Segít nekem Isten, ha imádkozom?
gen, Isten segít azoknak, akik őszintén kérnek tőle olyasmit, ami összhangban van az akaratával.
Ez az én véleményem.
De érdekelme mások mit gondolnak erről. Talán ez az időszak különösen aktuális az imára.
11-es, korrekt a kérdésed.
Én azt mondanám így kettőnk között, hogy NINCS. Ez a kijelentés azt feltételezi, hogy NEM TUDSZ olyasmit elkövetni, ami nem Isten akarata, hiszen az általa teremtett világban élsz. Tehát bűnt sem követhetsz el, mert a bűn szemben állna Isten akaratával.
Erre egy igazi Jehova Tanúja azt mondaná, hogy ezt az Sátán hiteti el veled, mert a Szentírásban szerepel a bűn fogalma, tehát ellent lehet mondani Isten akaratának.
Viszont ha ez így lenne, akkor ő maga engedi ezt meg, hogy aztán legyen milyen alapon felelősségre vonnia.
Amúgy meg honnan tudhatnád, hogy mi a bűn, mi számít Isten akaratának. Ahány vallás annyiféle variáció ismert.
Ugye ismeritek a klasszikus paradoxont:
Ha Isten mindenható, tud olyan nehéz követ teremteni, amit ő sem tud megemelni?
:-)
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Szerintem nincs benne paradoxon. Biztos tud akkora követ csinálni. De azért, mert ő Isten, nem muszáj neki felemelni.
Max. lesz egy kő, amit mindenki nézeget, még Isten is, mert valami hülye ilyet kért. Ezo lyan, mint a nullával való osztás-szorzás. Lehet olyat csinálni, de minek. De, hogy Zitusnak is válaszoljak. Mint mondtam már párszor, volt egy gerincsérvem, ami miatt műtétre akartak beutalni, de inkább imádkoztam gyógyulásért, és meggyógyulódtam. Ez Karácsonykor volt. Szellemes ünnepeket!
3-as
"Talán ez az időszak különösen aktuális az imára."
Ezt ,hogy érted ,kérdező?
Úgy értem, hogy sokan Krisztussal kötik össze ezt az ünnepet, és talán többet gondolnak rá mint másik időszakban. Talán jobban magukba, vagy a szeretteik felé fordulnak, talán többet gondolnak a Teremtőjökre is.... erre gondoltam:-(
12-es
Az írásod nyíltan tagadja(vagy támadja) a szabad akarat Istentől kapott ajándékát. Pedig az egyik legszebb dolog, amit Istentől kaptunk, és az irántunk érzett szeretetének a bizonyítéka.
Az Édenben Sátán éppen az ember szabad akaratával élt vissza.
"Amúgy meg honnan tudhatnád, hogy mi a bűn, mi számít Isten akaratának. Ahány vallás annyiféle variáció ismert." - a Biblia pontosan megfogalmazza a bűn fogalmát. Az viszont igaz, hogy minden vallás másként fogalmazza meg.
Karlowy
Örülök a gyógyulásodnak, szívből, és további jó egészséget kívánok:-)
De ha Isten az egyik embernek ezt megteszi, a másiknak nem(az ima ellenére sem), akkor személyválogató lenne. De ugye nem hiszed, hogy Ő ilyen?
Kedves Kérdező!
Szeretnék pár szóban válaszolni a kérdésedre keresztyén szemszögből is, ugyanis a kérdés a keresztyén hitre utal leginkább.
Az imádkozás nemcsak egy rituálé, módszer, hanem az az Istennel való kacsolattartás egyik legalapvetőbb része. Ahogy egy emberi kapcsolat, úgy az Istennel való kapcsolat is akkor lesz jobb és lép egy következő szintre, ha a kapcsolat egyre mélyebbre lép. És ennek az egyik része a több "beszélgetés", több imádkozás. Minnél jobban megismered Istent (akinek rengeteg arca van, sokoldalú) annál jobban ismered meg magadat is, annál jobban tudodd, hogy mire van valóban szükséged. És ezáltal a kéréseid is olyanná formálodnak, amilyennek Isten szeretné, így lesz minnél jobban összhangban az Ő akaratával. Persze ehhez kell alázat, odaadás, szeretet... de ez egy másik téma.
Az imádság erejéről szólva pedig, Jézus számtalanszor beszél erről: "És mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok." És a minden arra vonatkozik, hogyha van hitünk, Istenbe vetett hitünk - és itt visszatérünk az előző gondolathoz - akkor tudjuk legjobban hogy mit kérjünk, mi cseng össze akaratával.
"Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig legnagyobb a szeretet." 1Kor 13,13
A kérésünk pedig nem holmi kapzsiság szüleménye, hanem a szereteté legyen. És hogy tudjunk reménykedni ebben a kérésben, minden helyzetben Istenre figyelni, az nagyon fontos. És higgyük el, hogy amit az Atya előtt kérünk Jézus nevében, azt Ő megadja.
Ehhez még tudnék ajánlani neked egy videót a YouTuberól, a címe: onetimeblind - Umbrella
Ezt a választ keresztyén szemszögből írtam, nem állt szándékomban senkit se megsérteni ezzel. Ez egy olyan téma, amit nagyon nehéz megérteni, míg az ember nem keresztyén, hiszen ez furcsa jelenség egy ateistának, egy ember, aki "magában beszél" vagy valaki aki "egy képzeletbeli baráttal társalog". Olyan helyzet ez, mintha a sivatagban akarnánk elmagyarázni, hogy milyen az esőerdei élet, amikor még nem is jártunk ott, de már erős véleményünk van róla, mert arról sokat hallottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!