Szeretnek vallasos lenni, hogy kezdjem el? (lent bövebben)
Szia!
A Biblia szerint "...a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által." (Rm 10,17)
Igen a Bibliaolvasás jó ötlet! Kezdd Lukács evangéliumával és Apostolok Cselekedeteivel, ezeket ugyanaz a görög orvos írta a barátjának, aki érdeklődött a hit felől:
Ajánlom még figyelmedbe E.G.White: Jézus élete című könyvét párhuzamosan, illetve a Jézushoz vezető út című könyvet. Ezek is online elérhetők:
Üdv. Péter
"Ha nem hiszel a Úr Istenben és fiában Jézus Krisztusban aki meghalt értünk hogy örök életünk legyen ha nem hiszel ebben akkor sehova se tartozol és nem is fogsz"
Ez így egy elég egyoldalú és szűklátókörű álláspont, és még csak nem is igaz (vagy legjobb esetben is erős csúsztatás). Lásd pl. más világvallások követőit: egy iszlamista pl. nem fogadja el megváltóként Jézust, egy buddhista meg jó eséllyel még csak nem is hallott soha semmiféle Jézusról, mégis tartoznak valahová. És akkor még csak valamely vallás követőit említettem, arról a kb. egymilliárd ateistáról még nem is szóltam, aki egyáltalán nem követ semmiféle vallást sem, mégis teljesen jól érzi magát a bőrében, környezetében, a saját társaságában. Ahhoz, hogy tartozz valahová, egyáltalán nincs szükséged semmiféle vallás követésére - igaz, a vallások többnyire (nem mindig) megkönnyítik a valahová tartozás érzését.
"Higgyél higgyél attól boldogabbak és attól vagyunk erősek mert tudjuk hogy nem vagyunk egyedül"
Ez így igaz, ezzel nem vitatkozom. Hinni viszont nem csak Jézusban, és még csak nem is valamely vallásban lehet, hanem rengeteg más dologban is.
"és a földi élet után milyen csodás dolog történik velünk Jézus halála miatt aki a Megváltó."
Személyes vélemény: ebben valóban lehet hinni, de ebben viszont csak hinni lehet, mivel semmiféle bizonyíték nincs a keresztény vallás szerinti, halál utáni életre. Sőt, semmiféle vallás által hitt halál utáni állapotra nincs egy szemernyi bizonyíték sem. Lehet hogy igaz, lehet hogy nem, persze ettől még hinni lehet a dologban, ez mindenkinek szíve-joga. Én mindenesetre nem teszem, így nem is érzem azt a megkötést, ami ennek eléréséhez szükségeltetik az életemben. Úgy érzem, így szabadabb vagyok, noha életvitelem csaknem megegyezik egy keresztény életvitelével. Viszont nem valamiféle túlvilági lét miatt teszem ezt, hanem személyes meggyőződésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!