Idős hozzátartozó ellátása, gondozása: de hogyan?
Férjem nagyszülei elég öregek, betegek. Én itthon vagyok most gyed-en, heti 2x megyek hozzájuk. Bevásárolok, főzök, takarítok, átnézem az ételeket hogy mi romlott meg, metárazom a gyógyszereket, elolvasom a postát stb.
Júliustól viszont megyek vissza dolgozni. Arra sikerült rábeszélni őket hogy a számlák hozzánk jöjjenek és rendeljenek maguknak ebédet. De a többit nem tudjuk, hogy fogjuk megoldani.
Akinek vannak idős rokonaik, ti hogyan csináljátok?
Szerintem ez jó rendszer. Heti kétszer rájuk néztek, főztök rájuk, stb. Ha visszamész dolgozni, akkor egyszer te, egyszer a férjed nézzen rájuk, a heti két alkalom így is megmarad.
Nincs testvére a férjednek, hogy ő is besegítsen?
Szia, van az önkormányzatnál erre szolgálat, meg kell rendelni. Sávosan van meghatározva az ára a jövedelmüktől függően. Az alsó sávban ingyenes.
A háziorvost is érdemes megkérdezni, ő otthon van az ellátási rendszerben.
Munka mellett nem fogunk tudni menni, közel 2 óra az út :-( Most nyáron még csak-csak, de szeptembertől az ikerfiaink kezdik az iskolát, onnantól még nehezebb lesz.
A fiuk (férjem apja) nem áll szóba sem velük sem velünk amióta megtudta hogy én, mint vadidegem veszem le a nyugdíjukat és fizetem a számlákat, intézem a bevásárlásokat. 3 hónapig ft-ra pontosan elküldtem neki hogy semmit nem tartunk meg magunknak, de nem hiszi el. Férjem testvére külföldön van.
Az önkormányzatot, háziorvost megkérdezzük.
Jesszus, most olvasom, hogy a férjed NAGYszüleiről van szó! Hát a kedves fiuk igazán szégyellhetné magát, nem neki kéne segítenie elsősorban?!
Egyébként aranyba önteném a kezed, hogy te elmész és segítesz nekik, nagyon nagyon szép tőled!!
Apósom csak kifogást keresett, hogy ne kelljen segíteni.
Nekem természetes, hogy megteszem.
Idősek otthonába nem akarnak menni.
Még az lenne jó megoldás, hogy eladják a házat és vesznek egy lakást a közelünkben, de a kertet nem akarják ott hagyni.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!