Te engem teljesen félreértettél. Elnézésedet kérem, ha az írásomból olyan következtetésre lehetett jutni, hogy együtt érzek a tolvajjal, és a hazuggal.

Nem erről van szó. Csak valahogy annak alapján amit leírtál, én nem látom bizonyítottnak, hogy ők voltak a tettesek(kéztörés stb.) Engem is elég sokat vádolnak igazságtalanul, úgy hogy ha nincsen 1000% bizinyíték, akkor én azt nem tudom elfogadni. Főleg nem azt, hogy Isten ilyen módon adja a bizonyítékot. Éppen az ellenkezője van írva erről a Bibliában.

Ártatlanul vádolni valakit, az legalább olyan súlyoa bűn, mint a lopás...

És ha csak véletlen egybeesés volt, és teljesen más a tettes? Végül is senki nem bizonyította rá!

Az én munkahelyemen is történt hasonló. Soha nem jöttünk volna rá, hogy ki a "szarka" közöttünk, ha nem alakult volna úgy a körülmény, hogy egyik munkatársunk kórházba került, és nem dolgozhatott többé. Érdekes módon soha többé nem tünt el senkinek a fizetése.(Mert mindig csak ilyenkor lopott). Láttam a munkatársaim bánatát, és keservét, hiszen bérből élő emberek vagyunk.... Jó, hogy engem nem mertek meglopni ott.

"Sőt, a szegény munkatárs dumát úgy is lehet értelmezni, hogy Te a tolvajjal érzel együtt..." - elnézést kérek, ez félreértés.

2016. jan. 18. 16:29
 30/35 A kérdező kommentje:

Ja ez kimaradt:

"Egyébként gondolkodtam a kérdéseden, úgy is lehet értelmezni, hogy ha másnak nem segít Isten, akkor miért pont nekem " - melyik részéből értelmezed igy?

2016. jan. 18. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!