Szerintetek ezek a tanitások tényleg tévtanitások?
Hiányzik belőle az aki elküldetett a tanítványokhoz.
Sorozatban térnek meg a reformátusok, az evangelisták, vissza az eredeti forráshoz.Ahogy a katolikusgyülekezetekben is az utóbbi 1-2 évben ébredések zajlanak, és hagyják el a tradicióikat, vizsgálják felül az eddigi hibáikat.
"„Nem kell bűnbánatot tartani, mert Isten Jézusban már mind a múltbeli, mind a jövőbeli bűneinket megbocsátotta"
Ez a világ legnagyobb baromsága. Magyarul tényleg tévtan.
Ez volt ugye az 1. pont.
A 4. pont mindegy. (bár a közösség nem árt. A kereszténység nem magányról szól és zárdákról)
A többiről meg azt tudom csak mondani, hogy az illető aki a predesztináció mellett érvel, nem tudja, hogy mit jelent a szabad akarat.
Nem azt jelenti, hogy én Isten ellen akarhatok mást vagy akármit megtehetek. Hanem én uralom a tetteimet, én döntök, hogy mit akarok csinálni és azért felelni fogok.
Persze írja azt is az emberke, hogy az akaratunk bűnös, mocskos....
De akkor mitől lennénk jók? Ki fog megváltoztatni és miért?
Az nem tetszik, hogy olyan ostobasággal válaszol a cáfoló, hogy Isten megírta hogy kinek kell keservesen megdögleni és kinek nem. Csak úgy heccből.
1. Téves.
2. Ezt először nem tudtam értelmezni... A magyarázat szerint az újjászületésed egyáltalán nem rajtad múlik, hanem csakis Istenen. Most akkor létezik olyan, hogy te újjá akarsz születni, de nem sikerül, mert nem elég neked akarni? Mert Isten az utadba állna? Szóval itt maga a feltevés értelmetlen.
3. Téves, hiszen szabad akaratunkból (is) tehetünk rosszat, sajnos... Szükséges, hogy az embernek legyen szabad akarata, de ez nem egy "eredendően tiszta" dolog.
4. Az egyik leggyakoribb kérdés... Az egyházaknak persze, hogy jó, ha minél többen járnak hozzájuk. Nincs mit tagadni, ez így van. Ugyanakkor az ember is csak tanulhat abból, ha rendszeresen eljár templomba és figyeli a prédikációkat, mert abból sok mindent hasznosítani tud a saját életében is. Szóval jó dolog a gyülekezet.
5. Ennek megválaszolásához most azonnal el kéne olvasnom az egész Bibliát, vagy kívülről kéne fújnom... nem tudom, szerepel-e a Bibliában utalás a predesztinációra vagy sem. Van, aki szerint igen, van, aki szerint nem, értelmezés kérdése.
Szia, a predesztináció, nem krisztusi tanítás.
1. Így van, ez egy tévtan.
Az tény hogy Jézus a halálával eltörli a bűneinket, de az írásban utalás van, hogy keresztelkedés előtt bűnbánatot kel tartani, a múltban elkövetett helytelenségért, és változtatni.
Utána lehet keresztelkedni.
2. Ez is.
Az egy dolog hogy valaki elfogadja Isten elrendezését a megváltást illetően, de valóban további aktív tetteket kell keresztényként felmutatni, ez egy folyamat,
3-is. a Négyest pedig maga az írás is cáfolja, ahol kihangsúlyozza a keresztények egybe gyűlését, de persze nem tizedet kell adni, hanem akkor és annyit, amit az egyén szíve diktál, örömmel
Igen az elején ezt írtam, mindnyájan testvérek vagyunk és ne emelünk ki "szenteket" és adunk "hatalmat nekik.
Ja és az Isten nem rendeli el eleve, hogy mi leszel, ha akarod ha nem. Mert ahhoz, hogy bizonyos feladatokra kinevezzen, előbb meg kell felelni a bibliában leírt elvárásoknak, hogy felvigyázó, vagy Vén legyél, aki mer és tud a nyájért felelősséget vállalni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!