Harcművészetet tanulni okkult dolog? Miért nem tetszik ez Istennek?
Gondolkodom rajta, hogy elkezdek valamilyen harcművészetet. A kung fu, ju jitsu és ninjutsu jönnek be a legjobban, de amikor beszéltem a terveimről hívő barátaimnak, akkor ezt ők rosszallással fogadták, hogy okkult, Istennek nem tetsző, más vallásokat tartalmazó dolog, ami ördögi. Én ezzel nem értek egyet. Miért is lenne baj ilyet tanulni? Nagyon tetszenek ezek a harcművészetek, teljesen azonosulni tudok velük, van stílusok, van mögötte tudás és tradíció, nem utolsó sorban pedig egészségesebbé tesz,valamint magabiztosságot és önvédelmet is ad. Vagy nem lehetek önmagam?
21/L
Én eldöntöttem, hogy igenis, verekedni fogok :D Sportnak kitűnő, van stílus is mögötte, nem utolsó sorban pedig tökéletes feszültséglevezetés :)
Egyébként jó kis vita robbant itt ki, míg nem néztem a kérdésemet :DD Sajnos viszont a hívő-nem hívő vita értelmetlen. Ha valaki nagyon akar hinni, azt észérvekkel meggyőzni lehetetlen, és nem is biztos, hogy kell. Sokaknak szükségük van a vallásra, mert nem tudnak túlélni nélküle... Egyébként ment a piros kéz az ateistának ;)
Kedves kérdező!
"Én eldöntöttem, hogy igenis, verekedni fogok :D "
Te már akkor eldöntötted, hogy "verekedni" fogsz, mikor még fel sem tetted itt a kérdésedet.
"Ha valaki nagyon akar hinni, azt észérvekkel meggyőzni lehetetlen, és nem is biztos, hogy kell."
Ha egy halottat feltámasztana az Isten ereje a szemetek láttára, ti akkor sem hinnétek. Azt mondanátok, biztos csak tetszhalott volt vagy valamilyen más módon megmagyaráznátok.
Én mégis azt mondom, keressétek Istent és az Ő országát! Keressétek Jézus Krisztust!
Én megértem a jóindulatodat, kedved utolsó hozzászóló! Viszont...ahh, inkább nem megyek bele. Csak annyit, hogy pl. egyszer olvastam egy cikket, hogy Jézus története sem ,,eredeti". Van vagy 6 másik mítosz évszázadokkal, évezredekkel korábbról, amiben ugyanezek a körülmények (szűztől fogantatás december 25-én születik, 3 uralkodót/királyt csillag vezet, és miután bűntelenül élt mint Isten fia, 3 nap múlva feltámad a halálból). Nem tudom, hogy igaz-e, de mennyivel igazabb a Biblia, mint bármi más történelmi forrás? Azért, mert azt mondták a szüleid? Erre tanítottak? Ezt szoktad meg? Néha bejött? Elárulom én: néha bejön a babona meg a homeopátia is, mert miért ne, vagy mert az ember úgy akarja. Attól még nem lesz igaz, sajnos :( És lehet, régen az emberek meg ugyanolyan mélyen hittek Zeuszban meg Buddhában (sokan még ma is), mint sok keresztény Jézusban és Istenben.
Nekem is rosszul esik, igen. Szinte becsapva érzem magam, mert eddig egy hazugsággal áltattak. Részben magamnak is köszönhetem...És nem tudni, hogy igaz volt-e, hiszen mi nem voltunk ott. Az emberekkel meg bármit el lehet hitetni.
Sok olyan véleményt olvasok keresztényektől, nagyon szomorú szívvel, hogy ,,miért hisztek a buddhizmusban vagy más vallásban, amikor a többségük szerint a halál után nincs semmi. Akkor nem érdemes hinni benne." :( Könnyeket fakasztó, ahogy azok az emberek, akik a legjobban hirdetik az igazi, önzetlen szeretet és a jóságot, pont ők hisznek ,,érdekből". Mert nem? Ahh.
Nem tudni, mi van a halál után. Nem is biztos, hogy van valami. Szomorú, de tény, hogy ebben teljesen tudatlanok vagyunk. Ezt viszont sokan képtelenek elfogadni, ezért inkább kitalálnak valamit, ami talán logikus is (?), emberi ésszel kilogikázható, vagy legalábbis a léleknek megnyugvást biztosít. De vajon tudja-e a hal, mekkora a folyó? Vagy tud-e a külvilágról? Tudja-e a hangya, milyen a világ körülötte? Na mi is ilyenek vagyunk ebben a nagy világban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!