Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt így komolyan gondolták?

Ezt így komolyan gondolták?

Figyelt kérdés

[link]

Ennyire jól összeegyeztethető a gyűlölködés és keresztény értékrend egy előadás alatt?

2015. okt. 29. 22:01
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Ha pedig már a Hit Gyülekezete és az SZDSZ kapcsolata szóba került, itt egy a témába vágó írás a Gyülekezet egyik oszlopos tagjától, első kézből, azaz harmadik fél szemüvege nélkül olvasható, már ha valakit a tények is érdekelnek, az iszlámhoz is kapcsolódik:

[link]

Aki végig is olvassa, eldöntheti, hogy egy gyűlölködő fröcsögés-e, vagy józan gondolatok.

2015. okt. 30. 11:21
 12/36 szp72 ***** válasza:

Mindenki tudja, hogy volt és van baj muzulmán vallású emberekkel, de senki sem állította, hogy nincsenek tisztességes és békés muszlim hívők, akikkel nagyon is együtt lehetne élni.

Mindenki tudja, hogy jelenleg a legtöbb terrorista a muzulmán vallásúak közül kerül ki. S bizony jócskán akad nem éppen terrorista, de nehezen alkalmazkodó, meglehetősen agresszív hajlamú egyéb muszlim vallású is.

Mivel senkinek sincs a homlokára írva, hogy a probléma mentes muzulmánok közé tartozik, de muzulmán volta elég jól látható, ezért az emberek akarva akaratlanul többé-kevésbé óvatosabbak, bizalmatlanabbak, előítéletekkel élnek főleg ha nagy mennyiségben érkeznek.

Ugyanez a társadalmi mechanizmus működik például a cigányok esetén. Nem minden cigány lop, de mivel sok cigány lop az emberek akarva-akaratlan bizalmatlanabbak úgy általában a cigányokhoz. Akit sok kutya megharapott az minden kutyától vagy legalábbis minden ismeretlen kutyától fél.

Aki azt állítja, hogy nincs muzulmán probléma vagy cigány probléma az egyszerűen nincs tisztába a tényekkel. A muzulmán és a cigány probléma akkor szűnik meg ha ezek a bizonyos negatív jelenségek már nem kötődnek kiemelkedő vagy feltűnő mértékben ezekhez a társadalmi csoportokhoz.

Ha valaki például azt állítja, hogy a cigány mivolt és a lopási hajlam szükségszerűen és szétválaszthatatlanul összetartozik, vagyis maga a cigányság s nem csak a lopási hajlam a probléma az egyben fajgyűlölő, s nem csak lopásgyűlölő.

Ha a Hit gyülekezete azt állítja, hogy a muzulmán vallás szükségszerűen a természeténél fogva gonosz embereket nevel, akkor véleményem szerint nincs tisztában a tényekkel s valóban igazságtalan gyűlöletet szít, mert a gonoszságot önmagában valóban gyűlölni kell.

Én személy szerint azt mondom a jelenlegi muzulmán áradat nem csekély társadalmi veszélyt és feszültséget fog okozni, mint ahogy már nem csekély problémát okozott eddig is. Az eddig tapasztalt problémákat fogja még tovább növelni.

Szép dolog, hogy a kereszténység jegyében a befogadást hangoztatjuk, de vajon tényleg képesek leszünk ekkora szeretetre? Szép dolog a tolerancia és a másság elviselése, de vajon tényleg el fogjuk-e viselni? Én azt mondom, szerintem ne jöjjenek többen, már így is sokan vannak.

2015. okt. 30. 11:40
 13/36 szp72 ***** válasza:

"Amúgy az eredeti kérdés mellé linkelt cikk meglehetősen manipulatív"

Én is azt hiszem. Itt van például egy idézet:

"Az ingerküszöböt nem ütötte át, amikor Warner azt állította, hogy a Római Birodalom az iszlám terjeszkedés miatt bukott el, bár a muszlimok vallása csak mintegy 140 évvel a birodalom összeomlása után jött létre."

Feltételezem, hogy Warner a Kelet-Római birodalomra gondolt vagyis a cikk szerzője vagy tök hülye vagy nagyon is tudatosan ferdít.

2015. okt. 30. 11:48
 14/36 anonim ***** válasza:

"Aki azt állítja, hogy nincs muzulmán probléma vagy cigány probléma az egyszerűen nincs tisztába a tényekkel"

Ha te tisztában vagy a tényekkel akkor kérlek meséld már el hogy Magyarországon milyen problémák vannak a muszlimokkal. Az hogy a cigányokkal kapcsolatban nyilatkozol rendben van mert lehet személyes tapasztaklatod, ismerhetsz cigány embereket, de azt kétlem hogy személyesen ismernél muszlimokat, igy nem tudom mire alapozod az állitásodat.

2015. okt. 30. 12:00
 15/36 szp72 ***** válasza:

Én nem állítottam, hogy az konkrétan Magyarországon probléma, hanem éppen azért hoztam példának a cigány problémát, mert az valóban probléma, s az ehhez hasonló probléma.

Vagy te még nem hallottál a muzulmánok okozta problémákról?

2015. okt. 30. 12:07
 16/36 anonim ***** válasza:

"Vagy te még nem hallottál a muzulmánok okozta problémákról?"

Látom szövegértési és fogalmazási problémáid vannak.

"Én nem állítottam, hogy az konkrétan Magyarországon probléma, hanem éppen azért hoztam példának a cigány problémát, mert az valóban probléma, s az ehhez hasonló probléma."

Tehát Magyarországon nem probléma, ezért hoztad fel a cigány problémát, tehát mégis probléma mert ehhez hasnló probléma :)

Tanulj meg előbb magyarul fogalalmazni.

2015. okt. 30. 13:32
 17/36 szp72 ***** válasza:

A 46%-os kedvéért újból elmagyarázom.

A muzulmán probléma egyenlőre Magyarországon nem, de máshol olyan probléma, amilyen nálunk a cigány kérdés.

2015. okt. 30. 13:57
 18/36 anonim ***** válasza:
0%

Na végre sikerült leirnod mit is akarsz mondani :), persze hülyeség. Magyarországon is élnek muszlimok, hallottál olyanról hogy gond lenne velük, mert én nem. A cigányokkal viszont mindenhol gond van.

Csak hogy a kérdésre is válaszoljak a "keresztény értékrendben" mindig is benne volt hogy magasabbrendünek gondolják magukat másokat pedig lenéznek. Ha megnézzük hogy mit irhatunk a kersztény országok rovására, ahhoz képest amit a muszlimok tettek az semmi.

- Először is a keresztény Európa történelme tele van háborúkkal.

- Kerszténység nevében embereket gyilkoltak

- Gyarmatositották a világ nagyrészét

- Két világháborút is nagyrészt keresztény országo vivták

- Atombombát is kersztény ország dobták le

- Fasizmus és a kommunizmus is papiron keresztény országokbol indult

Még sokáig lehetne sorolni. Ennek az állitólagos professzornak pedig az előadása vicc kategóriába tartozik. Simán el tudom képzelni hogy a nagy Római - birodalomra gondolt.

2015. okt. 30. 14:37
 19/36 szp72 ***** válasza:

Szerintem a te szövegértéseddel is lehetnek gondok.

Én nem azt mondtam, hogy Magyarországon nincsenek muzulmánok, hanem hogy, egyenlőre itt nincs muzulmán probléma. Egyrészt mert kevesen vannak, másrészt úgy tűnik, hogy azok is a jobbik fajtából valók.

De például vannak olyan európai muzulmán városnegyedek, ahová nem tanácsos európainak belépni.

"keresztény értékrendben" mindig is benne volt hogy magasabbrendünek gondolják magukat másokat pedig lenéznek."

Én nem merném kijelenteni, hogy a muzulmán hódítóknál ez nem így volt.

"- Először is a keresztény Európa történelme tele van háborúkkal.

- Kerszténység nevében embereket gyilkoltak

- Gyarmatositották a világ nagyrészét"

Gondolom a muzulmán hódító háborúkról is hallottál. Tudod például a török-magyar konfliktus, vagy az örmény népirtás.

"- Két világháborút is nagyrészt keresztény országo vivták

- Atombombát is kersztény ország dobták le

- Fasizmus és a kommunizmus is papiron keresztény országokbol indult"

Nevetséges, legfeljebb keresztény múltú országok. Mindezekért a liberális ateista kapitalizmus és kommunizmus a felelős.

2015. okt. 30. 15:53
 20/36 anonim ***** válasza:

"De például vannak olyan európai muzulmán városnegyedek, ahová nem tanácsos európainak belépni."

Miért ahol keresztények élnek az csak biztonságos lehet? Úgyanugy vannak problémás városnegyedek ahol keresztények élnek sok városban.

Meg egyáltalán mi az hogy muzulmán probléma? Ez olyan mintha az összes keresztényt egy kalap alá vennéd.

"Gondolom a muzulmán hódító háborúkról is hallottál. Tudod például a török-magyar konfliktus"

Ez semmi ahhoz képest amiket felsoroltam.

2015. okt. 31. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!