János apostol ma is él? Halhatatlan?
„20Amint Péter hátrafordult, látta, hogy jön utána az a tanítvány, akit Jézus szeretett, aki a vacsorán közel hajolt Jézushoz, és megkérdezte: »Uram, ki az, aki téged elárul?« 21Amikor tehát Péter meglátta őt, megkérdezte Jézustól: »Uram, és ő?« 22Jézus azt felelte neki: »Ha azt akarom, hogy maradjon, amíg eljövök, mit törődsz vele? Te kövess engem!« 23Ezért a testvérek között elterjedt a szóbeszéd, hogy az a tanítvány nem hal meg. Pedig Jézus nem azt mondta neki: »Nem hal meg«, hanem: »Ha azt akarom, hogy maradjon, amíg eljövök, mit törődsz vele?«”
Jn21,20-23
20:32-es válaszoló!
Szerintem neked kellene utána nézned a preterizmusnak, mert nem igazán vagy vele tisztában.
Egy másik kérdésnél, már érintettem, hogy ilyen, maga a preterista iskola az ókorban nem létezett, de maga a szemlélet, ami a próféciák értelmezését illeti, igen. Hivatalos iskolává csak később vált, de mint jelenség korábban is megvolt. A Jel 7 levelét tudomásom szerint Luther is csak az ókori gyülekezetekre értelmezte, akár csak a preteristák.
Jézus visszajövetelével kapcsolatban nem mondtam butaságot. Gondold át még egyszer: A történet szempontjából Jézus visszajövetele a jövőben volt még akkor, hiszen a 30-as évek elejét írjuk, a preterizmus szerint meg Krisztus visszajövetele 70-ben történt meg. De ez így akkor is preterizmus, hiszen a preterista iskola azt állítja, hogy az 1. században minden beteljesedett, míg a futuristák korunkra, vagy még előrébb teszik a próféciák beteljesedését.
Másrészt, ha a János evangéliumot az 1. század végén írták, amint az egyesek mondták, akkor az olvasók szempontjából is preterizmus a fenti történet, hiszen 30 éve már annak akkor, hogy Jézus "visszajött".
Jaj ,jaj,ne vitázzatok már .
Mit mond az írás az a mérvadó.Csak pár részletet említek.
Isten nem a holtak Istene hanem az élőké.
Jézus azt modta,ha valaki hisz Benne ,ha meghal is él ,átment a halálbol az életbe.
Pál azt írja,szeret nék már e testböl kiköltözni és az Úrnál lenni,mert az mindennél jobb.
Ha egy hívő meghal ,a teste porrá lesz,a lelke visza jut Istenhez,és várja a feltámadást .
Vagyis nincs ez másképpen János apostollal sem,amikor meghalt,találkozott Jézussal,mivel minden ember halhatatlan lélekkel rendelkezik,akár Jézussal él ,akár nélküle,az örökkévalóságban.
Jézus a kereszten azt mondta a megtérő latornak.
Ma velem leszel a paradicsomban.
stb...
stb...
Elégvilágosan beszél az írott ige,úgy gondolom ,csak tanulmányozni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!