Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, hogy álltok az...

Jehova Tanúi, hogy álltok az alábbiakkal?

Figyelt kérdés

Milyen fontosságú sorrendbe szerepelnek az alábbi pontok az életetekben?

A)-Szervezet

B)-Család

C)-Gyülekezet

D)-Szórakozás

2015. nov. 17. 15:32
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

az előttem szóló, olyat állít a szórakozásról, amit Isten sem Tilt, ugyan is mint aktív Tanú rendszeresen kikapcsolódom, tehát van szórakozás, megfelelő időben és megfelelő helyen

Jézus a tanítványaival, elmentek együtt pihenni, kikacsolódni hogy feltöltődjenek.

Istenhez kell első sorban hűségesnek lenni, a családhoz, és kell pihenni, kikapcsolódni is.

ahogy az írás mondja, mindennek rendelt ideje van az ég alatt

(Prédikátor 3:1) 3 Mert mindennek meghatározott ideje van, ideje van mindennek az ég alatt:

Jézus az egyik beszédében ezt mondta:

(Máté 6:33) 33 Így tehát továbbra is keressétek először a királyságot és az Ő igazságosságát. . .

vagy is az életünkben Isten királysága, és azzal kapcsolatos dolgok kell hogy szerepeljenek az életünkben, nem fordítva

persze ez nem ok arra hogy elhanyagoljuk a családunkat,

mert aki az övéiről nem gondoskodik rosszabb a hitetlennél.

(1Timóteusz 5:7, 8) . . .. 8 Bizonyos, hogy ha valaki nem gondoskodik az övéiről, és kiváltképp a háznépének tagjairól, a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél.

ezért kiegyensúlyozottan kell kezelni ezeket, az időt ezen a módon kell beosztani

ha minden család tag ezt tudomásul veszi, akkor ott nincs ok a panaszra

2015. nov. 18. 08:36
 12/38 anonim ***** válasza:
Köszönöm azt a szórakozást amit veletek átéltem.A vének figyelték minden lépésünket,és ha ilyen szépen összejöttünk kinn a természetben elengedhetetlen volt a felolvasás valamelyik folyóíratból.Ennyit erről
2015. nov. 18. 09:35
 13/38 anonim ***** válasza:

Érdekes, de akárhányszor elmentünk kikapcsolódni, nem volt Biblia olvasás,

Az tény hogy társas összejövetelek alkalmával, előfordult, hogy valaki csinált "legyen Ön is milliomos" játékhoz hasonló társast, Bibliai kérdésekkel.

Minden kirándulást, összezörrenést örömmel töltöttem.!!!

2015. nov. 18. 11:57
 14/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ezért írtam azt,hogy minden egyén máskép éli meg a hitet, hovátartozását stb. Én hiszek annak a válaszolónak aki azt írja,hogy az ő életében másképp alakultak a dolgok mint az aktív tanú életében... hiszek neki mert biztos úgy is van, de ugyanakkor annak is hiszek aki azt írja,hogy ő jól érzi magát, viszont az már teljesen más kérdés,hogy ki mennyire őszinte...neked kell számolnod a lelkiismeretédel.

Egyvalamíré már másodjára kell felhívnom a figyelmet.

Én nem emlegettem Jehovát! Miért kell vele előhozakodni?

Én azt mondtam,hogy SZERVEZET!

Ez olyan mintha megkérdeznék egy reformátust úgy egy katolikut, és az egyháza helyet istent emlegetné.

Egészen másképp hangzott volna a kérdés ha úgy írom,

Jehova

Család

Gyülekezet

Szorakozás

De én nem így irtam,és lássuk be,hogy egy vallás meg Isten között azért van némi különbbség! ;)

2015. nov. 18. 14:06
 15/38 anonim ***** válasza:

Istennek mindig is volt egy földön levő szervezett népe

úgy az ókorban mint most is.

azért hívják szervezettnek, mert nincs káosz, rendszeres összejövetelek vannak a világon mindenütt, nincsenek hitbeli különbségek, és amit magyar nyelven olvasunk tanulunk, ugyan azt olvassák, vagy tanulják a 239. ország mindegyikében stb.

Ettől szervezet,

Ezek az emberek akik egységes népet alkotnak a világon, nem A SZERVEZETHEZ, vagy azok vezetőihez hűségesek, hanem ahhoz akit képviselünk.

A vezető testületnek a feladata, hogy Jézus elvárása szerint szellemileg jól táplálja Krisztus juhait, egységben tartva őket.

Az apostolok sem vezetői voltak Krisztus népének hanem a szellemiek kiosztásával kellett foglalkozniuk, levelek, látogatások stb formájában a földön mindenhol ahol Krisztus követői voltak, hogy buzdítással, segítség nyújtással jól táplált és tiszta imádattal rendelkező legyen Isten nyája.

Ezért mi juhok, Jézusnak engedelmeskedünk, Ő a vezetőnk, nem azok akik a szellemieket kiosztják, jól lehet Jézus Őket használja fel erre, ahogy az első században is,

Ez egy felelősség teljes dolog, Jézusnak számadással tartoznak majd, hogy hogyan végezték a feladatukat, mennyire vigyáztak a nyájra, a gyülekezet tisztaságára, stb.

Ezért mondta Pál, hogy fogadjunk szót ezeknek az embereknek, nem azért mert Ők vezetnek. Ők munkatársaink, ahogy Pál is munkatársnak nevezte magát a többiekkel együtt akik az apostolok és vének testületét alkották Jeruzsálemben.

(2Korintusz 1:24) 24 Nem mintha urak lennénk a hitetek fölött, hanem munkatársak vagyunk az örömötökre, mert a hitetek által álltok.

Pál ezzel elismerte, hogy a korintuszi testvérek nem neki vagy egy másik embernek köszönhetően álltak szilárdan, hanem az Istenbe vetett hitük miatt. Ezért Pál nem látta szükségesnek, hogy ellenőrzés alatt tartsa a testvérei hitét, és nem is akart így tenni. Bízott abban, hogy ők hűséges keresztények, akik azt akarják tenni, ami helyes

. Ezért amikor azt mondta, hogy „munkatársak vagyunk az örömötökre”, Pál arról biztosította a korintusziakat, hogy ő és a társai minden tőlük telhetőt meg akarnak tenni, hogy fokozzák a gyülekezet tagjainak az örömét. Napjainkban a véneknek ugyanez a vágyuk. Minden tőlük telhetőt meg akarnak tenni, hogy segítsenek a testvéreiknek örvendezve szolgálni Jehovát

Így mindenki eljut valamilyen módon a képességének megfelelően, hogy erős keresztény életet éljen.

Bár jól lehet a tökéletlenségünkből adódon az ember hibázhat.

a Kinevezett képesített felvigyázók azért vannak, hogy segítséget nyújtsanak a "gyengélkedőknek"

(Héberek 13:17) . . .Engedelmeskedjetek azoknak, akik vállalják köztetek a vezetést, és vessétek alá magatokat nekik, mert ők a ti lelketek felett őrködnek, mint akik számot fognak adni; hogy ezt örömmel tegyék, és ne sóhajtozva, mert az károtokra lenne.

Ezt azért írtam le, hogy lásd, mit jelent Jehova népeként élni, amit szervezetnek nevezünk, de nem egy emberek által vezetett terror, vagy politikai szervezet ez.

2015. nov. 18. 15:00
 16/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a bő magyarázatot! :)

Csak röviden megjegyezném, hogy ugyan ezeket a dolgokat amiket te itt felsoroltál bármely más vallású ember is elmondhatja magáról.

Na és most egy kicsit szőrszál hasogató leszek, nem mintha rosszat akarnák bárkinek is, csak a véleményemet szeretném leírni ha nem gond.

Jézus-ig és Jézus-tól erre fele nem született tökéletes ember a föédre (talán nem is fog több).

Minden ember tévedhet!! Mert mindannyian tökéletlenek vagyunk.

Egyetértesz velem?

Na most, a SZERVEZETET X számú ember vezeti, igaz?

Mindegy, hogy mit mondunk!

Én csak azt kérdezném meg, hogy te mint hű és aktív tanú, hány szzalékot tippelnél meg a 100%-ból a tévedés lehetőségére?

De őszintén ha megkérhetlek! :)

Csak egy példát szeretnék leírni;

Holnaptól azt mondja a Szervezet, vagyis a vezető testület, hogy nem szabad többet babot enni mert tíltja a Szentírás.

Mennyire lehetsz biztos benne, hogy ez így is van? :)

Hisz te nem olvasol semmit a babról a Bibliában mert meg sem említi, de eleget kell tenned a Vezető Testület kérésének,tökéletlen emberek kérésének; de vajon tényleg Jehova is azt akarja, hogy ne egyél több babot? :)

Remélem érted a lényeget.

Tényleg ne haragudj, hogy egy kicsit szörszálhasogató voltam de érdekel ez a beszélgetés, vagy akár vita ha te úgy érzed, hogy vitának lehet nevezni.

A lényeg tehát az, hogy mindegy, hogy mit mond a tökéletlen emberekből álló vezető testület, azt egy hű tanúnak el kell fogadnia!

Ezt mondod Te.

De vajon ez helyes? :)

2015. nov. 18. 18:21
 17/38 KZitus ***** válasza:

Kedves kérdező

Ha figyelmesen olvasod az idézett Máté 22:37-39-et, abban benne van asorrendiségünk. Ezek Krisztus szavai, és mi szorosan követjük az Ő életútját.

Szerinted Krisztusnak mi volt a sorrendisége az általad felsoroltakból?

Bár nem volt családja, volt véleménye róla.

2015. nov. 18. 18:37
 18/38 KZitus ***** válasza:

A kommentedre...

"Csak egy példát szeretnék leírni;

Holnaptól azt mondja a Szervezet, vagyis a vezető testület, hogy nem szabad többet babot enni mert tíltja a Szentírás." - na itt veszett el hamvaiban a példád. Már bocsáss meg:-)

Minden tanítás ami a Vezető Testülettől jön, az Bibliára alapszik, és minden tanítást Bibliával a kezünkben vizsgálunk meg. SOHA évtizedek alatt nem tapasztaltam az ellenkezőjét. De amint már írták feljebb, Istennek MINDIG volt népe attól kezdve, hogy kivezette őket Egyiptomból. Akkor Mózest bízta meg, hogy vezesse, tanítsa a népét. Volt, aki nem fogadta el őt mint Isten képviselőjét, és azok bizony súlyos árat fizettek a lázadásukért, és azért, mert nem tistelték Isten elrendezését.

Nehémiás is ír arról, hogy felolvasott részletet a népnek Isten törvényéből, és értelmet vitt bele. Akkor is lázaddozhaattak volna a hallgatók, hogy a saját magyarázatát viszi bele...de nem tették. Pedig azok valamennyien , akik vezették Isten népét, tökéletlen emberek voltak.

Így van sajnos ma is. Az emberek többsége nem ismeri el Isten képviseletét itt a földön. Pedig a Máté 24:45-47-ben világosan megígéri Krisztus, hogy biztosít vezzetést(táplálékot) a népe számára.

Ezért nem jó a példád amit leírtál. Na meg az is fura, hogy te, aki nem vagy tanú, nem jársz gyülekezetbe, határozottan állítod, hogy "A lényeg tehát az, hogy mindegy, hogy mit mond a tökéletlen emberekből álló vezető testület, azt egy hű tanúnak el kell fogadnia!" - ez nem igaz így!!! - (honnan tudod mi a lényeg?)

Inkább gyakran arra hívják del a figyelmünket, hogy naponta olvassuk a Bibliát, és „Állandóan tegyétek magatokat próbára, vajon a hitben vagytok-e, állandóan próbáljátok meg, mik vagytok ti magatok” 2Kor 13:5.

Tehát ha tanácsot kapunk, az MINDIG a Biblián alapul.

Egyébként ha a Bibliából levezeted nekem azt, hogy babot nem szabad enni, úgy sohha többé nem fogom fogyasztani.

Viszont a vér evés tíltását, szívesen levezetem neked a Bibliából:-)

Ne higyjél el mindent amit rúlunk mondanak. Eredj el párszor a gyülekezetbe, és MAGAD láthatod, hogyan táplálja a tökéletlen emberekből álló Vezető Testületen keresztül Jehova, és Krisztus a földön élő "nagy sokaság"-ot.

Azért idéztem az előzőekben a Máté 22:37-39 verseit, mert aki ezt megérti, az tudja, hogyha Istent szeretem a világon a legjobban, akkor úgy tekintem az általa kinevezett szervezetet, ahogyan Ő, olyan fontosnak fogom tartani a gyülekezetet, ahogyan Ő, olyan helyen tarom a családom fontosságát, ahogyan Ő, és a szórakozás is jelen van az életemben olyan mértékben, ahogyan arra Ő megtanít.

Szép estét kívánok neked:-)

2015. nov. 18. 19:15
 19/38 A kérdező kommentje:

Kedves KZitus! :)

"Csak egy példát szeretnék leírni;

Holnaptól azt mondja a Szervezet, vagyis a vezető testület, hogy nem szabad többet babot enni mert tíltja a Szentírás." - na itt veszett el hamvaiban a példád. Már bocsáss meg:-)

Minden tanítás ami a Vezető Testülettől jön, az Bibliára alapszik, és minden tanítást Bibliával a kezünkben vizsgálunk meg.."

Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ez biztos így van visszamenőleg is? :)

Csak egy kis őszinteség kellene ahelyett, hogy eltereld a beszélgetést más irányba.

Mindenki védi az övét, hisz ez természetes, én is védem az enyémet de ahol bik bak van vagy volt azt belátom mert ez a világ még nem tökéletes és így mi sem vagyunk tökéletesek, "hajlamosak" vagyunk a tévedésre..méghozzá nagyonis! :)

Köszönöm a válaszod!

2015. nov. 18. 19:59
 20/38 anonim ***** válasza:

Itt mindenki arra van ösztönözve, hogy olvassa el azt a Bibliájából amit a szolga osztály kiad.

Ugyan úgy mint a Bereabeliek, akik nem elégedtek meg Pál szavaival, hanem utána jártak valóban úgy vannak-e ahogy Pál mondta-

ezért Pál Nemesebb lelkűeknek nevezte Őket a Tessalonikaiaknál

Mi is utána nézünk hogy a Bibliában írva vannak-é ezek?

Ezért aki megelégszik, hogy csak elfogadja, de nem jár utána, az hiszékeny, és nem is fogja tudni megvédeni a hitét.

Mert ha megkérdezik tőle miért hiszi ezt vagy azt, akkor azt fogja mondani hogy mert X. Y. ezt mondta akkor nem élő a hite és nem győződött meg a valóságáról.

Egy keresztény a Bibliájából megtudja védeni a hitét, ha ismeri azt.

2015. nov. 18. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!