Szeretnék vallásos lenni, hogyan?
Keresztény vallást követi a családom.
Jelenleg a 18. életévemet élem és eddig nem nagyon foglalkoztam a vallással. De, az utóbbi pár nap, hét és hónap teljesen megváltoztatott... történtek rossz dolgok. Az első nagyobb csalódásom az életben és ilyenek.
És úgy érzem keresnem kell valamit amibe kapaszkodhatok... amibe hihetek és ami más emberré tesz. Szeretnék jó ember lenni... elindulni egy ilyen úton.
Hogyan kezdjem el? Hogyan csináljam? Segítsetek.
Szia! Szerintem keress fel egy gyülekezetet . Járj rendszeresen templomba,ha esetleg van vallásos ismerősöd ,akkor vesd fel neki hogy szívesen vele tartanál egy-egy áhitatra.Kezdd el olvasni a Bibliát és hasonlók : )
Egyébként keresztény, római katolikus vagyok. Evangélikus általánosba jártam 2 évet és most evangélikus gimibe megyek.Tetszik ,hogy az evangélikusok reálisan látják ezt az egész vallás dolgot,és nem megszállottan próbálják ráerőltetni a hitet az emberekre .. mint pl. a katolikusok nagy része. Remélem tudtam segíteni :)
"És úgy érzem keresnem kell valamit amibe kapaszkodhatok..."
Ne legyél infantilis. A hamis reményt keltő tündérmesék nem nyújtanak valódi megoldást. Ne mondj le az ésszerű gondolkodásról!
"Szeretnék jó ember lenni..."
Ahhoz nem szükséges vallás.
Tapasztalatból mondom, hogy ezt bízd Istenre. Én sem tudtam merre induljak és hogy csináljam. Ma már otthon vagyok.
Imádkozz. Kérj hitet, és kérd meg, hogy irányítson olyan helyre, ahol tudod gyakorolni a hited, jól is érzed magad és fejlődsz. Ne magad akard mindezt elintézni, hanem bízd nyugodtan az Úrra.
Először azt kell eldöntened, hogy melyik felekezethez szeretnél csatlakozni. Adott ugyebár az, amelyet a családod követ, csatlakozhatsz ehhez is, de kereshetsz másikat is, ha valamelyik másik közelebb áll a szívedhez. Egy ilyen fontos döntés előtt mindenképpen érdemes tájékozódni, utánajárni a környéketeken fellelhető felekezeteknek, beszélgetni a híveikkel, elmenni a gyűléseikre, hiszen ha megismered a választékot, nagyobb eséllyel választasz jól.
Emellett azt tanácsolom még, hogy imádkozz. Egyáltalán nem baj, ha sosem tanultál imádkozni, vagy sosem foglalkoztál még vallással. A saját szavaiddal mondd el az Úrnak mindazt, ami foglalkoztat, úgy, mintha csak egy emberrel beszélgetnél. Nem is kell fennhangon, magadban is lehet. A végén mondd azt: Jézus Krisztus nevében, ámen.
Továbbá cselekedj mindig jól, legyél erkölcsös, erényes, becsületes, kerüld a káros szenvedélyeket, ne öltözködj kihívóan, legyél segítőkész, szorgalmas, szóval a tőled telhető módon igyekezz minél jobb ember lenni.
Szia, melyik felekezethez tartozik a családod?
Mi gátol meg abban, hogy az övékébe csatlakozz?
Egyébként meg választhatsz magadnak gyülekezetet, azt, ahol a legközelebbinek érzed magadhoz Istent, és szerinted a legközelebb áll a Bibliához.
Vagy magadtól ráébredsz dolgokra és felismered a tervezettséget a Világegyetem működésében,az élet kialakulásában,vagy a rosszabbik verzió mentén agyatlanul hinni kezdesz dogmákban és mondókákat kántálsz folyamatosan,félve minden "bűnös" gondolatodtól.
Mindkét út járható és járják is.
Szia!
Ha keresed Istent, boztosan meg fogod találni! Azt mondta, hogy "És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem."
Imádkozz, és olvasd a Bibliát nyitott szívvel!
Sok áldást! :)
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!