Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnek vallasos lenni,...

Szeretnek vallasos lenni, hogy kezdjem el? (lent bövebben)

Figyelt kérdés
Szoval tudom, hogy hulye a kerdes, arra gondolok, hogy 25 eves lany vagyok es soha semmi közöm nem volt semmilyen vallashoz egyebkent pogany es ateista voltam mindigis, hittan oram sosem volt az iskolaban, szuleim vagy barki a környezetemben sosem beszelt nekem a vallasrol, Bibliarol vagy, hogy egyaltalan miert is kellene hinni Istenben. Azert szeretnek hivö lenni, mert latom, hogy hogy segit embereknek a hit ha mar semmilyuk sincsen pl szegeny orszagokban is de mivel van hituk igy sose adjak fel es emiatt meg lehet szebb eletuk van mint azoknak akik jomondjukban keseregnek. Szoval abban nem teljesen hiszek, hogy Isten tud segiteni de a hit erejeben hiszek hisz pozitivabb lesz töle az ember es szebbnek latja a vilagot. Hogy kezdjem el megtanulni hittel valo dolgokat es azt, hogy mi szukseges ehez? A bibliat kezdjem el olvasni?
2015. nov. 20. 09:04
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Templomba/gyulekezetbe nem szeretnek es nem is tudok jarni, amikor ezek vannak en dolgozok, ezert elsönek internetröl/könyvböl olvasva szeretnem kicsit jobban megismerni.
2015. nov. 20. 09:07
 2/13 anonim ***** válasza:

"pogany es ateista voltam"

Csak szólok, hogy ez a kettő teljesen más! Te egyik se voltál... hanem olyan hívő, aki még nem tudta, miben higgyen.

Menj el paphoz, ő tud (talán) segíteni.

2015. nov. 20. 09:59
 3/13 anonim ***** válasza:
Ez így nem fog működni, nem tudsz őszintén, hitelesen vallásos lenni csak azért, mert bemeséled magadnak. Valójában mindig is tudni fogod, hogy hazugságot kényszerítettél magadra. Én szkeptikus vagyok a hit reménykeltő erejével kapcsolatban is, de ha van is ilyen, az úgyis csak azoknak segít, akiknek a hite őszinte és belülről jön, nem csak kényszeresen erőszakolták rá magukra.
2015. nov. 20. 10:24
 4/13 anonim ***** válasza:

"Azert szeretnek hivö lenni, mert latom, hogy hogy segit embereknek a hit ha mar semmilyuk sincsen pl szegeny orszagokban is de mivel van hituk igy sose adjak fel es emiatt meg lehet szebb eletuk van mint azoknak akik jomondjukban keseregnek."

Vannak, akik vallásosan is keseregnek (de még mennyien!), és vannak, akik jómódúan is jól érzik magukat (sőt, általában a jómódúak nem szoktak keseregni, nem sok idejük van rá, mert lefoglalja őket a jómódjuk megteremtése). Azokra a "jómódúakra" jellemzőbb a kesergés, akik nem önmaguk dolgoztak meg a jómódjukért, hanem készen kapták azt (legtöbbször apucitól).

Ha te alapvetően kesergő beállítottságú vagy, akkor a vallás sem fog sokat segíteni ezen problémád megoldásában. Ha viszont nem vagy kesergő típus, akkor vallás nélkül is tudnod kell jól érezned magad. Ha mégsem érzed jól magad, akkor inkább a gyökerénél kellene kezelni a problémát, mintsem felületi kezelést alkalmazni. Megkeresni az okot, hogy miért nem érzed jól magad, és ezt az okot likvidálni.

Ritka az olyan kesergő, aki amiatt kesereg, mert nem vallásos. A hit amúgy is egy magasabb rendű dolog mint a vallás, mert hited lehet vallás nélkül is, de vallásos nem lehetsz hit nélkül (anélkül ugyanis legfeljebb "álvallásos", vagy "érdekvallásos" lennél).

2015. nov. 20. 11:19
 5/13 A kérdező kommentje:
igen igazad van, hat en altalanossagban beszeltem rola, pl sok szegenyebb orszagban ahol robbanasok meg szörnyu körulmenyek vannak, na ilyen helyeken sokkal elörebb van a vallas mint pl nalunk, es valoszinuleg azert lesz "jobb" az eletuk a körulmenyekhez kepest.
2015. nov. 20. 12:12
 6/13 A kérdező kommentje:
a sokkal elörebb van a vallast arra ertem, hogy sokkal vallasosabbak tölunk
2015. nov. 20. 12:14
 7/13 anonim ***** válasza:

"hat en altalanossagban beszeltem rola, pl sok szegenyebb orszagban ahol robbanasok meg szörnyu körulmenyek vannak, na ilyen helyeken sokkal elörebb van a vallas mint pl nalunk, es valoszinuleg azert lesz "jobb" az eletuk a körulmenyekhez kepest."

Hát nem tudom te hogy vagy vele, de szerintem amelyik országban robbantgatnak, lövöldöznek nyakra-főre, alkalmasint megerőszakolnak valakit nemre-korra való tekintet nélkül, rabolnak és fosztogatnak kvázi büntetlenül, ott nem hiszem, hogy túl jó élete lenne az emberek többségének. Márpedig sokszor pont azokra az országokra jellemző ez, ahol "a vallás előrébb van" (lásd Irak, Pakisztán, Afganisztán, Szíria, Líbia, satöbbi).

De a szavaidból úgy veszem ki, hogy neked nem is azzal van gondod, hogy nem vagy vallásos, hanem inkább azzal, hogy túl jónak érzed az életkörülményeidet (már ha olyan körülményeket szeretnél, amik az olyan országokban vannak, ahol a lakosság a körülmények miatt érzi jobban magát a vallástól). Ezen könnyű segíteni, ha nyomorogni szeretnél csak azért, hogy a vallás által jobban érezhesd magad, akkor ne kapcsold fel a villanyt és a fűtést, ne fürödjél és ne főzzél, hanem legeljél füvet meg fakérget, igyál poshadt vizet, aludj a kopasz földön (esetleg némi szalmát szórhatsz magad alá) és járjál hetekig ugyanabban a ruhában. Ja, viszont imádkozhatsz naphosszat korgó gyomorral, folyton vakarózva az élősködők miatt. Mert az említett országokban olyan a helyzet, hogy ez az életmód elég gyakori a lakosság körében. És ezt nem bántásból mondom, csak nem egészen értem, hogy mit is szeretnél.

Én mindenesetre nem szívesen cserélném le az európai kényelmemet semmiféle vallásért sem.

2015. nov. 20. 13:00
 8/13 A kérdező kommentje:

azta ez szep volt :D jar a taps :D

ezt egyebkent Te talaltad ki senki nem beszelt erröl, vallas Europaban is van nem? na latod, en arrol beszelek, hogy az embereknek nehez helyzetben is segit a hit/vallas. Ezt ugyesen kicsit maskepp kezdted el forditani es az lett belöle h csoro idiota es vallasos akarok lenni egyben:D Es az, hogy valaki hisz (Europaban is:) termeszetesen pozitivabban gondolkozik, mint a vonzastörvenyeben mondjak, hogy a pozitiv gondolkozas segit ami termeszetesen teljesen igaz is igy a vallasban pedig azt mondjak, hogy a hit segit.

2015. nov. 20. 13:10
 9/13 A kérdező kommentje:
Ez az en velemenyem, hogy szerintem miert jo ha valaki hisz. En mint irtam az alapokkal szeretnek elsösorban foglalkozni, olvasni a keresztenysegröl stb mivel mint irtam nem volt eddig a vallas jelen az eletemben nem tanitottak es nem is meselt senki rola.
2015. nov. 20. 13:16
 10/13 anonim ***** válasza:

"Es az, hogy valaki hisz (Europaban is:) termeszetesen pozitivabban gondolkozik, "

Bocs, de ez egyáltalán nem természetesen adódik, egyáltalán nem magától értetődő. Sőt, semmiféle korreláció nincs a pozitív gondolkodás és a vallás között. A vallásosak között is nagyjából ugyanakkora arányban vannak pozitívan és negatívan gondolkodók, mint a nem vallásosak körében. Ezért írtam korábban, hogy ha pozitívan gondolkodó típus vagy, akkor vallás nélkül is az leszel, ha meg negatívan gondolkodó típus vagy, azon a vallás sem fog segíteni.

"Ez az en velemenyem, hogy szerintem miert jo ha valaki hisz."

Ezzel egyet is értek. Sőt, megfejelem ezt még azzal is, hogy egyetlen ember sincs, aki ne hinne valamiben. Ám te vallásról beszéltél, nem hitről. A kettő viszont nem ugyanaz, de ezt is taglaltam már feljebb.

2015. nov. 20. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!