Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, hogy álltok az...

Jehova Tanúi, hogy álltok az alábbiakkal?

Figyelt kérdés

Milyen fontosságú sorrendbe szerepelnek az alábbi pontok az életetekben?

A)-Szervezet

B)-Család

C)-Gyülekezet

D)-Szórakozás

2015. nov. 17. 15:32
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Tudjátok a sok teológiai handa-banda és fejből,kivülről mondott Ige csűrések, csavarások és mások lenézése helyett fel kellene mindenkinek tennie a kérdést, a legfontosabb kérdést:

. Milyen a kapcsolatom Istennel. Ha kinyitoma számat, akkor jön e a Szelleme által és bekerülök e a jelenlétébe és bizonyásgot tesz e a szívembe, h örök életem van e és üdvösségem.

És ha a kérdés hallatán a szíved azt sugallja, h mi az, h Jön e Isten az imám közben és mi az, h bekerülök e az Ő jelenlétébe........na akkor van baj.....ekkor kell azt mondani " Ha újjá nem születtek víztől és Szellemtől semmiképpen nem mehettek be Isten országába.

Istent nem érdekli, h te milyen teológián vagy. Szerinted érdekli e az, h mit gondolsz mondjuk Izraelről, angyalokról, vérevésről? Közelebb visz e ez téged Istenhez? Szerinted bármiféle teológia közelebb visz Istenhez? Nemde a szíved e az, amit kitársz feléje, az érdekli Őt????

Minden teológia, minden Ige-magyarázat, hagyomány, ünnepek megtartása vagy meg nem tartása nem érdekli Istent. Ha Ő benne vagy, akkor a lelkiismereted majd szól, h megtarts e egy ünnepet vagy sem.

"maradjatok Én bennem, miképpen és is az Atyában vagyok "

Mit mond itt..Ti értitek? Hála Istennek én értem és benne vagyok és csodálatos életem van és rengeteg időt töltök isten jelenlétében. Szól hozzám és vezet....és miért????

Teológia miatt, gyülekezeteb való ( fontos ) járás miatt, vagy azért mert prédikálok másoknak.NEEEEMMMMMM

Isten sokkal nagyobb, minthogy emberi elmére és értelemre alapozz a TE megváltásodat.

Sajnos az Igéból még agyilkosságot is le lehet vezetni, ha nagyon akarja valaki ( Mej és pusztítsd...ennyi )

A Szent Szellem, aki NEM Isten tevékeny ereje, hanem Krisztust, renénységet, bűnbocsánatot jött a szívünkbe hozni...szóval a Szellem által a szívedbe megelevenített Ige az ami aranyat ér.

Tudhatod az egész Bibliát kivülről, járhastz gyönyörű Istentiszteletekre, felöltözhetsz szépen sőt még élhetsz békében is, de....de van e Istennel személyes kapcsolatod??

Kérlek benneteket, ne szomorítsátok meg Istennek Szellemét ( mondjuk innét is látni, h személy ), mert megszomorítani is csak egy zsemélyt lehet. NEE szomortísátok meg, mert ezáltal a megváltást teszitek semmissé és meggyalázzátok Krisztus keresztjét.

Szent Szellem nélkül semmi ima, semmi böjt, semmi Isten-kresés nem ér semmit.

Logikára, értelemre, logikusnak tünő, egymásra rakható Ige-magyarázatokra senki ne építsen, mert erre mondja az élő jehova " kik mindenkor tanulnak, de az Igazság ismeretére el nem jutnak"

Jehova, Krisztus atyja mindenki számára megváéltást, üdvösséget, gyógyulást hozott, amiért nem tapasztalod meg, az pont Te vagy, ha elmédben felépítetted Babilont.

Van üdvbizonyosságod, veled az Isten?

2015. nov. 19. 21:18
 32/38 anonim ***** válasza:
De azért közösitettek ki mert nem hagytam el a vilàgi barátnõm és szex sem volt akkor köztünk de nem hitték el a vének. Hetente 3x jártak az én és a szüleim nyakára idegileg már ki készitettek minket. Jehova tanui kőzőtt nõttem fel.... de a világ leg kétszìnûbb emberei àlszentek . És hazugok.
2015. nov. 20. 01:14
 33/38 anonim ***** válasza:
És még azt hozzátenném hogy rendkivül neképzeltek is . A saját családom azôta nem tárgyal velem mert kiközösitettek. Pedig már ezt nem tehetnék meg az uj tanitás szerint csak korlátozások vannak. Rengeteg kivételezés zajlik egy gyülekeztben ha vén az apád sok mindent eltus tusolni. Ha pl van egy vén munkaadô és történetesen a többi vén alkaazásában áll akkor a többi vén alárendeli magát a munkaadôjának a gyülekezetben is mert féltik a munkájukat ezzel 1 személy irányit 1 gyülekezetet és nem a szent szellem. Gondolom ez nem jehova akarata. Sok ilyen van de az ilyeneket titkolják ....max ha jön a körzet felvigyáô mert hallotta hogy a gyülibe gáz van akkor, akkor elõtte a helyi szükségletek elõ adásban elmondják a tanuknak hogy hogy jön a körzet felvigyázô legyenek aktivak meg mindent ugy csináljanak mintha minden happy lenne mert ha nem akkor baj lesz. Persze nem ilyen szavakkal de ez a lényege. Ha valaki sokat ellenkezik akkor kisterem. Meg fedik prôbálnak rá hatást gyakorolni az érveljünk az irásokbol meg a szervezetten cimü könyvböl de ha nincs látszata akkor kiközöditik önkényesen bizonyitékok nélkül pofára megy sokszor.
2015. nov. 20. 01:30
 34/38 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előző válaszolóval.Nálunk a gyülekezetben is volt egy olyan eset,amikor a férj szeretőt tartott,de mivel egy befolyásos vénnek a fia volt,nem közösitették ki,könnyebb volt nekik,hogy ráfognak mindent a szegény feleségre,amikor az válni akart.Azóta a férj elvette a szeretőjét,vigan megvannak,a volt feleség pedig ki lett közösitve.Az egész gyülekezet tudja,hogy mi a szitu,de jó nagyokat hallgat mindenki.Nem irom ki a város nevét,de remélem ha elolvassák magukra ismernek.
2015. nov. 20. 06:14
 35/38 anonim ***** válasza:

ezek a vádaskodások... ugyan mindent tudnak mindenről akik itt irkálnak, vagy csak az érzésekre és egyoldalú meghallgatásra hagyatkoznak?

Nem beszélve arról, hogy bíznak-e Istenben hogy felszínre jön az igazság? vagy a maguk kezébe veszik az igazságszolgáltatást?

Mert akkor máris Istent maguk alá helyezik és maguk intézkednek...pedig tanultuk, hogy bízzuk rá, még Jézus sem bántotta Sátánt amikor Mózes teste felett volt az Ördöggel nézet eltérése, hanem rá bízta az Atyjára.

ez bizony az alázat hiánya, s a büszkeség elburjánzása....

2015. nov. 20. 14:13
 36/38 anonim ***** válasza:

35-nek

31-s hozzászoló vagyok.

Egyetértesz azzal, amit írtam, vagy valamelyik részével?

2015. nov. 20. 14:57
 37/38 anonim ***** válasza:
Igen persze
2015. nov. 20. 22:31
 38/38 anonim ***** válasza:

Tehát.

A második oldalon a tanuk azt vallották hogy a szervezet dogmatikailag,kinyilatkoztatásban tévedhetetlen!!

2020. szept. 10. 01:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!