Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Problémám van valakivel,...

Problémám van valakivel, normális hogy nem tetszik nekem az alábbi dolog? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Szóval leírom minél rövidebben a történetet.Fiatal lány vagyok,barátom egy közeli városban lakik,mindig busszal járok hozzá,fél óra az út.Útba esik egy másik település is,természetesen ott is felszállnak a buszra egynéhányan.Ennek ellenére 5 óra tájban a buszokon kb. 10 ember "tolong",ilyenkor természetesen mindenkinek van helye,és egyedül ül-ahogyan én is-.Június óta egy elég fura fiú mindig le akar mellém ülni,akkor is,ha a busz majdnem teljesen üres.Nem akarom,hogy hisztisnek higgyetek vagy valami,de igen kezd zavarni,mivel nem rosszindulatból,de nagyon furcsa fazon,azthiszem szellemileg fogyatékos is.Elég nyilvánvaló,hogy ismerkedni akar,azonban én nagyon félek tőle,nagyon megrémít.Annyi mindent hallok mostanában,és nem tudom,mennyire kell,hogy féljek,mert érdekes módon mindig azzal a busszal jön amivel én,félek,mert nemtudom mennyire kiszámíthatóak ezek az emberek.Ha volt már valakivel ilyen eset,akkor légyszi írja meg,és tényleg nem hisztiből írtam ezt le,és nem nézem le a szelemmileg fogyatékosokat,mielőtt valaki ezzel jönne.Csak tudni akarom,hogy volt már valakivel valaha ilyen,és mit csinált,vagy mi sűlt ki a dologból.Köszi a megértést!(18 éves lány)
2008. dec. 30. 01:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyik közeli ismerősömmel volt most ilyesmi. Nála még súlyosabb a helyzet. Reggel, ahogy a csaj leszállt a buszról, elkezdte követni, elkísérte az iskoláig, ott megvárta, majd hazafelé felült vele a buszra, és végig molesztálta. A következő húzása az volt, hogy megvette a lány szomszédságában lévő házat, és onnan is állandóan leste, követte minden lépését. És ez a lány TIZENÖT éves volt.. Viszont most már feljelentették a hapsit zaklatásért, és folyamatban van az ügy.

Amúgy a te esetedben, ha ez a férfi fogyatékos, akkor asszem inkább buszt váltanék :S Eléggé kiszámíthatatlanok az ilyenek..

2008. dec. 30. 02:06
 2/6 anonim ***** válasza:
93%

Valami miatt szimpatikus lettél ennek a fiúnak, és ha valóban szellemi fogyatékos, akkor nehezen fogja megérteni, hogy te nem akarod a barátságát. Gondolom, megbántani sem akarod. Nem hinném egyébként, hogy bántani akarna téged, valószínűleg csak beszélgetni akar veled.

Ha te ezt nem akarod, akkor nagyon határozottan kerüld a tekintetét minden alkalommal, és ülj át máshová. Előbb utóbb meg fogja érteni.

Hozzám is vonzódnak a fogyatékos emberek, én beszélgetni szoktam velük, engem nem zavar. Sőt, mintha "kiválasztanának" engem, és még jól is esik :-)) Úgy érzem ilyenkor, hogy jót teszek nekik, ha egy kicsit odafigyelek rájuk. De ha félsz, én megértelek, de hidd el, attól, hogy valaki "más", még nem feltétlenül rossz szándékú.

2008. dec. 30. 09:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Olyan helyre ülj hogy ne tudjon melléd ülni, pl a kétsoros ülés esetén kívülre. Ha ennek ellenére le akar melléd ülni, mondd határozottan hogy máshol böven van üres hely. Lehet hogy nem akarod megsérteni, de úgy tünik nincs más választásod. Semmiképp se légy udvarias, mert az bátoritásként hathat és akkor késöbb nehezebben fogod lerázni.
2008. dec. 30. 09:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen járatokon a buszsofőr is ugyanaz szokott lenni. Esetleg beszélhetnél vele is, hogy látta-e már korábban is ezt a fiút. Mennyire ismeri? Lehet, hogy tényleg ártalmatlan. :-) Ha fogyatékos, akkor lehet, hogy a soförön keresztül megtalálod a szüleit vagy tudsz nekik üzenni... Mert ha olyan mértékű a fogyatékossága akkor valószínűleg élete végéig gyámság alá van helyezve.
2008. dec. 30. 10:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Csináld azt hogy lerakod melléd az ülésre a táskádat mert ha más nem is de gondolom egy kis retikül mindig van nálad és ha leakar ülni akkor mond neki hogy nem szeretnéd a táskád se az öledbe se a földre rakni mert piszkos lesz!Bár egy hátizsákkal jobb lenne persze!vagy csinálj úgy mint ha aludnál a táskád meg melletted,félre dobni csak nem fogja!
2008. dec. 30. 11:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a megértést :) Igazából ez a szellemi fogyatékossága ez nem olyan súlyos azthiszem,de látszik rajta,hogy nem stimmel valami,mert úgy megy,mint azok az emberek,fejét előretolja és jajj :S Szóval tényleg azt fogom csinálni,amit írtatok,nem akarok vele bunkó lenni tényleg,de ha nincs más megoldás...csak attól is félek,hogy ha megmondom neki a magamét,még rosszabb lesz a helyzet,esetleg kiborul vagy valami.De köszönöm a válaszokat,és remélem megoldódik a története a lánynak,akit az első válaszoló leírt.Az már tényleg nagyon súlyos.:/
2008. dec. 30. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!