Szerintetek az alábbi írásszöveg azt jelenti, hogy Jézus mindenható?
18 Jézus pedig odament, és így beszélt hozzájuk: „Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön.
máté 28:18
Vankó szerint nem:
Ez nem igaz! Jézusra sehol sem mondja a Biblia, hogy "mindenható", és logikusan a "minden hatalmat megkapott" kifejezés sem azt jelenti.
igaza lenne, ha nem ezt mondta volna: égben és földön. de mivel égben és földön minden hatalom...
mit gondoltok???
az, hogy Jézusnak adatott minden hatalom az égben és a földön, az azt jelenti, hogy nem lett mindenható???
# 3
# 7
"Mindenekelőtt azt kell megértenetek, hogy az Írás egyetlen prófétai beszéde sem egyéni értelmezés dolga." (2Pét 1,20)
Több szempontból sem értelek kérdező:
Miért beszélgetsz "pszihiátriai" esetekkel és miért keresel megerősítést a "pszihiátriai" betegekkel szemben?
Ha pedig nem vallod a Szentháromságot, akkor mit vallasz? Akkor miért fontos, hogy Krisztus mindenható legyen? Esetleg a Szentkétséget vallod, vagyis az Atya és a Fiú istenségét igen, de a Szentlélekét nem?
De hogy a kérdésre is válaszoljak, igen én szerintem azt jelenti. A Fiú minden hatalmat megkapott, tehát mindenható, de nem abban az értelemben, hogy az Atya felett is hatalma van. Az Atya mindent átadott a Fiúnak (Jn 3,35), vagyis minden ami az Atyáé a Fiúé is (Jn 16,15). Az Atya csak annyiban nagyobb a Fiúnál, hogy ő az Atya, hogy ő szülte a Fiút, hogy ő adott mindent a Fiúnak és nem fordítva. A Fiú bár mindent megkapott az Atyától szeretetből és alázatból önként veti magát alá annak, akitől mindent megkapott.
Az Atya és a Fiú lényegében egyenlőek, mert mindenük közös, mindenük egy. Az Atya annyiban mégis nagyobb a Fiúnál, hogy eredendően minden az övé.
egyetértek, én is így értem ezt. azért fontos, mert ellentmond a bibliának, és nem érti, pedig idézi. akkor így 3:2
szorosabb, mint gondoltam, bár szerintem az előző nem szavazó sem értette, hogy itt nem a szentháromságról van szó, hanem feltétlen bizalomról, ami szereteten alapul. Jézus odaadta az életét, amiko r az Atya elküldte őt. az Atya minden hatalmát a fiúnak adta ezért 1000 évre. de minden hatalmat odaadott: égben,és földön.
3:2
Tisztázni kell, hogy mit jelent a mindenható szó (pantokratór):
- teljhatalmú
- mindent uraló - mindent legyőző - mindent birtokoló - mindent felülmúló
A Jelenések 1. rész 7-8. verse nyíltan kijelenti, hogy Jézus mindenható, "pantokratór".
Bár ez nem a kérdéshez tartozik, de a biblia első lapjai kijelentik, hogy Isten több személyű:
1Móz 3:22 "És monda az Úr Isten: Íme az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy..."
Ha az Isten azt mondja, hogy "mi közülünk egy", akkor biztos, hogy az Istenben több személyiség van. Mivel Isten itt nem a más fajba tartozó angyalokra utal. Jehova hamis tanui éppen azért vitatkoznak a Jézusról állitott mindenhatóságról, mert ha azt elismernék akkor azzal beismernék, hogy Jézus egyenlő az Istennel, hiszen csak Isten lehet mindenható.
Kérdező: először azt kell tisztázni, hogy Jézus azonos-e Istennel. Méghozzá teljes egészében - tehát nem csak úgy, hogy "mindent megkapott, csak ezt meg ezt nem" - hanem tényleg teljes egészében azonos-e?
CSAKIS ebben az esetben lehet mindenható.
De akkor saját magát küldte le a földre meghalni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!