Vannak-e olyan jt tanítások, amiket a károliból nem lehet alátámasztani?
a kérdésemet molnár sándorné ihlette:
"Minden idezetet a Karoli Bibliabol irtam ki. Nehogy vad erjen, hogy az altalunk meghamisitott Bibliat hasznalom. Mindaddig mig az altalunk leforditott Biblia meg nem jelent, a Karolit hasznaltuk, mert csak az volt a tobbi forditas mellett, ami a legjobb volt. Es erdekes modon ugyan azt tanitottuk abbol, mint most a sajatunkbol. Vajjon hogyan lehetseges ez? Ha mi annyira megvaltoztattuk a sajat Bibliankat, megis tudjuk hasznalni a Karolit is, mert sokan ragaszkodnak a sajat Bibliajukhoz. Ha annyira eltero lenne, nem tudnank ezt megtenni"
@01:43
Értem, köszi. De mivel nincs teológiai végzettséged, a héber Ószövetség kiszótározgatás lehetett. Mindenesetre ez is jó példa arra, hogy nem elég olvasni a Bibliát, hanem értelmezni is tudni kell azt. Márpedig, ha nem értelmezik, akkor olyan butaságokat írnak, mint amilyeneket te.
Nem kell teológiai végzettség ahhoz sem, hogy angolul beszéljek.
Amúgy a szótárazás nagyon hasznos dolog, szótöveket segít visszafejteni.
De ki mondta hogy én személy szerint olvastam héberül? Azért vannak a szakemberek hogy ők végezzék el a munka nehezét!
-----------
Tudod mi a jó? Hogy EGYSZERŰ SZÖVEGÉRTÉSSEL RÖGTÖN KIDERÜL AZ "ÉRTELMEZÉSEK" MIND HAZUGSÁG!
Nos édesem, személyesen kérdeztem meg több templomban a (keresztény) papokat (minden ott dolgozó papról érdeklődtem), és 3 templomból mindössze EGY pap volt (mellesleg teljesen őrült a szexmegvonástól) aki olvasta.
Az, hogy össze-vissza olvasgatunk belőle, különösen egy olyan kereten belül aminél alapból elfogadod a szöveget igaznak (ez ugyanis a teológia és a papi képzés), AZ NEM OLVASÁS.
Ennél nagyon könnyebb képzettnek lenni, ha ténylegesen borítótól borítóig, sorrendben, lexikonokkal felszerelkezve (éljen az internet!) egyszerűen elolvasod előítélettől mentesen.
"Nos édesem, személyesen kérdeztem meg több templomban a (keresztény) papokat (minden ott dolgozó papról érdeklődtem), "
És itt bizonyosodtam meg róla, hogy semmit sem tudsz a Bibliáról, se a hitről és legfőképpen Istenről sem, mert már az alapoknál elbuktál. Ne hencegj és tanulj önuralmat, a világban sokkal többre fogod vinni, ha pedig Isten hív, akkor kövesd, megéri.
nos, mivel ebből a kérdésből már semmi nem lesz: egyszer kijött egy házigazda, mondtuk neki: szeretnénk megmutatni a bibliából egy részt.
-nekem HÉT BIBLIÁM van itthon.
és ránkvágta az ajtót. én nem kételkedtem benne, hogy így van. maga a biblia írja:
Az ismeret felfuvalkodottá tesz, a szeretet ellenben épít.
1korintusz 8:1
amíg egy bibliám volt, ezt nem tapasztaltam. (utólg: dehogynem!!!) amióta több, még a tanúkkal is vitatkozom.
az említett házigazda 7 bibliával így reagált. vigyázz tehát az 5-tel. inkább a szeretetre koncentráljunk. elismerem a tudásodat, én 3 nyelvet ismerek csak, de a biblia magyarul is igen nehéz, ami az anyanyelvem. azt javaslom, koncentráljunk a közös alapra, ami Jézus krisztus. ugye mindegyikünknek fogja a kezét? bizony. most gondoljátok el, hogy MINDKETTŐTÖKNEK FOGJA A KEZÉT! egyikötök a jobb, másikótok a bal kezét fogja. és vitatkoztok egymással, veszekedtek, sértegettek. el tudjátok képzelni Jézus arckifejezését? vajon még ha egyikőtöknek igaza is van, Jézus az alapján döntene, kinek van igaza? vagy igazából mindkettőtöket megfedhetne? csak kérdezem. ne feledjétek: nem tehet, TESZ. AZ írások ismerete... felfuvalkodottá...
a szeretet azonban épít. építsetek hát, semmint romboljatok.
köszönöm, testvéreim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!