Kedves Katolikusok! Válaszolnátok néhány kérdésemre?
Van néhány dolog, amit nem értek a Ti hitetekben. Pl. miért imádkoztok Szűz Máriához és Szentekhez? Miért avattok egyes embereket szentté? Utóbbit azért kérdezem, mert a Biblia szerint aki megtér a bűneiből, megszentelődik a Szent Lélekkel való betöltekezés által, bár nyilván nem egyik napról a másikra. Miért papoknak gyóntok? És magam azt tapasztalom, hogy nem magyaráznak soha Igét a miséken. Miért ilyen rövid a prédikáció a katolikus szertartásokon?Hogyan álltok a pápához? Hogy zajlik a megtérés nálatok?
Ezeket a kérdéseket nem bántó szándékkal teszem fel, csak érdekel, miért így van. :)
(Református vagyok )
üdv.
felnőtt kereztelésre gondoltam, de a lényeg, hogy ebben nem tér el az elvünk a katolicizmusétól
ugyan hivatalosan elveti a reformátusság az egyedül üdvözítő egyház elvét, de azért szerintem Luther jogosan vádolta Kálvint azzal, hogy rosszabb lett mint a pápa, simán "kiátkozott" (kitiltott a gyülekezetekből) embereket, persze azt állította, hogy ő csupán felismerte, hogy nincs üdvösségre rendelve, de lényegében kitagadta az üdvösségből, sok ellenfelével így bánt el (mert a közvélemény hitt Kálvinnak)
a másik nagy kritika ellene, már a kortársai közt is, később meg pláne az volt, hogy szerette hangoztatni, hogy aki vele nem ért egyet az Istennel nem ért egyet, csak ő nem az apostoli jogfolytonosságra hivatkozott mint a pápa, hanem arra, hogy egyedül ő értelmezi helyesen a bibliát
szóvan vannak itt azért csúnyaságok, és könnyen mondhatnánk ,hogy egy világszerte milliókat számoló közösség természetes, hogy idővel valamilyen szinte korrumpálódik, de itt a fejétől bűzlik a hal
szóval szerintem nem érdemes nagyon fölülről nézni a katolicizmusra
A kerdesben van a gyonás.Jèzus azt mondta "gyonjátok meg a büneiteket egymásnak.Ez azt jelenti,hogy annak kell meggyonni abünt aki ellen tevedtünk.El menni bocsánatot kerni ha anyagi problema merült fel azt elrendezni.
A pap,hogy rendezi el az anyagi kárt.Ez csak anny,hogy egy emberrel többen tudják a bünt.
18_as ;Hogy lehet ilyent mondani,hogy Maria Istennek szent anyja amikor Isten teremtette őt.Hol irja a biblia,hogy Maria Istennek anyja.
Persz megszülte Isten Fiát Jèzust.De Mária is bünbe született Adamnak köszönhetően,ő is egy földi asszony ő is az apostolokkal egyszintü tag.Ő is Jèzus megváltására szorult.
11."közbenjárásukat kèrjük"
1.Timoteus.2:5"Mert egy Isten van,ès egy közbenjáró van az Isten ès az emberek között,Krisztus Jèzus"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!