Hívők! Ti mit gondoltok a homoszexualitásról?
Rasztás Dzsimi !
Na végre valamiben egyetértünk :) :) :)
Lucifer-666 !
"Ahhoz viszont nincs jogotok, hogy az utcán mást rágalmazzatok vagy szekáljatok, zsaroljatok. Nekik viszont van kézen fogva sétálni stb."
Így igaz,nincs jogunk,mindenki azt csinál amit akar,amihez kedve van,csak a saját meggyőződését ne erőltesse rá senkire.Se én,se ő.Egy meleg ember ugyanolyan értékes önmagában,mint egy hetero,mert EMBER!
S mint embernek,kijár a tisztelet,de a viselkedését,egy kereszténynek,vagy lelkésznek a biblia alapján kell megítélnie,és szeretettel kell megmutatni a szabadsághoz vezető utat.A keresztényeknek ezt még tanulniuk kell szerintem,mert sokszor nem szeretetből beszélnek,hanem bigott,vallásos stílusban.
Egyetértünk?
Lucifer-666-nak:
"Ahhoz viszont nincs jogotok, hogy az utcán mást rágalmazzatok vagy szekáljatok, zsaroljatok. Nekik viszont van kézen fogva sétálni stb."
Gondolom szerinted mindenkinek joga van például mindenhol hangosan zenét hallgatni, mindenhova büdösen beszállni, oda hugyozni vagy szarni ahová akar.
Nos minket zavar a homoszexuális megnyilvánulás, számunkra ez büdös és undorító. És azt hiszem jogunk van ezt szóvá tenni. Bár valószínűleg mivel változik a szag divat és egyre több ember találja a szart illatosnak, kénytelenek vagyunk a homoszexuális bűzt elviselni.
szp72, akkor tessék befejezni a harangozást, mert más embert idegesít. A temetőben meg nem akarok Istenről hallani, mindenkinek a magánügye a hit.
A gusztustalan keresztet meg vegyétek ki a nyakatokból, mert egy kivégző eszköz.
Ilyen marhaságokat én is tudok kitalálni.
Ezt meg nem én találtam ki:
"Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat."
De ahogy a Biblia is írja: "Áldott legyen, aki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!"
Roland G.
Igen, egyébként hetero vagyok, bár nem sokat számít.
Lucifer-666-nak.
Szerintem a mai zajban a harangozás fel se tűnik, nem hiszem, hogy bárkit is zavarna. De valószínűleg te, vagyis a sátáni Lucifer és követőid azon dolgoztok, hogy minél több embert idegesítsen minden, ami Istenre vagy a kereszténységre emlékeztet. Eljöhet az idő, amikor betiltják a harangot, a keresztet, a templomot, de szabad lesz a parkokban kutyákkal párzani.
"Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat."
De ahogy a Biblia is írja: "Áldott legyen, aki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!"
Az írásodra én is reagálnék ,ha nem baj.
Itt háborús helyzetekről van szó!Az lenne a helyes,ha hagyták volna magukat lemészároltatni?Különben is, a héber nyelv különbséget tesz az ölés és a gyilkosság között.Egy háborúban tűzharc során ha egy katona megöl egy ellenséges katonát,akkor ő nem gyilkos.Mindig vedd figyelembe azt,hogy mikor mondja ezeket Isten!Isten ennek alapján még az ószöv-ben sem buzdít gyilkosságra!
A tízparancsolatban is így szerepel a héber szöveg szerint:Ne kövess el gyilkosságot!(A ne ölj,nem pontos fordítás)Ebből adódik sok félreértés!
szp72, ha húsvétkor el lehetne engedni a börtönből egy tömeggyilkost (pl. abortuszos orvosokat ölt vagy hindu diákokat) te melyikre voksolnál?
Hidd el, hogy egy szerelmes meleg puszi keresztényibb, mint a hangosbemondóban mocskolódni a fenevad jeleiről.
Viszont a kutyás poénod jó vicc volt.
Nem tudom miért nem tudják párán elmondani a véleményüket gyüleltkeltés, indulat, kárhoztatás, lenézés stb... nélkül.
Lehet, hogy te azt hiszed, hogy keresztény világban élünk és csak tűrjük a többieket, akik halált érdemlnének, de nagyon nem így van.
Kedves Roland G. !
Egy páncélos csecsemő aztán rohadt veszélyes és bűnös lehet. (persze a szülei nem voltak keresztények, ezért csak fattyú lehet).
Megértem, hogy háború volt. Én is így látom, hogy Isten a bűnös emberek ellen küldött.
De valahogy ma nem jelentkezik csak lapít.
Hiszékenységet kíván talán?
"Áldott legyen, aki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!"
Tudod Lucifer az Ószövetségben a szemet-szemért elv volt az irányadó. Ez az idézet a 137. zsoltárból való:
"Bábel leánya, te pusztító, áldott, aki megfizeti neked, ami gonoszságot velünk tettél! Áldott, aki megragadja gyermekeidet és szétzúzza őket a sziklán!
Igen, a babiloni hódítók pontosan ezt tették a zsidók gyerekeivel, ezért kívánja a zsidó zsoltáros ugyanezt nekik is.
Jézus azonban tökéletesítette az ószövetségi törvényt:
"Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért! Így lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra is, gonoszokra is, esőt ad igazaknak is, bűnösöknek is. Ha csupán azokat szeretitek, akik szeretnek benneteket, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is? S ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi különöset tesztek? Nem így tesznek a pogányok is? Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!" (Mt 5,43-48)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!