Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a szcientológia és melyek...

Mi a szcientológia és melyek a főbb tanai? Kik a tagjai? Miért támadják őket?

Figyelt kérdés
Nem vitázni akarok hanem átlátni a dolgokat, így aki szélsőséges dolgokat akar írni neki se kezdjen! Neten én is próbáltam utána nézni, de elég érdekes dolgokat írnak és nem tudom mi igaz mi sem, sokan támadják őket annyit látok. Ha ismertek valami könyvet a témában azt még szívesebben fogadom, mert szeretek könyvekben utánajárni mindennek, csak a rengeteg közül nem tudom mi a jó!

2015. júl. 14. 18:22
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 T. Zoltán ***** válasza:
33%

Kedves Névtelen!

Mint írtam már jó pár kommentemben, az összes Szcientológia szervezet ajtaja nyitva van mindenki elött. Bárki bemehet bár melyikbe feltenni a kérdéseit. Itt is szívesen válaszolok a kérdésekre, ha olyan valaki teszi fel, aki ha kap egy választ azt nem úgy kezeli, hogy egy agymosott ember válaszol neki és nem azzal a szándékkal kommentel ide, hogy bosszantson. Leírtam ennél a kérdésnél már, hogy azért van rossz véleménye az emberek egy részének a Szcientológiáról, mert jobban elfogadják igaznak a negatív dolgokat, mint a pozitívat. Ez nem csak a Szcientológiára igaz.

Az olyan típusú emberek mint te, pedig nagyon lelkesen és szívesen adják tovább a negatív híreket. Ha normális embertől kapok kérdést, vagy élőben jön oda hozzám valaki kérdezni annak szívesen válaszolok, de névtelenül és saját bevallása szerint bosszantási céllal kommentelgető embernek inkább nem adok normális választ. Nem őszinte érdeklődés vezérel csak a kötekedés.

2015. júl. 17. 07:06
 42/64 anonim ***** válasza:
62%

Tudod mit! Nyugodtan hidd, hogy én rosszindulatú vagyok, és hogy nem érdekel igazán az eszköz működése. Biztos igaz lesz attól hogy annak gondolod...

Pedig bizonyíthattál volna, de mint az előző videóban is látszik, aki védi a szcientológiát, az nem tud egyenes válaszokat adni. Viszont, ahogy te is írtad, én egyenesen megmondom mit akarok. Ez a különbség az őszinte, és a hazug ember között. Az őszintének nincs szüksége köntörfalazásra, nyugodtan elmondhat bárkinek bármit, míg a hazug - ahogy a videóban is látszik - először gondolkodik egy percet, majd elkezd teljesen másról beszélni...

2015. júl. 17. 10:20
 43/64 T. Zoltán ***** válasza:
45%

Kedves Névtelen!

Miért is kellene neked bebizonyítanom bármit is? Aki meg akar tudni valamit a Szcientológiáról az besétál egy szervezetbe, vagy kiveszi egy könyvtárból valamelyik könyvet. A Szcientológiának nem kell bizonyítania, hisz több millióan használják a világon sikerrel.

Több nagy vállalat is, mint pl. a Coca Cola, a Walt Disney, IBM, stb.

A te felvetéseid közül a legtöbbről kiderült, hogy hazugság, de egyiket sem hoztad fel újra, hanem újabb és újabb dolgokkal jössz, amiket ráadásul innen onnan szedsz össze az internetről, még csak nem is saját kútfőből. Ezek után meg van képed azt mondani, hogy nekem kellene bizonyítanom valamit. Nos gratulálok!

2015. júl. 17. 13:38
 44/64 anonim ***** válasza:
64%

Én a coca-cola-val nem dicsekednék...

Egy egészségtelen méreg, még a fűtől is sokkal klárosabb.

Azért lett kitalálva, hogy az emberek megbetegedjenek tőle és vásárolják a gyógyszereket.

Több betegség is ennek a méregnek a számlájára írható (cukorbetegség, bélrák, vesekő, májrák stb.)

[link]

[link]

2015. júl. 17. 13:44
 45/64 anonim ***** válasza:
49%

Amúgy Zoli:

[link]

2015. júl. 17. 13:45
 46/64 anonim ***** válasza:
59%

Egy állításomról derült ki, hogy nem fedi a teljes igazságot, ez pedig az orvoslással kapcsolatos. Bár tény, hogy a szcientológusok nem szeretik a gyógyszereket, aki gyógyszeres kezelés alatt áll, az nem fejlődhet szerintük, nem kap auditálást...

Lássuk te mit nem hoztál fel újra, vagy mik azok amiket figyelmen kívül hagytál/letagadtál:

1.Szintek(Bridge)

2.Tetánok, szellemek

3.E-méter működése

4.Fizetés a "hídon" való feljebbjutáshoz

5.A kérdező 21-es számú hozzászólásában említett dokufilm

6.Különösen annak a filmnek általam is említett 37:30 tól 45:00 ig tartó része.

7. Operatív tetánok

7+1.A zabszem a szebbik feledben (Ott van? Mert szerintem igaz hogy ott van, tehát ott kell lennie. Mondjuk én nem vagyok szci, lehet ezért nem működik? Pedig olyan jó ötlet volt:P)

A +1-estől eltekintve ezek a szci legfontosabb részei, amiről te vagy hallgatsz, vagy letagadod. Na, ha ezt az etika tiszted megtudja! Lesz nemulass:)

Azt írtad nincs önkritikám. Pedig van. És tudod mi a legnagyobb "hibám": rettenetesen makacs vagyok. Tehát ha te továbbra is akarsz vitatkozni, felhozni ugyanazokat az érveket, akkor rajta. Nekem mindig lesznek új érveim, ilyen a kreatív, szabadon gondolkodó ember. Ám ha te is jobb belátásra térsz, úgy a továbbiakban én sem kívánom folytatni ezt a vitát. Ezt a kérdést nem erre írták ki, és a kérdező szerintem már bőven elég infót kapott az eredeti kérdéséhez kapcsolódóan.

2015. júl. 17. 15:09
 47/64 T. Zoltán ***** válasza:
45%

Kedves Névtelen!

A folyton kritikával előrukkoló ember nem kreatív, hanem romboló. A kreatív ember épít és javít dolgokat, nem rombol és kritizál. De mindegy is.

Az idegen szellemek valakiben témát te hoztad fel. Mondtam, hogy ilyen nincs. Nem kérdeztél róla többet.

Leírtam, hogy hogyan tudsz ingyenesen fejlődni. A szintekről én kérdeztelek, hogy milyen szintekre gondolsz.

Az E-Méter működését majd a másik kérdésednél megvitatjuk.

Én magam nem fizettem még a hídon való feljebb jutáshoz, mégis feljebb jutottam. Munkatársnak kell hozzá lenni. Ilyen egyszerű.

Az HBO dokumentumfilmjére megoszthatok itt egy linket. Bár tudom most előre, hogy propagandafilmnek fogod nevezni. De legyen.

[link]

Na persze. Mitől is lenne zabszem a fenekemben? Nem neked válaszolgatok itt, bármennyire is szeretnéd. Téged nem lehet meggyőzni és nem is akarlak. A többieknek írok ide akik vannak olyan épelméjűek, és nem gyávák ahhoz, hogy a saját szemükkel győződjenek meg az igazságról.

Az Etikatisztem mi? Nem lehet, hogy én vagyok az Etika tiszt?

2015. júl. 17. 16:19
 48/64 anonim ***** válasza:
72%
2015. júl. 17. 16:20
 49/64 anonim ***** válasza:
49%

1. A folyton ugyanazt szajkózó ember a nem kreatív.

2. Folyton újat írni (kritika, esszé, stb.) bizony kreativitást igényel.

3. Propagandafilmet mindig is mind a két oldalon gyártottak. Ám a tied a kastélyról beszél leginkább, az idegen szellemekről valakikben, na arról aztán hallgat. Pedig a filmben igenis elhangzik, hogy a szci-k szerint idegen szellemek másznak be az emberekbe születéskor.

4. Munkatárs vagy? Akkor bizony fizettél. Időt és energiát. Munkát. Lehet, hogy sokkal többet mint mások.

5. Az e-méter működését a másikban elég sokan leírták. Világos mint a nap. A válasz: egyszerű alkalmazott fizika.

6. Mitől lenne ott a zabszem? Mert én igaznak gondolom. Ezt mondja a szci. De én nem hiszem ezt, tehát ne félj, ne keresd.

7. Elolvashatnád a 48-adikban a linken szereplő szöveget. Nekem nincs rá energiám hogy alkalmazzam rajtad. Kezdj el gondolkodni...

8. Etikatiszt lennél? Szegény...jobbulást!

9. Mondom, én tudom ezt folytatni amíg meg nem unom. Hát nem veszed észre, hogy tételesen cáfolok rád mindig, erre képes vagy ugyanazt szajkózni? És még ti gondolkodtok szabadon...

2015. júl. 17. 18:59
 50/64 T. Zoltán ***** válasza:
45%

Ja, hogy egy cikk mondja meg, hogy én miben hiszek. Bocsi nem is tudtam, hogy abban hiszek, hogy belemásznak idegen szellemek az emberbe születésekor. :D

Most már legalább tudom, hogy miben kellene hinnem. Nagyszerű.

Írogathatsz itt bármit amit innen onnan összeszedtél az interneten, és hívhatod kreativitásnak. Én élvezem megcáfolni a különböző negatív hülyeségeket amit itt leírsz. Időm is engedi és jókat nevetek rajta, hogy milyen marhaságokat beveszel és még igaznak is gondolsz.

Az idő majd úgyis eldönti, hogy kinek volt igaza. Annak a sok millió Szcientológusnak, vagy annak a legfeljebb pár ezer kritikusnak, akiknek nagy része még egy Szcientológia szervezet közelében sem járt.

Meglátjuk. :)

2015. júl. 17. 19:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!