Hívők és az evolúció?
A hívő emberek általánosságban elfogadják a mikroevolúciót, pl. hogy az élőlények a saját fajukon belül változnak.
De a makroevolúciót nem, miszerint egy fajból hosszú idő múlva más faj legyen.
A fő kérdés. Mi a fizikai, vagy bármi egyéb gátja, hogy a mikroevolúció idővel makroevolúció legyen?
" te biztosan örök életet adsz nekem"
Nekem legalább van matematikai esélyem rá egy kutatólaborban, a te nem létező istenednek viszont kereken 0.
"Nekem legalább van matematikai esélyem rá egy kutatólaborban, a te nem létező istenednek viszont kereken 0."
Hadd folytassam eme briliáns érvelési metódust:) Amennyiben neked a 0 matematikai esélynek számít, akkor jogos.
És igazad van, nem létező istennél az esély 0, de létezőnél, ha megismerjük a szövetségét és megtartjuk, akkor 100%. Kissé jobb esélyeim vannak. az Isten létezése nem attól függ, hogy ki mit gondol, ez ettől független, abszolút dolog. Gondolod, hogy az Isten kétségek közt hagyja, aki hisz benne? Milyen Isten az olyan. Olvastad már mondjuk az Újszövetséget? Tele van ígéretekkel és Isten teljesíti azt. Ha utánanézel jó, ha nem, te dolgod
"Gondolod, hogy az Isten kétségek közt hagyja, aki hisz benne? Milyen Isten az olyan."
Olyan isten, aki naponta ártatlan gyerekek ezreit hagyja éhenhalni vagy AIDS-esen megszületni vagy más halálos betegségben szenvedni.
Miközben a csudás istenedet szolgáló ingyenélők meg aranyban fürdenek...
Dögöljen meg a Te istened, az a véleményem.
"Olyan isten, aki naponta ártatlan gyerekek ezreit hagyja éhenhalni vagy AIDS-esen megszületni vagy más halálos betegségben szenvedni.
Miközben a csudás istenedet szolgáló ingyenélők meg aranyban fürdenek...
Dögöljen meg a Te istened, az a véleményem."
Csak kibújt a szög a zsákból... Nem ateisták az emberek, hanem Isten ellen lázadók. Akkor minek az evolúciós mese? Döntsétek már el, h mit akartok.
Ez nem az Isten miatt van, hanem az ember miatt, de ennek is utána lehet nézni és megérteni, miért miattunk van így, nem pedig Isten miatt.
Amúgy meg nem tudom, mi köze Isten nevével visszaélők gazdagságának Istenhez? Minek engedik, hogy az egyházi méltóságok becsapják őket? Ott a Biblia, ugyanúgy elérhető mindenkinek, nem kell hozzá ember, h magyarázza. Nem az Isten engedte be a világra a halált, hanem az ember. És továbbra sem keresi Isten igazságát, tehát egyetért a sátánnal és a bűnnel
Nem mellesleg Isten testben lejött hozzánk (Jézus), hogy bemutassa saját maga, hogy milyen is Ő valójában. Tehát már nem áll meg, amivel vádoltad. Mit is mondott Jézus? Ha van hitünk, tud dolgozni Isten. Lsd. Kapernauk. "nem is tudott csodákat tenni a hitetlenségük miatt". Ezzel nem azt mondom, h nem mindenható, de Isten nem hágja át a szövetségi szabályokat. Ha valaki el akar kárhozni, elkárhozik, nem fogja a szabad akaratát és a döntését "elvarázsolni". Isten nem csaló, nem hazug. Ő nem ember.
Tehát, ha valaki nem hisz, szándákosan gátolja és teret ad a halálnak, az éhezésnek, a nyomornak, stb... Akkor ki is a felelős? Persze, mindenki, csak mi nem. Tipikus hárítás. Az Isten a hibás a kígyó, a sátán, a szomszéd kutyája, mindenki, csak én nem... Ugye?
Csak kibújt a szög a zsákból, hogy egy szájbak#rt pszichopata vagy, ha az a véleményed, hogy egy 3 éves gyerek tehet róla, hogy éhen hal, mert bűnben él és nem imádja a kedvenc mesebeli figurádat.
Az ilyen embereket, mint te normális helyeken bezárnák egy sötét zárkába, mert veszélyesek mindenkire.
á, a jó ismert ateista személyeskedés és ostobázás. A legerősebb érvetek. Ez számomra az észérvek kifogyását mutatja, valamint rejtegetnivalót, félnivalót. Pl: azért szidjátok Istent, mert nincs kedvetek az Ő igazsága szerint élni. Isten ismeri a szíveket, Őt nem lehet becsapni. Mutasd meg, hogy hol írtam, hogy a hároméves gyermek hitetlensége az ok! Ha feltűnt volna, felnőtt, értelmes, felelős emberekről beszéltem. Ki mondta hogy az Isten kárhoztatja a gyerekeket? Kérdezted volna meg inkább, hogy mi van a gyerekekkel, akik idő előtt meghalnak... Tehát te kented ezeket inkább a 3 éves gyerekre. De ez a fajta értelmetlen vita számomra már nem pálya, ezt Isten nem várja el tőlem és feladatba sem adta,pláne, hogy a védőügyvédje legyek Istennek. Viszont felszólított, hogy a parttalan vitákat kerüljem. Arra felszólított, hogy adjak bizonyosságot a reménységemről, ezt megteszem: Jézus meghalt a bűneimért és feltámadt a megigazulásomért, így én is Krisztus tagjának teste vagyok. Istenre kérek mindenkit, béküljetek meg Istennel, ahogy Ő megbékélt velünk Jézusban, Jézus által. Gyertek, vegyétek az örök életet ingyen.
Isten áldjon!
Aki nem anyáz, szívesen vitázom vele, amíg nem kezd el ostobázni, mert számomra nincs értelme a sárdobálásba belemenni. Természetesen tarthatsz kötöznivaló bolondnak,vagy aminek csak kívánod. Én nem fogok haragudni, mert sok bűnömet bocsájtotta meg Isten, miként haragudhatnék én bárkire is? Ugyanezt csináltam én is, mégis megbocsájtott Isten a Jézusban való hitem alapján, ezért csak dicsőíteni és imádni tudom az Istent, mennynek és földnek teremtőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!