Mi a szcientológia és melyek a főbb tanai? Kik a tagjai? Miért támadják őket?
Kedves Rasztás Dzsimi!
Ha igaz amit írsz, hogy fizetett kommentelő vagyok, akkor az is igaz, hogy te adsz nekem munkát és ezzel pénzt a sok sületlenséggel amit ide leírsz. Megköszönném ha így lenne.
A másik névtelen válaszolótól csak annyi kérdeznék, hogy ha az ismerőse eltűnt és nem írhat emailt, akkor honnan tudod, hogy nem megtiltották neki?
3 csoport van. Az első sosem volt tagja az "Egyháznak". A második tagja az "Egyháznak", a harmadik pedig tagja volt az "Egyháznak", de sikerült kiszállni belőle. Egyedül a harmadik csoport tagjai tudnak hiteles, objektív képet adni a berkeken belüli valóságról. Ezek, már amelyik beszélni mer, állandó molesztálásokról, megfélemlítésekről számolnak be, még ha rendkívül kifinomult pszichológiai taktikákat emlegetnek is, olyanokat, amik semmilyen hatással nem lehetnek kívülállókra (talán pre-programozás híján?), de a volt tagokra nagyon is mélyen és érzékenyen hatnak ezek a machinációk. Ha ezek a molesztálások csak képzelgések, akkor vajon mitől "kattan be" minden volt szcientológus távozása után, ha pedig nem képzelgések, akkor kizárásos alapon csak tények lehetnek. És ezek a beszámolók azonosak a Fülöp-szigetektől Dél-Afrikán át a világon mindenütt. Erre vajon milyen választ tudna adni a tisztelt "Egyház"?
Úgyhogy azok a szánalmas ciántológus videók amiket belinkeltél, csak mégjobban és mégerősebben bizonyították a film hitelességét.
Miután beléjük néztem jobban megerősödött a hitem azzal kapcsolatban, hogy egy HATALMAS kamu az egész.
Hallottam egy emberről (ismerősöm rokona), aki nem Magyarországon, hanem valamelyik északi országban élt, és ő tagja volt a scientológiának. Amikor ki akart lépni, folyamatosan zaklatták, de annyira hogy hazajött Mo-ra. De! Még ide is utánajöttek, zaklatások, lelki terror, miegymás... Végül nem látott más kiutat mint az öngyilkosság.
Látod, mondtuk hogy majd jön ez a t.zoltán akárki, amit írt a filmről azt sztem én már olvastam valahol, csak simán ide Ctrl c Ctrl v -zte a scientológia hivatalos álláspontját. Ami természetesen élesen támadja a filmet.
Csak annyit mondok, hogy nem támadnák ennyire ha nem lenne semmi igazságalapja. Hidd el, 90% amit ott látsz megtörtént, megtörténik minden nap!
11: Az egyik ismerősömről írtam, hogy teljesen eltűnt.
A másikról, hogy el van tűnve, magyarul nagyon ritkán találkozunk, mivel nem egy országban élünk jelenleg. De róla azért nagyjából tudok. Amikor legutóbb találkoztunk, akkor mesélte el, hogy a férje megtiltotta neki, hogy e-mail-t írjuk. Egyébként ez is az egyik módszerük, a net korlátozott használata, mivel ott ugye mindenféle infó van, ami esetleg megváltoztatná a nézetüket.
Szerintem annál több bizonyíték a szcientológia szekta mivoltára (és annak negatív oldalaira) nem kell, mint hogy sok országban már be is tiltották!
Kedves Kérdező!
A szekták valószínűleg úgy működnek ahogy leírtad.(elnézésedet kérem ha a tegezésemmel megbántalak) Nem ismerek egyet sem tüzetesebben, de a működésük hasonló lehet, nem véletlenül rövid életűek.
Ha valaki akarat gyenge vagy lelki szegény embereket gyűjt maga köré, akkor biztos lehet benne, hogy sok baja lesz velük és sokáig nem tudja fenntartani a szervezetét. A szekták ezért omlanak össze elég rövid időn belül.
Ezen kívül van némi ellentmondás abban amit leírsz, hisz ha valaki akarat gyenge vagy lelki szegény, akkor ritkán van sok pénze. Javíts ki ha tévedek.
A másik dolog, hogy senkinek nem származik abból előnye hosszú távon, ha csak elszedi a többiek pénzét, hisz egy idő után már senkinek nem lesz pénze vagy senki nem akar neki adni többet. A Szcientológia már 60 éve fennáll és azóta is csak növekszik. Egyre több országban van jelen.
A másik dolog amit viszont én kérdeznék itt, hogy mit jelent az, hogy valaki a Szcientológia egyház tagja? Nagyon sokan írták már, hogy így a tagok meg úgy a tagok, de nem írják oda, hogy mit jelent az, hogy valaki tagja a Szcientológia egyháznak. Több éve vagyok Szcientológus és nem tudom, hogy ez alatt mit értenek. Mert én teljesen szabadom megyek minden felé, úgy öltözködöm ahogy akarok, boldog házasságban élek, könyvet írok, kirándulni járok, barátaimmal szórakozok, akik közül sokan nem Szcientológusok. Alkalmazom a Szcientológia módszereit, ha olyan helyzetbe kerülök amikor segítséget kell nyújtani valakinek. Nem kell a fizetésemből sehova sem fizetni semennyit. Akkor mit jelent számukra az, hogy tag?
Az, hogy rosszakat hallasz a Szcientológiáról érthető, hisz tele van az internet negatív kritikával. Mint minden új dolgot ami építő jellegű, ezt is sokan támadják. Azt érheti el vele az ember, hogy jobban és hamarabb meglátja az igazságot, így kevésbé befolyásolható lesz, nem vagy csak nehezen lesz megvezethető és hamarabb felfedezi a hazugságokat. Vajon ki szeretné, hogy az emberek bólogató Jánosok legyenek? Ne kérdezzenek csak csinálják meg amit mondanak nekik. Ki az aki nem szeretné, hogy az emberek rájöjjenek, hogy át lettek verve, be lettek csapva és sokat ártottak nekik?
Ha ezekre válaszolsz, megtudod, hogy miért támadják a Szcientológiát.
Több ezer könyv közül és több millió leírt oldal közül két könyved van meg. Nem hiszem, hogy átfogó tudásod lehet.
Volt tagok, akik elmondják az igazat?
Bónyai Péter elég sok pénz elsikkasztott mire rájöttek a felettesei és eltávolították. Ezek után nem csodálkozom, hogy nem pozitív véleményt ír.
Azok közül a külföldi volt Szcientológusok közül akik nyíltan támadják a Szcientológiát szinte kivétel nélkül mind azokat a visszaéléseket követték el amivel most vádaskodnak és pont azért küldték el őket. Nem csoda, hogy oly sokat tudnak azokról az ügyekről.
Az aki Szcientológia szervezetben dolgozott és lejárt szerződéssel jött el, egyik sem támadja és a legtöbb visszajár szolgáltatásokra. A testvérem is például.
Érdekes, hogy őket még csak meg sem kereste egyszer sem a média.
Ha igaz lenne az a sok törvénytelenség, amit a Szcientológia egyház munkatársai elkövettek, vagy azok akik alkalmazzák a Szcientológia módszereit, miért van az, hogy az összes szervezetük ajtaja napi 14 órán keresztül nyitva van. Bár ki bemehet bár mikor. Akár rendőr, akár nyomozó, bár ki. A nap bármely szakában, bejelentkezés nélkül?
"T. Zoltán nevű felhasználó válasza:
Betiltották? Melyikben?"
Itt a lista olvasgasd! Ezek a hivatalos adatok!
Oroszországban egyenesen bannolták L. Ron Hubbard műveit, sőt ott szószerint verik a szcientológusokat (nem mintha nem jogosan :D)
https://www.youtube.com/watch?v=JSb-UWsghn4
Ha te nem fizetsz semmit, akkor hogy mész feljebb a szinteken? He? Inkább menj a falhoz...ja mem, a másikhoz...
Azt hogy magyarázod ha valaki öngyilkos lesz, mert nem hagyják békén miután kilépett? Erre édrdekes módon nem tértél ki.
Kérdező: Ha egy másfajta feldolgozását szeretnéd még látni a témának, akkor nézd meg a South Park evvel foglalkozó részét. 9.évad 12.rész: Egy házba zárt közösség. Tudom hogy nem a legpontosabb, de a lényeg nagyon jól látszik benne:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!