Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! Ti mit gondoltok a...

Hívők! Ti mit gondoltok a homoszexualitásról?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok hívő, de érdekel hogy Ti mit gondoltok az egyneműek kapcsolatáról.

2015. júl. 31. 14:03
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
100%

jól összefoglalod a lényeget, + még sok esetben igen erős kisebbrendűségi komplexus van jelen ezekben az emberekben, tehát ennyivel kiegészíteném.

"Azért kérem szépen, mert ostobák az emberek. Mindig bántanak valakit aki más. Lehet irigységből, személyiségzavarból, önigazolásból, programozott agymosásból vagy valamilyen sérelem miatti általánosításból."

2015. júl. 31. 18:28
 32/60 anonim ***** válasza:
66%

Magyarul kedves szp72 azt akarod mondani, hogy a proféták indulatos egyszerű emberek voltak, akik össze-vissza tévedtek.

Vagy azt, hogy helyes volna megölnöm a szomszéd gyerekét, ha megöli az enyémet?

Mert ha az első, akkor lehet nem kellene a profétákra hallgatni.

Azt nem értem, hogy Isten miért nem jelenik meg a melegeknek, hogy megmondja nekik mi az igazság?

Vagy miért nem segít rajtuk, ha segítség kell nekik?

Vagy legalább ne küldjétek azokat a spamokat a neten, hogy Jézus ledobja a kötelet a lyukba. (persze erre megint az lesz a válasz, hogy a melegek annyira elvakultak, hogy észre sem veszik a segítséget. Vagy azt fogod mondani, hogy be kell ismerni, hogy bűnös, csak mert neked nem tetszik. Aztán ha nem működik, csak egy életreszóló próba).

2015. júl. 31. 18:33
 33/60 anonim ***** válasza:
71%
Köszönöm a kiegészítést.;)
2015. júl. 31. 18:35
 34/60 szp72 ***** válasza:
56%

"Magyarul kedves szp72 azt akarod mondani, hogy a proféták indulatos egyszerű emberek voltak, akik össze-vissza tévedtek."

Nem hatalmas Lucifer! Minden embernek a maga nyelvén és a maga szintjén kell beszélni. Abban a korban az emberek csak a "szemet-szemért" elv megtartására voltak képesek, az igazságosság elvére. Nagy haladás volt ez akkoriban, az ember hajlamos sokszorosan megbosszulni a sérelmeit.

"Vagy azt, hogy helyes volna megölnöm a szomszéd gyerekét, ha megöli az enyémet?"

A jézusi tanítás tükrében nem helyes, de meg lehet érteni, hogy a sérelem bosszúért kiált. Nem tudom nagy méltóságú Lucifer, hogy téged milyen sérelem ért már, de nem vagyok biztos, hogy hasonló esetben egyből a megbocsájtás szelleme lesz fő iránymutatód. A sátáni fajzatok különben sem híresek erről.

"Azt nem értem, hogy Isten miért nem jelenik meg a melegeknek, hogy megmondja nekik mi az igazság? Vagy miért nem segít rajtuk, ha segítség kell nekik?"

Hát fényességes Lucifer ez bizony nehéz kérdés. Szerintem szól, szerintem sokan érzik, hogy nem igazán tiszta és helyes az effajta vonzalom, talán sokan szabadulni is szeretnének. Meggyőződésem, hogy Isten segít, de kell hozzá hit az biztos. Isten sok betegséget meggyógyított már.

Én megértem azokat, akik nem bírják ki, de ettől ez a dolog nem válik széppé, nem válik igazzá.

2015. júl. 31. 19:36
 35/60 Ozmium42 ***** válasza:
82%
Ha Isten igazodott a zsidók aktuális korlátoltságához, elvárhatom azt, hogy az én korlátoltságomhoz is igazodni fog?
2015. júl. 31. 20:09
 36/60 szp72 ***** válasza:
56%

"Hidd el, hogy egy szerelmes meleg puszi keresztényibb, mint a hangosbemondóban mocskolódni a fenevad jeleiről."

Nézd! Lehet, hogy vannak idegesítő utcai evangelizátorok. Én például egyáltalán nem vagyok Krisnás, de inkább elviselek tíz Krisna menetet, mint egy meleg felvonulást.

Nem azt mondom, hogy semmiképp nem lehet elviselni az ölelkező homoszexuálisokat, de nem tartom helyesnek, nem tartom egészségesnek, nem tartom szépnek, nem tartom bájosnak, hanem épp ellenkezőleg undorítónak és betegesnek. Ha számít valamit a szavam, akkor inkább ne csinálják az utcán, de ha többség tényleg úgy akarja, én is kibírom.

2015. júl. 31. 20:11
 37/60 anonim ***** válasza:

Kibírni még a jobbik eset tényleg. (bár a szívedben te is undorító bűnözőnek tartod őket, akik halált érdemlnének a kénben).

"Nem tudom nagy méltóságú Lucifer, hogy téged milyen sérelem ért már, de nem vagyok biztos, hogy hasonló esetben egyből a megbocsájtás szelleme lesz fő iránymutatód. "

Én nem a bosszú és megbocsátás híve vagyok, hanem az igazsággé.

Ha valaki megölné a gyerekemet, azt ölném meg, aki megölte.

2015. júl. 31. 20:22
 38/60 anonim ***** válasza:
100%
De hogy okozzak neked egy kis sikerélményt, tegnap "sátáni" dolgot csináltam a telefonomon és tönkrement. Elkezdett a kép bezöldülni és annyi lett az LCD-nek.
2015. júl. 31. 20:28
 39/60 anonim ***** válasza:
61%

Napont az ilyen gondolkodás mód miatt van minden baj a Földön!

"Ha ő nekem, akkor én is neki!"

Ez a legprimitívebb emberi tulajdonság, a bosszúskodás.

Pápua Új-Guinea nem tud komolyabb fejlődést elérni. A lakosság nagy része törzsekben él. Ezek a törzsek között folyamatosak a háborúk és zavargások, mindenki bosszút akar álni a másik törzsön, de már maguk sem tudják miért. Egy valaki meghal, bosszúból megölik a tettest, majd amazok szintén megölik ennek a szüleit, erre összefognak és újból megölnek amonnan valakit és ez megy már evszázadok óta, csak jönnek a véres, széttört csontú betegek a kórházakba.

És ez mi miatt? A lex talio miatt.

Jézus is számtalanszor nem igazságos volt, hanem könyörületes.

Ajánlom neked a "Dan a világ ellen" című sorozatot, mely kigúnyolja az emberi bosszúskodást.

[link]

2015. júl. 31. 20:37
 40/60 anonim ***** válasza:
100%

Könyörület annak jár, aki megbánta a bűnét őszintén és jóvá is próbálja tenni. Szenved a tudat miatt.

Nem csak megjátsza, politikizáik stb...

Különben átadnánk a bűnösöknek a földet.

Vagy a bűnösök mennek vagy jók. Én a bűnösöket szívesebben látom holtan. És ebbe nem tartoznak bele a melegek. Ott vannak az emberkereskedők, gyilkosok, erőszakolók stb..

2015. júl. 31. 20:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!