Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúi Bibliája...

A Jehova tanúi Bibliája valóban ingyenes? Ha írnék egy e-mailt küldenének egyet postán? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Jó estét ! Valóban erről lenne szó.Van egy református Bibliám,de valahigy az teljesen más.Voltam Jehova tanui Királyság termében is többször,de ott nem volt azt mondták rendelniük kell.Most meg sajnos nem tudok menni vasárnapi alkalomra.Tudom,hogy van számítógépen olvasható Biblia is,de én a kezemben fogva szeretek olvasni.Válaszaitok előre is köszönöm !

2015. okt. 20. 19:29
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Vidiripi

15. válaszoló!

"Melyik része nem tetszik a Bibliának? Nehéz betartani azokat a törvényeket, melyek erkölcsre nevelnek? Meg szeretetre? Na igen, könnyebb a saját fejetek után menni mi? Nehogy már valaki megmondja mit tegyetek igaz? Ki Isten, hogy megparancsolja nektek, hogy mit tegyetek és mit ne?"

Bár én nem vagyok tanú de amit írsz az felháborító! Honnét veszed a bátorságot hogy minden embert ugyan azzal vádolj meg?

Voltam össze jövetelen olyanon is amin bejelentették hogy X.Y. már nem Jehova tanúja! De egyetlen egyszer sem jelentették be hogy miért lett kiközösítve! Így honnét tudhatod hogy mindenkit ugyan azért közösítenek ki? S mi van akkor ha épp egy házaspárt közösítenek ki és ugyan úgy élnek tovább házasságban ahogyan korábban is? Akkor is erkölcstelenség a kiközösítés oka? Vagy ha egy egyedül álló teszi ezt és teszem azt megházasodik. Akkor is ez a helyzet? Tehát honnét veszed az információidat hogy minden kiközösítés erkölcstelenség miatt történik? Ki mondja ezt neked? A vének az imádott szervezeted vagy a testvéreid?

A Császkálónak!

Az attól függ hogy te mit tartasz különbnek! Így akár még különb is lehet vagy rosszabb is. Tájékozódj egy kicsit de személyesen hogy saját tapasztalatod legyen.

Bár egy dologra készülj fel! Tökéletes gyülekezetet nem fogsz találni. A másik dolog meg az hogy jársz e rendszeresen Jehova tanúi összejöveteleire? Mit tudsz róluk és ha tudsz róluk az személyes tapasztalaton alapul vagy valaki mondta neked? S még egy nagyon fontos dolog. Több mint egy éve jársz Jehova tanúi gyülekezetébe vagy alig pár hete? Mert 1 év alatt már láthatsz dolgokat de pár hét alatt szinte semmit! Mondom senki sem tökéletese de vannak kirívó esetek. Szóval szerezz személyes tapasztalatot császkálás helyett!

2015. okt. 25. 09:19
 22/33 anonim ***** válasza:
Sziasztok, én vagyok a császkáló a neten. MÉg nem válaszolt senki a kérdésemre. Ha nem a jehovisták a jó vallás, akkor melyik? MIk az érvek, hogy melyiket válasszam? Nehogy azzal gyertek, hogy császkáljak be mindegyik templomba és keressem meg azt, amelyik a helyes szerintem. Ne vigyetek az erdőbe, inkább adjatok tanácsot. És nem azt mondjátok, hogy elég csak hinni és kész. Az nekem kevés. Például szeretem a páromat, de semmit sem ér, ha nem mutatom ki tettekben, csak beszélek róla. Ugyanígy van Istennel is. Nem elég, ha csak azt mondom szeretem, de a tetteimmel nem mutatom ki. Mit érek, ha csak mondom, de közben megszegem a tízparancsolatot, hogy ne hazudj. Ki nyújt vezetést, hogyan kell szeretnem Istent?
2015. okt. 28. 12:54
 23/33 anonim ***** válasza:
Jézus.
2015. okt. 28. 14:18
 24/33 anonim ***** válasza:

Kedves Császkáló! 23 megadta a választ.

A net , a gyakori nem alkalmas,hogy kiválaszd azt a helyet, közösséget, ahol úgy érzed, haladsz az utadon, közelebb kerülsz Istenhez,, és amelynek a liturgiája megérint. Ezt nem lehet egy étlapon az ifjú emberek elé tenni, tessék, válaszd, melyiket akarod?

Keresni kell.

"Nem elég, ha csak azt mondom szeretem, de a tetteimmel nem mutatom ki."

- a lényeget tehát tudod, talán úgy születtél, vagy a világ megismerése során kialakult ez benned.

„Testvérem, mit használ, ha valaki azt mondja, hagy van hite, de cselekedetei nincsenek?" Jakab 2,14

[link]

2015. okt. 28. 14:37
 25/33 anonim ***** válasza:

Jézus nem beszélt igaz vagy hamis vallásokról, ugye?

Egy útról beszélt.

Ami majd elé vezet.

Elé, aki életét adta mindenkiért.

Ez túlmutat vallási felekezeteken, szerintem.

2015. okt. 28. 16:02
 26/33 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Császkáló!

Egy javaslat! Nem biztos hogy jó ezt majd te eldöntöd. Én elárulom neked hogy a kereszténység a jó vallás!

Hogy melyik felekezetet válaszd ez egy jó kérdés! Most mondhatnák egyet hogy melyiket válaszd de az nem lenne megoldás! Először is azt kell tisztáznod magadban hogy mit is keresel pontosan. Csak egy közösséget ahova tartozhatsz vagy Istent keresed és azt az utat amelyik hozzá vezet?

Olyan gyülekezetet válasz ahol fontos hangsúlyt fektetnek az evangéliumra. (nem összekeverendő az evangélikus egyházzal)

A dicsőítés az énekek által Istenre koncentrál és Jézus Krisztusra s nem a gyülekezetre vagy egyházra!

Vidám és nyitott emberek akikkel lehet beszélgetni és nem csak egy témában. Ennek megítélése természetesen nem egy alkalom alapján dö9nthető el!

Hitelesség! A gyülekezet vezetői mennyire azok. Tényleg hívő emberek vagy csak vallásos külsőségek szerint teszik a dolgukat!

Nem félre vezető! Tehát az elején elmondják hogy kik ők és elmondják a tantételeiket is. Vannak olyan gyülekezetek melyeknek van egy tantétel-gyűjteménye a látogatók számára, és egy másik a színfalak mögötti használatra, ami további információkat tartalmaz.

Egy másik fontos dolog az hogy szabadon lehet kérdezni. Természetesen becsületesen és provokáló módon. A kérdés nem a kötözködésre irányul hanem az őszinte érdeklődésre!

Rugalmasság a homályos területeken. Sok területe van a keresztényi hitnek, amelyről nem találunk tiszta meghatározást, és amiben becsületes keresztények többféle következtetésre jutnak. Ahol a Biblia világos, ott bizonyosak lehetünk. Ahol a Biblia nem világos, ott óvatosaknak kell lenni. Pl. az Utolsó napok eseményei nem teljesen egyértelmű minden.

A gyülekezet megfelelő hangsúlyt fektet a családokra külön van nőknek szóló tanítás illetve foglalkoznak a gyerekekkel is.

S van még egy dolog a távozás szabadsága!

A felsoroltak csak javaslatok te döntöd el hogy alkalmazod vagy sem.

Viszont egy dolgot határozottan tudok tanácsolni! Imádkozz Istenhez és vidd elé imában a problémádat s kérd hogy adjon neked választ erre a kérdésre!

2015. okt. 28. 23:37
 27/33 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

Csak javasolni tudom, amit Vidiripi (baptista) barátom írt neked, fogadd meg!

"Egy javaslat! Nem biztos hogy jó ezt majd te eldöntöd. Én elárulom neked hogy a kereszténység a jó vallás"

Igen, innen indulj el, kérlek...

Hogy melyik felekezetet válaszd ez egy jó kérdés! Most mondhatnák egyet hogy melyiket válaszd de az nem lenne megoldás! Először is azt kell tisztáznod magadban hogy mit is keresel pontosan. Csak egy közösséget ahova tartozhatsz vagy Istent keresed és azt az utat amelyik hozzá vezet?

"Olyan gyülekezetet válasz ahol fontos hangsúlyt fektetnek az evangéliumra. (nem összekeverendő az evangélikus egyházzal) "

Vizsgáld meg a tanokat" - ezt kéri Isten

Monden más dologban egyetértek Vidiripi barátommal, fogadd meg...

2015. okt. 31. 20:50
 28/33 anonim ***** válasza:
En a 6-nak annyit szeretnek irni,a valasa szépe,arogansan,gunyosan neveli.Ha Jezus követoje vagy akkor hazudsz mert Jezus nem mondta,hogy az ilyent kövesetek,hanem azt mondta ,hogy "ovakodjatok azoktol akik ragalmazok,gőgösek,gyülölködők,önteltek ezek mind baranybőrbe öltözött farkasok,igyszeretnek a tiszta szivü embereket zavarba hozni.Nem tisztesseges meg ateistatol se.
2016. jan. 19. 16:27
 29/33 KZitus ***** válasza:

szia

Már eltelt pár hónap, végül megkaptad a Bibliát?

2016. jan. 19. 18:04
 30/33 anonim ***** válasza:
Kedves 3-as az elvakult gyalazkodas csak neked art mert te most igazolod amit Jezus mond a Mate 24 reszeben"Gyülöletesek lesztek minde nep előtt az en nevemert de minvegig kitart az reszesül megmentesben"tehat gyülölsz de nemtudod miert.Amazokrol pedig nem szolsz akik a ket vilaghaboru alatt szazmillio embert öltek meg stb..Es ezek mind a dicsöitett törtenelmi egyhazakhoz tartoztak Lehet,hogy te is.Isten azt mondja ne ölj,itt azt nemondja senki,hogy ezert vagy azert szabad.
2016. jan. 19. 18:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!