Keresztények, mit gondoltok Ferenc pápáról és az úgymond radikális kijelentéseiről?
Nehogy azt hidd, hogy ezt ő találta ki.
A keresztény egyház NAGYON GONDOS mérlegelés után megpróbálja megtalálni az egyensúlyt: hogy lehetőleg még a legbutább fundamentalista hívei se hagyják el - de azért az értelmes emberek se nézzenek rá nagyon szánakozva.
A cél a hívek számának a maximalizálása!
Amúgy én is egyetértek vele, hogy ideje fejlődni. Különben eltűnnének - de előtte még jó sok kárt okoznának.
Így is - de talán kevesebbet.
Én katolikus vagyok, de őszintén szólva fogalmam sincs, hogy melyek a radikális kijelentései. Számomra természetes, amit eddig mondott, vagy legalábbis, amit belőle hallottam.
Mégis melyek ezek?
A mostani pápa erősen elkötelezett a szegénység leküzdésében és ebben konkrét javaslatai is vannak. Erősen elkötelezett a világ igazságosabbá tételében, például egyes államok, vagy konkrét csoportok agresszív viselkedését többször szóvá tette, ellenük fellépést sürgetett. A mostani pápa a világ népeinek egyensúlyára törekszik vallásra tekintet nélkül. A mostani pápa igazi világpolgár a szó legnemesebb értelmében. A világ jobbulását akarja és nemcsak szóban.
A korábbi pápákról ezek egyenként sem nagyon mondhatók el, nemhogy összességében. Azért meg kell említeni, hogy Karol Wojtyla volt az első hosszú idő után, aki a népek és vallások párbeszédét kezdte szorgalmazni. Bizonyos értelemben Ferenc ennek határozottabb folytatója. Természetesen a szerepkörének megfelelő stílusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!