Harcművészetet tanulni okkult dolog? Miért nem tetszik ez Istennek?
Gondolkodom rajta, hogy elkezdek valamilyen harcművészetet. A kung fu, ju jitsu és ninjutsu jönnek be a legjobban, de amikor beszéltem a terveimről hívő barátaimnak, akkor ezt ők rosszallással fogadták, hogy okkult, Istennek nem tetsző, más vallásokat tartalmazó dolog, ami ördögi. Én ezzel nem értek egyet. Miért is lenne baj ilyet tanulni? Nagyon tetszenek ezek a harcművészetek, teljesen azonosulni tudok velük, van stílusok, van mögötte tudás és tradíció, nem utolsó sorban pedig egészségesebbé tesz,valamint magabiztosságot és önvédelmet is ad. Vagy nem lehetek önmagam?
21/L
János Apostolnak közönséges első levele » 4. fejezet
10
Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért.
11
Szeretteim, ha így szeretett minket az Isten, nekünk is szeretnünk kell egymást.
12
Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az ő szeretete teljessé lett bennünk:
0
Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert aki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát?
21
Az a parancsolatunk is van ő tőle, hogy aki szereti az Istent, szeresse a maga atyjafiát is.
Nyugodtan csináld, egyáltalán nem ördögi dolog.
Látod, még Lucifer is ezt mondja, ő pedig csak tudja...
:D
Nagyon szívesen:)
"Nagyon szimpatikus vagy :D "
Köszi, aranyos vagy. Te is nekem, amúgy :P
Okkult? Ezt vajon ezekkel a fanatikusokkal megbeszélte istenük, vagy nekik valami isteni képességük van ezt megítélni?
Mindent tehetsz, amiben kedved leled, testileg vagy lelkileg nemesebbé tesz és nem ártasz vele másoknak. Azonban, ha valaki bebizonyítja nekem, hogy bármely bibliai tanítás ennek ellenkezőjét mondja, akkor szívesen visszavonom. Ám vigyázat. A biblia képekben beszél, nem lehetséges szó szerint értelmezni. Aki ezt teszi, inkább saját tudatlanságáról tesz tanúbizonyságot, semmint isteni elhivatottságról és megértésről.
Utolsó kérdésedre: ha nem leszel önmagad, valaki más leszel. Ami lényegében hamisság. Nyilván ezt tanítja a bibliai is. Légy hamis... - no ennyit a hamis értelmezésekről.
Személyes észrevételem szerint értelmes (normális) ember mindegy, hogy isteni elhivatottságból, vagy emberi nagyságból teszi, amit cselekszik. Nem lesz különbség. A különbséget az emberi butaság eredményezi. Akár vallással, akár anélkül.
Jézus mondta:
"Legyetek szelídek mint a galambok és ravaszak mint a kígyó!"
Ergo attól még, hogy törekednünk kell arra, hogy jobb, hitelesebb, szorgalmasabb emberekké váljunk, mélyebben éljük meg a hitünket, tisztában kell lennünk azzal, hogy amíg itt élünk, meg kell küzdenünk a nehézségekkel is. Igen, romlott a világ, és függetlenül attól, hogy valaki keresztény vagy sem, az embernek adott esetben akár fizikailag is meg kell védenie magát. Ha fontos számodra, hogy Istennek tetsző dolgot cselekedj, akkor hallgass a szívedre, az ő sugallataira, ha esetleg olyan jelenségekkel találkoznál, amelyekről nem tudod eldönteni, hogy neki tetszőek-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!