Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a szcientológia és melyek...

Mi a szcientológia és melyek a főbb tanai? Kik a tagjai? Miért támadják őket?

Figyelt kérdés
Nem vitázni akarok hanem átlátni a dolgokat, így aki szélsőséges dolgokat akar írni neki se kezdjen! Neten én is próbáltam utána nézni, de elég érdekes dolgokat írnak és nem tudom mi igaz mi sem, sokan támadják őket annyit látok. Ha ismertek valami könyvet a témában azt még szívesebben fogadom, mert szeretek könyvekben utánajárni mindennek, csak a rengeteg közül nem tudom mi a jó!

2015. júl. 14. 18:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
59%

Nem, az a cikk azt mondja meg, hogy mért nem lehet veled normális beszélgetést folytatni.

"Bocsi nem is tudtam, hogy abban hiszek, hogy belemásznak idegen szellemek az emberbe születésekor"

Ezzel nem cáfolsz meg semmit, mint ahogy eddig nem is cáfoltál meg semmit. Az ugyanis nem elég, hogy elutasítasz egy állítást, hanem meg is kell indokolni. Alternatívát kell adni. Ha tagadod, hogy "tetánok" másznak bele a szci-k szerint az emberbe születésükkor, akkor magyarázd el, hogy mi történik valójában. Ez az, amire eddig se te, se senki más szci nem volt képes itt. Elmagyarázni, hogy valójában mit csináltok. Ha valaki kérdést ír ki a szci-ről, akkor nem azt kell mondani, hogy menj be egy szci központba és kérdezd meg...Az nem segítség. Olyan mintha valaki megkérdezné, hogy milyen hosszú a kínai Nagy Fal, te meg azt mondanád, hogy menj és mérd le. Tudhatnád, hogy nem akarja, azért kérdezi meg itt.

Ráadásul már többször szándékos hazugságon kaptunk, pl: amikor azt állítottad, hogy te nem fizetsz semmit, aztán kiderült, hogy ott dolgozol.Tehát a munkáddal fizetsz...

Azt viszont nem mondhatod, hogy én hazudozom itt össze-vissza. Egy dologban, az orvosláshoz/gyógyszerekhez kapcsolódó viszonyotoknál írtam le téves dolgokat, de annak utánaolvastam, és utána beismertem. Máshol nem tudtál megcáfolni sehol, csak elutasítani az állításaim, ami ugye nem elég.

"sok millió Szcientológusnak, vagy annak a legfeljebb pár ezer kritikusnak"

Érdekes, nekem úgy tűnik, hogy a kritikusok vannak többen. Itt az oldalon legalábbis egyedül vagy sok ellen. Mért nincs egyetlen másik szci, aki válaszolni tudna ezen az oldalon? A világban pedig van pár millió szci, és sok milliárd keresztény, muszlim, hindu, stb. Szerinted egy fanatikus muszlim bármit is elhinne neked? Nem.

Amúgy, ha megnézed, te 11-12, míg én 74%-ban adok hasznos választ. Ez valószínűleg azért van, mert én tényleg adok hasznos válaszokat az embereknek, a legkülönfélébb kategóriákban. Tehát segítek nekik, így a te logikád alapján jóindulatú vagyok. Ezzel ellentétben te valószínűleg csak a szci kérdésekre adsz választ, és ott szapulsz mindenkit, aki nem ért veled egyet, nem segítesz. Nem mellesleg ilyen nevetséges vitákba keveredsz. Így a saját logikád szerint te rosszindulatú vagy. Tudod, itt nem az a cél, hogy minél rosszabb statisztikád legyen. Vagy a szci-n kívül jól jön egy kis változatosság?

Tudod, a legnagyobb baj az, hogy te most azt hiszed, hogy utállak az egyész szci-vel együtt, és hogy a szci ellensége vagyok... Pedig ez nem így van. Csak sajnállak téged és a sok szerencsétlent akikkel elhitetitek mindezt.

Úgy voltam vele, hogy még akár több napon keresztül folytatom ezt a vitát, ha nem bírtál volna leállni. De nem fogom. Nem fogom, mégpedig azért, mert te agymosott vagy. Akár elismered, akár nem. Agymosottakkal pedig nem lehet vitatkozni. Olyan, mintha egy őrülttel folytatott vitát próbálnék meg észérvekkel megnyerni. Ezen kívül nekem nincs annyi időm, mint neked, hogy ilyen ostobaságokra vesztegessem. Van jobb, és fontosabb dolgom, amire koncentrálnom kell a nyár folyamán.

Ha válaszolni fogsz, akkor azt elolvasom, hátha valami csoda folytán érdemi választ fogsz adni a rengeteg, általad ezidáig megválaszolatlan kérdésre.

De én önuralmat fogok gyakorolni, és nem fogok még egyszer itt válaszolni. Kérlek az én kérdésemnél se zaklass többet, mivel ott megint eltértél a tárgytól, jelentettelek, ahogy már jó előre figyelmeztettelek, majd lesz ami lesz.

Remélem azért majd egyszer megjön az eszed. Isten áldjon!

2015. júl. 17. 22:36
 52/64 A kérdező kommentje:
Micsoda kis vita robbant ki az elmúlt néhány napban...Most így lezárásként akkor leírom mit is gondolok. Ez az én véleményem senkit nem akarok megbántani! Az elmúlt napokban a Dianetika c. könyvet olvastam, de nem sokat bírtam, kb. 60 oldalt, bizony nagyon elhivatottnak kell lenni, hogy valaki végigolvassa ezt a 600 oldalt, belőlem ez hiányzott. Egyetlen dolgot emelnék ki, méghozzá az elején van egy mondat miszerint a dianetika segít megoldani az endokrinológiai problémákat valamint hasznát vehetjük a citológiában is. Ezekhez valami konyítok jómagam is és tudom, hogy a hormonális szabályozás működésének labor vizsgálata mekkora problémát jelentett néhány évtizede. Manapság a hormonokat tumormarkereket stb. immunanalitikai automatákon mérjük, egyre kisebb koncentrációk kimutatására vagyunk képesek, nőtt a szenzitivitás. Több hormon vizsgálata esetén következtethetünk bizonyos betegségekre, ez segít az endokrinológiai problémák megoldásában, betegségek felderítésében, nem a dianetika. Ez csak egy kiragadott dolog. A másik Xenu története... Nem tudom ezt miként kezelik a szcientológusok, de ilyen hülyeséget már rég olvastam, nagyon mókás. Az HBO filmje nagyszerű és megtudtam, hogy egy komoly interjúköteten alapul ami magyarul nem jelent meg de tuti beszerzem. Ott mondja el az egyik szereplő, hogy OTIII szintre jutott, aztán kapott egy levelet amiben benne volt Xenu története, a véleményét nem részletezném, meg lehet nézni a filmben, vicc az egész :D Ma visszamentem a könyvtárba, mondom ezt a Dianetikát nem szeretném itthon látni nagyon távol áll tőlem, aztán a könyvtárosnak elé dobtam kijelentve, hogy botrány. Azt mondta ne is mondjam, minden hónapban kapnak szcientológiás kiadványokat, szuper jó nyomdai minőségben első osztályú kötéssel a legutóbb pl. egy albumot, Hubbardról vannak benne képek, hol kalapban, kalap nélkül, hajón stb. Nem igazán kölcsönzik ezeket azt mondta, a 90 évek elején mikor újabb volt Magyarországon sokan kivették. Elgondolkodtató, hogy ilyen drága igényes kötetek helyett nem érné-e meg populárisabb könyvekre pénzt adni, a szcientológusoknak vagy azokat terjeszteni! Ez utóbbi az én véleményem. Nem megbántani akartam senkit, de ez annyira távol áll tőlem, hogy hihetetlen. Persze tudom, hogy mondhatjuk bezzeg a kereszténység ott aztán minden megtörténhetett, nem ezt állítom, de ott mindig a mögöttes tartalom számít ami érdekesen van tálalva, ha hittanra jár az ember ezt megtudja na de itt kapunk egy történetet magyarázat nélkül. Ha szcientológus közösségbe járnék lehet kapnék magyarázatot, de nincs rá több 100 ezrem.Az e-méterhez is írok egy választ ami eszembe jutott... Köszönöm a beérkező válaszokat ami érdekelt arra választ kaptam, nincs szükség további magyarázatra illetve győzködésre. Sajnos ezt nem tudom támogatni sem elismerni, nyíltan soha senkinek nem fogom szidni őket, de ha azt hallom, egy barátomtól vagy családtagomtól, hogy jaj de jó meg érdekes akkor bizony mindent meg fogok tenni, hogy ne kerüljön kapcsolatba a gyülekezettel. Lehet engem leszólni, de így érzem helyesnek, persze minden tiszteletem a tagoké és kitartást a "vallásuk" gyakorlásához!
2015. júl. 18. 21:39
 53/64 Varga Zord ***** válasza:
20%

A kérdezőnek: végigolvastam ezt a nem túl színvonalas vitát. Névtelen kötekedők, egy Rasztás Dzsimi nevű paranoid és Egy T. Zoltán nevű egyértelműen Szcientológus figura. Aztán elolvastam a te végkövetkeztetésedet. Gratulálok hozzá!

Jobban elhitted a névtelen és a paranoid válaszait.

Megkérnélek, hogy nehogy besétálj egy Szcientológia egyházba. Se neked se az ott dolgozó Szcientológusoknak nem lenne haszna belőle.

A szakmádban biztos jó lehetsz, de összehasonlítani két műszert amiből az egyik a test funkcióit méri, a másik pedig az elme funkcióit, nem utal túl sok képességre a tudományok témájában. Maradj a szakmádban! Abban sikeres lehetsz.

2015. okt. 10. 13:30
 54/64 anonim ***** válasza:
44%

zord cipész:

Ebből is látszik, hogy még névtelen, és "paranoid" emberek is meggyőzőbbek egy szcientolúgosnál. De az is lehet, hogy csak a tényekre támaszkodó érveik voltak meggyőzőbbek a szci-s figura légbőlkapott, könnyedén cáfolható és hazug állításainál.

Nem kéne beszólogatni a kérdezőnek, mert:

1: Úgy döntött, ahogy minden ésszerúen gondolkodó ember, tehát nem agymosott szci-s döntött volna,

2:Ezt írta: "Köszönöm a beérkező válaszokat ami érdekelt arra választ kaptam, nincs szükség további magyarázatra illetve győzködésre."

Szóval semmi szükség itt újra elindítani egy 40 oldalas vitát, a végeredmény valószínűleg nem fog változni...

Pusszantom xenut... :*

2015. okt. 16. 12:52
 55/64 Varga Zord ***** válasza:
Hú aztán te jól odamondtad haver! Isten ments(vagy ahogy te fogalmaznál Xenu ments :D) attól, hogy vitázzak bárkivel is. Nem is neked írtam a hozzászólást. Nem akartalak felzaklatni itt a nagy névtelenségedben. Vitázzon veled a hóhér, hogy akasszon vagy lefejezzen. A végén még valami bajod lesz és azt is a Szcientológiára fogod. :D
2015. okt. 16. 20:04
 56/64 anonim ***** válasza:
38%

Nyugi, nem zaklattál fel:) Tipikus szcientomókusos dumákkal nem lehet...Am xenu nem Isten, nem tudom miért fogalmaznék úgy?! Ha nem vagy tisztában xenuról, akkor talán haladj szorgosan a létrán, majd at OT tökömtudja melyik szinten elmondják...aztán meg azt is, hogy az egész egy átverés...

Amúgy vicces, hogy te és T.Zoltán is azon akadékoskodtok, hogy valaki név nélkül ír, mert a te neved aztán nagyon ott van...Zord...seems legit!

Na de én tisztelem annyira a kérdezőt, hogy nem offolok ide többet...te meg menj a falhoz, vagy bánom is én...

2015. okt. 16. 23:46
 57/64 anonim ***** válasza:
49%

Itt van miben hisznek a szcientológusok:

[link]

Az előzőhöz még hozzáfűzném, hogy ezt a hatalmas titkot az OT III szinten osztják meg.

Aki szerint ez csak egy paranoid kamu, az előbb nézze meg ezeket:

[link]

[link]

2015. okt. 16. 23:58
 58/64 anonim ***** válasza:
59%

Az első linket elrontottam, bocsi (az előbb írt válaszomból maradt meg).

Tehát itt van a szcientológusok hitrendszere:

[link]

2015. okt. 17. 00:00
 59/64 Varga Zord ***** válasza:
Aha, persze! Nem írsz ide többet. Látom ám! :D
2015. okt. 17. 11:12
 60/64 anonim ***** válasza:

Heh, még te akarod úgy feltüntetni, hogy én használok két accountot? Amikor te buktál le Varga Zord alias T.Zoltán?

Ebből is látszik, hogy a szcientológia egy hazug dolog.

Ebben a vitában ismerted el zolika, hogy hazug vagy: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2015. nov. 9. 23:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!