Református temetésre megyek közeli hozzátartozó halálozott el, de nem igazán vagyok vallásos, kell majd valamit csinálnom, amit nem szeretnék?
Reformátusoknál nincs keresztvetés. (De ha lesznek katolikusok is, ők keresztet fognak vetni, amikor ez a katolikusoknál szokás.)
A Miatyánkot el fogják imádkozni közösen. Ha nem tudod, akkor nem mondod, ha meg tudod, akkor meg a lelkiismereted szerint eldöntöd, hogy mondod-e vagy sem.
A többi imát a kórus vagy a kántor énekli általában, aki akar az énekelhet velük.
Részvétem.
Semmi olyasmit nem kell csinálni, ami gond lenne. Keresztvetés pl. nincs is a reformátusoknál. Közös ima van, de a lelkész úgyis hozzá van szokva, ha nem mondják, mert sokszor nem vallásos hozzátartozók kérnek temetést. Majd csak a végén fogadni kell a kézfogásokat, de kb. tényleg ennyi.
Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat. Csendben végig hallgattam inkább mindent, a Miatyánknak az elejét tudom, azt sem tudom honnan, de nem tudtam volna őszintén mondani, inkább csak hallgattam, de volt aki mondta.
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!