Segít nekem Isten, ha imádkozom?
gen, Isten segít azoknak, akik őszintén kérnek tőle olyasmit, ami összhangban van az akaratával.
Ez az én véleményem.
De érdekelme mások mit gondolnak erről. Talán ez az időszak különösen aktuális az imára.
Én nem imádkozok ,se I-tennek ,se másért.
Mivel én elégé deista gondolkodó emberke vagyok.
Én humanisztikus zsidó vagyok és a humanisztikus zsidóság úgy tartja ,hogy az imádkozásnak nincs lényege ,mivel I-ten nem hat nagyobb mértékbe az életünkre.
Mi csak bróchót mondunk ,azaz áldunk ,pl. ünnepekkor és a legnagyobb ünnepkor ,sábeszkor.
Vagy pl. chászunekor (esküvőkor).
Igazából imát csak temetéskor mondunk (halotti kádis) ,de az is inkább megemlékezés gyanánt.
Zsidó szokásokhoz híve ,kérdésre kérdés :DD :
"Talán ez az időszak különösen aktuális az imára."
Ezt ,hogy érted ,kérdező?
Üdv!
Kedves Kérdező!
Az a baj, hogy ezt senki sem tudja. Ugyanis van olyan, hogy valaki imádkozik, és aztán jobbra fordulnak a dolgai, de mi a garancia arra, hogy Isten járt közben az ügyben?
Szerintem ha van Isten, akkor se nagyon avatkozik bele az életünkbe, esetleg halálunk után, ha eljön a feltámadás.
Ugyanis ha beavatkozna, azaz hatna az anyagra, azt biztosan ki tudnánk mutatni valamilyen módon. De még a legérzékenyebb műszerek sem képesek erre, úgyhogy nem gondolnám, hogy bárkinek is segít. Inkább hagyja, hogy folyjon az életünk, aztán majd az Ítélet Napján megteszi a beavatkozást. Persze csak akkor, ha létezik. Ha nincs Isten, akkor halálunk után sem fog semmit csinálni.
"Ahogy mondják: "Segíts magadon, Isten is megsegít!""
No igen. Ha segítesz magadon, akkor nincs szükség Istenre. Ha meg csak Istenre vársz, akkor sosem jutsz előrébb. Szóval jó ez a mondás, csak épp pont Isten az, aki kiesik a képletből, akár megfogadod, akár nem.
A Hit nagyon érdekes dolog . Valóban , kimutatták hogy az imádság átsegíti az embereket nehéz időszakokon esetleg "csodák" is történhetnek általa ... de erre van tudományos magyarázat melynek lényege hogy az ember az imádsággal ( és persze a hit buzgósággal ) képes tudatát olyan állapotba hozni amelyben valóban boldogabbnak érzi magát . Ezen folyamatok lejátszódása különböző módszerekkel kimutathatók az agyban ... Egyfajta tudattalan meditáció ...
Én azt gondolom róla hogy képes valóban pozitív érzést kiváltani az emberből és akinek jól esik az csinálja én maradok a meditációnál :)
"Isten segít azoknak, akik őszintén kérnek tőle olyasmit, ami összhangban van az akaratával. "
Ez logikai bukfenc.
Ha olyanoknak segít, akik azt kérik, ami összhangban van az akaratával, akkor gyakorlatilag magának segít.
"Ha olyanoknak segít, akik azt kérik, ami összhangban van az akaratával, akkor gyakorlatilag magának segít."
- Mint amikor a fater csak akkor ad pénzt az egyetemre, ha Te is ügyvédnek mész.
Inkább az a kérdés, hogy ha Isten akar valamit, akkor minek kérni tőle, hiszen magától is megcsinálná.
Attól függ.
Ki mondja meg, hogy mi van összhangban az akaratával?
Ha valami Isten akarata, akkor az szerinted nem fog megtörténni egyébként is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!