Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a szcientológia és melyek...

Mi a szcientológia és melyek a főbb tanai? Kik a tagjai? Miért támadják őket?

Figyelt kérdés
Nem vitázni akarok hanem átlátni a dolgokat, így aki szélsőséges dolgokat akar írni neki se kezdjen! Neten én is próbáltam utána nézni, de elég érdekes dolgokat írnak és nem tudom mi igaz mi sem, sokan támadják őket annyit látok. Ha ismertek valami könyvet a témában azt még szívesebben fogadom, mert szeretek könyvekben utánajárni mindennek, csak a rengeteg közül nem tudom mi a jó!

2015. júl. 14. 18:22
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 A kérdező kommentje:
Az orvostudományt értelmetlen idekeverni szerintem ég és föld a kettő. Amúgy én is úgy döntöttem, hogy a természet és orvostudományokban hiszek elsődlegesen, szóval szcientológus vagyok mert azt fogadom el igaznak amit ezeken a területeken megjelenő tudományos publikációk tartalmaznak. Mindenkinek ment a zöld jelzés, köszönöm a válaszokat!
2015. júl. 16. 15:34
 32/64 anonim ***** válasza:
66%
Az MR-t csak azért kevertem ide, hogy mutassak T.Zoltánnak egy tudományos szöveget, hogy kb ilyent vártam volna el az "e-méterről" is. Először a belső égésű motorokról akartam hasonlót linkelni, de rájöttem, hogy az orvosi téma jobban bosszanthatja:) Ugyanis a szcientológusok nem hisznek az orvoslásban, ahogy azt Rasztás Dzsimi első hozzászólásában levő egyik linken található szöveg is bizonyítja. Tehát pl ha te szedsz gyógyszereket amikor beteg vagy, akkor nem lehetsz szcientológus, bocsi. Ők pont hogy nem hiszik el azokat amik az orvostudományi publikációkban vannak.
2015. júl. 16. 16:12
 33/64 A kérdező kommentje:
Hát akkor nincs miről beszélni! Én laboratóriumban dolgozok, és kutatások is vannak orvostanhallgatókkal. Szóval bár jómagam nem vagyok orvos egyszer azzá szeretnék válni, szeretem ezt csinálni!
2015. júl. 16. 16:22
 34/64 anonim ***** válasza:
53%

Sok sikert! Láttam már a kérdésből, meg közben a hozzászólásaidból, hogy valami normálisabb figura lehetsz. Amúgy amikor én először hallottam a szcientológiáról, utána én is sokat utánaolvastam, meg ugye ismerősöm is személyesen elmesélte mi történt a bátyjával, tehát eléggé ki vagyok képezve belőle:) Ahol tudok, mindig kimondom, hogy a király meztelen.

(A szcientológusok legnagyobb bosszúságára...)

2015. júl. 16. 16:39
 35/64 T. Zoltán ***** válasza:
32%

Kedves Névtelen!

Olyan tudományos leírást nem tudok adni, ami azt írja le, hogy hogyan tudod meg, hogy hol van benned egy idegen szellem, mert nem hiszem, hogy bárkiben lenne idegen szellem. Nem is hallottam még ekkora sületlenséget.

Elfogadom a modern orvostudományt, ahogy minden Szcientológus elfogadja a modern orvostudományt, sőt van orvos aki Szcientológus és közben ugyan úgy praktizál.

Vehetjük személyeskedésnek amit Rasztás Dzsimiről írtam. Viszont tényként csak azt írtam le amit ő írt, a többi csak feltételes mód, amit azért írtam le, mert aki fenyegetést lát mindenhol, megfigyelésről gondolkodik, annak tényleg rettegés lehet az élete, ha tényleges az a fenyegetés ha képzelt.

Segítségnek én azt hívom, ha valaki segít megoldani egy problémáját másnak. Ha csak lebeszélek valakit valamiről, de nem adok neki helyette más megoldást, az csak manipulálás. Hívhatod nyugodtan segítségnek. A rosszindulatú ember egyik jellemvonása, hogy nem ismeri el, hogy bárkinek is ártott volna és nincs önkritikája, ezért nem várom el, hogy beismerd azt, hogy rossz szándékaid vannak.

Fogadd el igaznak, hogy félek tőled. A te igazad lesz, nem az enyém.

Jól kiképezhetted magad a Szcientológiából.

Megtudni, hogy hol van benned idegen szellem? Nem fogadják el a modern orvostudományt? Honnan vetted ezeket a sületlenségeket? Nem mostál össze véletlenül egy pár vallást így lazán általánosítva? Bár az idegen szellem valakiben, az nem tudom melyik vallás tanai közé tartozik, de hát na.

2015. júl. 16. 19:26
 36/64 T. Zoltán ***** válasza:
29%

Kedves Kérdező!

Sok sikert kívánok neked az orvosi pályához. Tényleg messze értelmesebbnek tűnsz itt néhány hozzászólótól. Valószínű, hogy ha egyszer testi bajom lenne felkeresnélek, mert elég alaposnak tűnsz. Az, hogy a Szcientológiáról elfogadsz néhány hamis adatot, az nem sokat változtat a tényen, hogy alapos vagy. Nem Szcientológus akarsz lenni, hanem orvos, ezért nincs ezzel baj. Ettől függetlenül jó orvos válhat belőled.

2015. júl. 16. 19:28
 37/64 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem fogadok el semmit nyugtáztam a válaszokat magamban, nyilván ennek utána kell olvasni attól függetlenül, hogy mennyire kívánom használni a későbbiekben a szerzett ismereteket. A felszínt kapargattuk ebben a néhány kommentben csupán. Egy érdekes területet ismertem meg, sokan támadják és ellenzik, van aki szereti és "műveli". Alapvetően nincs ezzel probléma mindenki azt szeret és csinál amit akar. Ha nagyon kitartó nem fogják könnyen befolyásolni és kitud állni az elvei mellett, ez mindenre vonatkozik nem csak szcientológiára. Továbbá köszönöm a bizalmat Zoltán, hogy hozzám fordulnál, de labororvos szeretnék lenni és ő közvetlenül nem találkozik betegekkel. Szép estét mindenkinek!
2015. júl. 16. 20:10
 38/64 anonim ***** válasza:

[link]

37:30-tól 45:00-ig

Itt vannak az állítólagos szintek és a szellemek, amiket te olyan szívesen letagadsz:) Nem azért, de sci-fi-nek még jó is lenne, na de vallásnak? Várjunk csak! Hisz ő sci-fi író volt...

"Olyan tudományos leírást nem tudok adni, ami azt írja le, hogy hogyan tudod meg, hogy hol van benned egy idegen szellem..."

Nem is ilyent kértem, hanem egy olyant, ami azt magyarázza el, hogy hogyan működik az "e-méter". Már elég sok hozzászólást írtál mióta ezt először kérdeztem, de eddig vagy figyelembe se vetted, vagy kitérő választ adtál.

Amúgy meg én nem minősítettelek téged se jó-, se rosszindulatúnak, kérlek te se minősíts engem!

2015. júl. 16. 21:49
 39/64 T. Zoltán ***** válasza:
45%

Kedves Névtelen!

Aki agymosottnak nevez és leértékeli több millió ember vallását, ezzel azokat az embereket is, az az én nézőpontomból nem lehet jóindulatú. Föleg úgy, hogy az említett vallásról nem sokat tud.

Az E-Méter leírását olvastad. Áltudományosnak nevezed, majd sületlenségeket írsz hozzá. Aztán szemrebbenés nélkül leírsz ide egy légbőlkapott hazugságot, hogy a Szcientológusok nem hisznek a modern orvoslásban és, hogy nem mennének orvoshoz ha testi bajuk van. Miért is kellene azt gondolnom, hogy nem vagy rosszindulatú? Miért is írnék neked többet az E-Méterröl? Vagy leértékelnéd amit leírok és szintén áltudományosnak neveznéd, majd hozzáírnál valamit, amivel csak bosszantani akarsz, vagy visszaélnél vele. Bárki besétálhat egy Szcientológia szervezetbe és tanulhat róla. Még a használatát is megtanulja. A tudást viszont ki kell érdemelni. Egyenesen leírtad a szándékodat. Csak azért írsz ide kommenteket, hogy a Szcientológusokat bosszantsd és idegesítsd. Miért is adnék neked bármilyen adatot?

2015. júl. 16. 23:26
 40/64 anonim ***** válasza:
49%

Mért is írnál az "e-méter"-ről? Például bizonyíthatnád, hogy van bármiféle tudományos alapja. Én például tényleg szeretném tudni, mert ilyen szerkezettel még nem találkoztam. Na de ha te nem vagy képes válaszolni szcientológusként, majd kiírom egy új kérdésbe a tudományok kategóriába, de lehet hogy a vallásba is. Majd ott folytatjuk ezt a nevetséges vitát.

Nem gondolod, hogy pl a te hozzáállásod miatt is támadják olyan sokan a szcientológiát? Nem adtok mi semmilyen érdemleges információt ha valaki kérdez... Aztán meg persze, hogy megy a feltételezgetés hogy mégis mi folyik ott. Csak ugye nem alaptalanul...

[link]

2015. júl. 17. 01:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!