Harcművészetet tanulni okkult dolog? Miért nem tetszik ez Istennek?
Gondolkodom rajta, hogy elkezdek valamilyen harcművészetet. A kung fu, ju jitsu és ninjutsu jönnek be a legjobban, de amikor beszéltem a terveimről hívő barátaimnak, akkor ezt ők rosszallással fogadták, hogy okkult, Istennek nem tetsző, más vallásokat tartalmazó dolog, ami ördögi. Én ezzel nem értek egyet. Miért is lenne baj ilyet tanulni? Nagyon tetszenek ezek a harcművészetek, teljesen azonosulni tudok velük, van stílusok, van mögötte tudás és tradíció, nem utolsó sorban pedig egészségesebbé tesz,valamint magabiztosságot és önvédelmet is ad. Vagy nem lehetek önmagam?
21/L
Kedves kérdező + aki ezt olvassa e sorokat!(Tisztelet a kevés kivételnek!)
Sem a Bibliát, sem Istent nem ismeritek. Saját igazságotok van, figyelmen kívűl hagyjátok az Isten Igéjét és nem ahhoz méritek a ti téves gondolataitokat.
Saját fogalmakat alkottok az Istenről, hogy Ő ilyen+olyan, de teljesen el vagytok tévedve!
Én csak egyetlen tanácsot adhatok mindenkinek.
Közeledjetek Istenhez és Ő közeledni fog hozzátok!
Térjetek meg és higgyetek Istenben!
Ismerjétek meg Jézus Krisztust, a mi URunkat és Megváltónkat!
Kezdjétek el olvasni az Ő igéjét, az Evangéliumot! Forduljatok hozzá és Ő megszabadít benneteket minden bajotokból. Nincs más út a Mennyországba, csak Jézus Krisztus.
Olvassátok a Bibliát, adjatok magatoknak egy esélyt, hogy Isten megmutassa nektek magát személyesen!
Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz!
Bár sokan lehet nem hisznek abban amiket leírtam, én mégis bízom benne hogy sokan hinni fognak.
A mi URunk Jézus Krisztus kegyelme legyen mindnyájatokkal!
Én csak egy dolgot tanácsolok:
Távolodjatok az ilyen agymosottaktól!
32-es hozzászóló!
Mondhatsz rám akármit, akár azt is hogy agymosott vagyok, ez lényegtelen.
Én nem azért írtam le az "irányt" Istenhez, mert különb vagyok nálad vagy bárkinél is.
Szeretetből írtam, mert én tényleg szeretném, ha megismernétek az egyetlen Igaz Istent. Nem is írtam túl bonyolult dolgot, csupán annyit közeledjetek Istenhez!
Ismerjétek meg Jézus Krisztust és vizsgáljátok meg mi az igazság! Ne ítéljetek elhamarkodottan, ne döntsetek úgy, hogy nem is olvastátok el az Ő Evangéliumát, amit lehozott a Földre nekünk halandó embereknek, egyenesen a Mennyből!
János evangéliuma 3,17-18:
17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa.
18 Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
"Nem,ez nem szeretet,ez elvakult hit,bármennyire is szeretetteljesnek hiszed magad.Nekem nem kell semmiféle elképzelt barát,ne haragudj.Vallás és hit nélkül sokkal,de sokkal jobban élek,mert arra tudok koncentrálni,ami igazán fontos,ami létezik."
Rendben! Akkor segíts nekem és oktass engem!
Te miben hiszel? Vagy mi az amiben hiszel? Magadban?
Az ősrobbanásban? Hogy minden a semmiből lett? Csak úgy létrejött minden magától?
Élsz itt a Földön 70-80 évet(jobb esetben) és utána vége mindennek?
Nincs semmi értelme az életnek? Ha van, mi az?
Honnan vannak az érzések, a gondolatok?
Miért fáj, ha valakit látsz szenvedni, meghalni?
Mi az igazán fontos és mi az ami létezik?
Ha én nem szeretetből írok az embereknek, akkor mondd meg nekem mi is a szeretet!
Te miért írsz válaszokat itt a gyakori kérdéseken? Talán bölcsebb vagy az emberek többségénél és úgy érzed segítened kell rajtuk?
Nem oktatlak,csupán válaszolok,és ahhoz kezdesz a véleményemmel,amit akarsz.
-Talán egyedül magamban.Néha másokban.A barátaimban,a családomban.De semmiképpen nem hiszek (már) olyan értelemben,mint a vallásosok.
Egyetlen jelmondat van,amiben úgymond hiszek:
"Nothing is true,Everything is permitted" Ha érdekel,>pontosan<mit jelent,és honnan van,nézz utána.Akadhat olyan,akinek ismerős lehet.
-Nem mondanám,hogy tudom,hogy keletkezett a világ,de az ősrobbanást egyelőre a legelfogadhatóbb elméletnek tartom.Nyilván sose fogjuk megtudni,valójában hogy keletkezett ez az egész maszlag,amiben élünk,de tippelni lehet,nem kell meséket kreálni.Gondolom,te úgy hiszed,isten teremtett mindent.Oké,de őt ki teremtette?Olyan nincs,hogy valami mindig is létezik,kell lennie egy kezdőpontnak.
-Igen,élek valameddig,és számomra vége.Egyelőre semmi nem bizonyítja az ellenkezőjét.A testem lebomlik,és újra belekerül az anyagkörforgásba,más lények hasznosítani fognak.
-De van értelme.Maga az élet.Nincs semmi hókuszpók és misztikum.
-A hormonok és idegrendszer alakítja ki ezeket,egész pontosan nem tudom,hogyan,nem hinném,hogy bárki is tudná egyelőre,de lehet,hogy a jövőben már ezt is megoldják,bízom benne.
-Miért?Mert létezik olyan,hogy empátia.Talán röhögve ugráljak örömömben,ha meghal valaki? (persze attól függ,kit látok meghalni,nyilván,ha rokont,vagy ismerőst,az sokkal szomorúbbá tesz,mint ha egy vadidegennel történne ez mert tudom,hogy már nem találkozhatok velük többé,de ez az élet rendje,képes vagyok elfogadni,volt is rá példa,és az élet megy tovább.De nem áltatom magam olyannal,amit nem tudok.Nem képzelek be egy tündérmesét,mert nem sok értelme van)
-Nem hinném,hogy magyaráznom kéne,mi az ami létezik.Az gond,ha már nem tudod magadtól.
-Lehet,hogy te szeretetnek érzed,de ez szubjektív.Én csak a vak hit hatását látom.De ha ettől jól érzed magad,írj csak,mindenkinek joga van a saját véleményhez.
-Miért válaszolok itt?Talán mert ez egy olyan oldal,ahol emberek válaszolnak másoknak,ki hasznosat,ki kevésbé hasznosat?Nem,nem vagyok annyira öntelt,hogy úgy gondoljam,bölcsebb vagyok másoknál,nem hinném,hogy csak a "bölcseknek" van megengedve a válaszírás lehetősége,de a véleményem leírhatom attól,ahogy te is megtetted párszor.Az a jó,ha minél több ember véleményét megismerheted,persze nem kell elfogadni ezeket feltétel nélkül,lényeg,hogy elgondolkodj rajtuk.Lásd meg a dolgokat más szemszögből is.Gondolkodj nyitottabban,persze ne a hülyeség felé nyiss.
És a végén én is feltenném a saját kérdésed:
"Te miért írsz válaszokat itt a gyakori kérdéseken? Talán bölcsebb vagy az emberek többségénél és úgy érzed segítened kell rajtuk?"
"És a végén én is feltenném a saját kérdésed:
Te miért írsz válaszokat itt a gyakori kérdéseken? Talán bölcsebb vagy az emberek többségénél és úgy érzed segítened kell rajtuk?"
Tudom hogy segítenem kell nekik! Úgy, hogy hirdetnem kell a tiszta Evangéliumot és Igazságot!
Tudod én valóságosan megismertem az Istent. Mert szívből és hittel kerestem és rátaláltam. Megtértem és újjászülettem, ahogy a Biblia és Jézus mondotta. És Isten szabaddá tett, és rengeteg módon megáldott az életemben. Én nem gondolom magam okosnak vagy bölcsnek, de Isten nagyon sok dolgot kijelent és megmutat nekem. A dolgok mélységeit, szellemi voltát.
Tudod azt mondod én vallásos vagyok, pedig nem vagyok az. Mert tudd meg Isten sem szereti azt a bigott vallásoságot, amelyre te is gondolsz. Én csak hiszek benne és tudom, hogy van.
Nem az a keresztény, aki annak vallja magát, hanem aki úgy él mint Krisztus.
Te olvastad egyáltalán a Bibliát?
Egyébként tényleg nem akarlak megsérteni, de rengeteg dologban, amiket írtál fentebb, teljes tévedésben vagy!
Szerintem te nem vagy rossz ember és persze azt hiszel amit akarsz(szabad akarat), úgy élsz, ahogy neked tetszik, de nem bölcs ember-e az, aki megfogadja egy nála bölcsebb ember tanácsát?
És miből gondolod,hogy ezzel segítesz nekik?
Teljesen végig nem olvastam,de részeket ismerek,nem is fogom,mert bőven van olyan könyv,ami jobban érdekel,és tanulságosabb,és jobb a története is.Meg különben sincs meg nekünk a könyv.De mindig is veszélyes egyetlen darab,rohadt régen íródott könyv alapján alkotni világnézetet.
Nem sértődöm meg,mert mindenki máshogy lát mindent,ahogy azt is,amit én írtam.
"nem bölcs ember-e az, aki megfogadja egy nála bölcsebb ember tanácsát?" Ezzel most ugye nem magadra célzol? :)
Nézd,én mindig is megfogadtam,és megfogadom nálam bölcsebbek-inkább tapasztaltabbak,tájékozottabbak,nagyobb tudásúak- tanításait,persze nem ész nélkül,feltétlenül,ha olyat mond egy amúgy iszonyat okos ember,hogy a Föld lapos,az kicsit gyanús,legyen az illető bármennyire is "bölcs".De még mindig nem vagyok olyan beképzelt,mint hiszel,pont,hogy igyekszem mindenkitől tanulni,de ismét hangsúlyozom,hogy ez azt jelenti,hogy nem csak egyetlen darab könyvből.Azt emberek írták,attól,mert a papíron van egy kis tinta,még nem lesz igaz.
Senki sem tévedhetetlen,mert mindenki elsősorban ember,próbáljon bármiféle "álcát" is magára ölteni.
"És miből gondolod,hogy ezzel segítesz nekik?"
Mert nincs más út Jézus Krisztuson kívűl, ami a Mennyországba vezet. Ezt maga az Isten mondta és én neki hiszek.
"Teljesen végig nem olvastam,de részeket ismerek,nem is fogom,mert bőven van olyan könyv,ami jobban érdekel,és tanulságosabb,és jobb a története is.Meg különben sincs meg nekünk a könyv.De mindig is veszélyes egyetlen darab,rohadt régen íródott könyv alapján alkotni világnézetet."
Látod itt kezdődik a tévelygés. Nem is olvastad, csak részeket ismersz. Valóban vannak olyan Biblia fordítások, amelyek el vannak ferdítve+hozzáadtak vagy elvettek belőle. Isten viszont gondoskodott róla, hogy fennmaradjon az eredeti Szentírás! Vagy szerinted egy Mindenható Isten erre nem képes?
"Senki sem tévedhetetlen,mert mindenki elsősorban ember,próbáljon bármiféle "álcát" is magára ölteni."
Emberek tévedhetnek,de Isten nem ember. Mindenható, mindenttudó és tévedhetetlen!
Na pont ez a gond a gondolkodásoddal,hogy sose kérdőjelezel meg semmit,amit isten "mond"=amit emberek régen papírra vetettek.Hogy mindent,ami le van írva a Bibliában,egyből elfogadsz,és nem gondolkodsz el,hogy lehet,hogy mégse így van.
Egy fanatikussal nem szeretnék tovább beszélgetni,remélem nincs harag,de hittől és világnézettől függetlenül ez az a tulajdonság,amit a leginkább megvetek.Akik azt hiszik,csak nekik van igazuk,és mindenki más hülye,mind a több milliárd ember téved,és csak ők hisznek az igazságban,hiába a sok tény,ami cáfolja őket,azt szimplán hazugságnak tartják,és nem próbálnak változni.Remélem egyszer sikerül felébredned az álomvilágodból,és nagyon drukkolok,és kívánom,hogy egyszer rájöjj,miben tévedsz!De itt ne szaporítsuk a válaszok számát,mert ennek nincs már köze a kérdéshez.További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!